تلنگری به مسؤولان و مردم؛

حاج قاسم چند روز پیش گفته بود "برای ریزگردها جلسه منطقه‌ای می‌گیریم؛ زیرا این موضوع مهم است و بر صحت و سلامت جامعه ما اثر می‌گذارد،" وی در همین راستا درباره خطر داعش خاطرنشان کرده "با چاقو سر بریدن و فریاد الله‌اکبر سر دادن خطر بزرگی است و اگر کسی، ملت را نسبت به این بلا آگاه نکند و برای رفع آن تلاش نکند در مصیبت آینده سهیم است."

چرا باید هشدار قاسم سلیمانی درباره حمله داعش به ایران را جدی بگیریم؟

چرا باید هشدار قاسم سلیمانی درباره حمله داعش به ایران را جدی بگیریم؟هشدار قاسم سلیمانی

به گزارش گلستان24، خطر داعش به عنوان یک تهدید منطقه‌ای ممکن است دامن گیر کشورمان نیز شود. این موضوعی است که از فحوای سخنان برخی از مسئولان نظامی و امنیتی کشورمان به گوش می‌رسد، موضوعی که البته در چارچوب حساسیت‌های نظامی و امنیتی در کشورمان تعریف می‌شود؛ حساسیتی که باید هر نوع تهدیدی ولو تهدید کوچکی را جدی بگیرد تا همواره نیروهای نظامی و امنیتی ایران هوشیارانه و آماده باشند. چنانکه حضرت علی (ع) در مورد هوشیاری و آمادگی به مالک اشتر می‌فرمایند: «مرد جنگجو همیشه بیدار و هوشیار است، و هر که از دشمن آسوده بخوابد دشمن نسبت به او نخواهد خفت.» بر همین اساس اصل هوشیاری و آمادگی رزمی و نظامی تقویت می‌شود.

رهبر معظم انقلاب:‌ دشمنان سعی دارند جنگ‌های نیابتی را به مرزهای ایران بکشانند

این موضوع توسط رهبر معظم انقلاب برای هوشیاری بیشتر مسئولان کشورمان در مراسم دانشگاه افسرى و تربیت پاسداری امام حسین(ع) مطرح شد و ایشان نسبت به خطرات احتمالی تروریستی در مرزهای کشورمان بیان داشتند: « بنده خبرهایی دارم از اینکه دشمنان ما با همراهی برخی از مسئولان سفیه منطقه‌ی خلیج‌فارس - نه همه‌شان، بعضی - درصدد هستند که جنگهای نیابتی را به مرزهای ایران بکشانند. پاسداران انقلاب اسلامی و همه‌ی پاسداران حریم امنیّت ملّی در سازمانهای مختلف بیدارند، هوشیارند. این را بدانند که اگر شیطنتی صورت بگیرد، واکنش جمهوری اسلامی بسیار سخت خواهد بود.»[1]

چرا باید هشدار قاسم سلیمانی درباره حمله داعش به ایران را جدی بگیریم؟پوردستان: داعش برای حمله به ایران آماده شده بود

بر همین اساس در هفته گذشته اخباری در خصوص تدارک دشمن تکفیری برای حمله به خاک ایران از سوی مقامات بلندپایه نظامی مطرح شد.

امیر احمدرضا پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش طی سخنانی به مناسبت سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر در صحن علنی مجلس اظهار داشت: امروز با چهره تازه‌ای از تهدیدات روبرو هستیم که از نظر نوع، شکل و اندازه با گذشته فرق دارد.

وی افزود: نیروهای تروریستی و تکفیری در نزدیکی مرزهای ما هستند. در سال گذشته همین موقع بود که ستاد کل نیروهای مسلح به ما ابلاغ کرد که تروریست‌ها در جلولا و سعدیه هستند و گام بعدی آن‌ها خانقین بود که می‌خواستند به کشور ما بیایند.

پوردستان تأکید کرد: این گروهک‌های داعش در استان‌های مرزی ما فضاسازی کرده بودند و زاغه مهمات و نیرو پیش‌بینی و آماده کرده بودند تا در زمان ورودشان با ترور، انفجار، آشوب کنند که توسط سربازان گمنام کشورمان خنثی شد.

فرمانده نیروی زمینی ارتش ادامه داد: اما ما در کمتر از سه روز 5 تیپ رزمی را برای مقابله با آن‌ها سازمان‌دهی کردیم و نیروهای پیاده و بالگرد شناسایی ما تا 40 کیلومتر به داخل خاک عراق رفتند و توپخانه‌هایمان را ثبت تیر کردیم.

پوردستان گفت: امروز جای پای داعش را در افغانستان و پاکستان می‌بینیم و آن‌ها خودشان را آماده می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: لذا نیروهای زمینی ارتش و سپاه باید تقویت شوند تا بتوانیم تانک بخریم، سامانه‌هایمان را متحول‌سازی کنیم و بالگردهایمان اورهال شوند. امروز نبرد، نبرد نیروهای زمینی است.

پوردستان در پایان گفت: در بودجه امسال نگاه خوبی به نیروی زمینی شد اما باز هم از مجلس می‌خواهیم این نگاه ویژه‌تر شود.[2]

 

وزیر کشور : داعش به ۴۰ کیلومتری مرزهای ما برسد، واکنش نشان می‌دهیم

چرا باید هشدار قاسم سلیمانی درباره حمله داعش به ایران را جدی بگیریم؟در همین زمینه عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، در حاشیه نشست شورای اجتماعی کشور به اظهارات فرمانده ارتش مبنی بر وجود نیروهای داعشی در مرزهای کشور، اشاره و افزود: با توجه به اظهارات فرمانده ارتش، نیروهای ارتش در محدوده ۵۰ کیلومتری مرز ما حضور دارند اما اگر نیروهای داعشی به ۴۰ کیلومتری مرز ما برسند، حتماً ایران اقدامات لازم را انجام خواهد داد.

وی در ادامه افزود: در حوزه افغانستان و پاکستان و کشورهای منطقه، زمینه‌های فعالیت داعش فراهم است، البته رئیس جمهور افغانستان اراده و عزم جدی برای مبارزه با داعش را خواستار است

وی در ادامه با بیان اینکه این موضوع باید با مشارکت همه کشورهای منطقه حل شود، تصریح کرد: ورود نیروهای خارجی به ویژه آمریکا نتوانسته مانع پیشروی داعش شود و تنها خود نیروهای عراقی و مردمی بوده‌اند که به درخواست آیت الله سیستانی وارد عرصه نبرد شده‌اند.[3]

اهداف و دلایل سفر هیاتی از طالبان به تهران

در همین زمان بود که خبر ورود برخی از اعضای طالبان به کشورمان در رسانه‌ها منتشر شد. بر همین اساس اعلام شد که یک گروه هشت نفره از اعضای دفتر سیاسی طالبان به تهران سفر کردند. ریاست این هیأت را «طیب آغا»، رئیس کمیسیون سیاسی طالبان، به عهده داشت. هم چنین قاری دین محمد حنیف و شیرمحمد عباس استانکزی و عبدالسلام حنفی نیز از اعضای این هیأت بودند. اعضای این گروه پیش از این به ژاپن، فرانسه، قطرو چین هم سفر کرده بودند.

البته طالبان در افغانستان و پاکستان طیف‌های مختلفی دارند که دارای گرایش‌های مختلفی هستند. از این رو مطرح شد که حضور طالبان در کشورمان با توجه به گمانه‌زنی‌ها در مورد فعالیت پنهانی داعش و یارگیری این گروه تروریستی از اعضای طالبان در این کشور که می‌تواند مرزهای شرقی کشورمان را مورد تهدید قرار دهد، صورت گرفته است. چه اینکه میلی‌تری تایمز نیز از قول ژنرال جان کمپبل فرمانده نیروهای بین المللی در افغانستان گفت گروه تروریستی داعش سرگرم عضو گیری در این کشور است.[4]
بر همین اساس برخی از رسانه‌ها نیز مطرح کردند از آنجا که جریان اکثریت طالبان دارای گرایشات ضد اشغالگری و مخالف شکل گیری داعش در افغانستان می‌باشند و تاکنون درگیری‌های گسترده ای با حامیان داعش در افغانستان داشته‌اند، بنابراین در حال حاضر می‌توان میان ایران و این گروه منافع مشترکی را تعریف و از سفر آنان به تهران استقبال کرد.[5]

محسن رضایی: خطر داعش در منطقه را نباید دست کم گرفت

چرا باید هشدار قاسم سلیمانی درباره حمله داعش به ایران را جدی بگیریم؟موضوع جدی گرفتن مسئله تهدید داعش در منطقه نیز از سوی برخی از کارشناسان سیاسی و نظامی نیز مورد تاکید قرار گرفته است. بر همین اساس محسن رضایی که تجربه سالهای جنگ علیه بعثی‌ها را در کارنامه خود دارد در تحلیل فعالیت داعش در منطقه در مصاحبه با یکی از رسانه‌ها می‌گوید: «نباید داعش را دست کم گرفت. من به فرماندهان نیز قبل از حادثه الرمادی عرض کردم که مسئله داعش را جدی بگیرید، داعش تاکنون ۳ عملیاتی طرح‌ریزی شده انجام داده که ۲ عملیات آن موفق بوده و یکی از آن‌ها شکست خورده؛ یکی موصل، دیگری الرمادی و یکی دیگر نیز کوبانی یا عین‌العرب بوده است. آن‌ها در الرمادی و موصل موفق شدند اما در عین‌العرب ناچار شدند بعد از مدتی عقب نشینی کنند و تلفات سنگینی نیز دادند. لذا الان که در تکریت به آن‌ها حمله شد، آن‌ها اکثر نیروهای خود را بردند و بخش زیادی از نیروهایی که در الرمادی می‌جنگند کسانی هستند که از تکریت فرار کرده‌اند؛ چون آن‌ها تن به کشته شدن نمی‌دهند و وقتی می‌بینند جریان درحال غلبه کردن است بلافاصله نیروهای خود را به جای دیگری می‌برند بنابراین باید مسئله داعش را جدی گرفت.»[6]

سردار سلیمانی:مقابله با بلای داعش عین منافع ملی است

چرا باید هشدار قاسم سلیمانی درباره حمله داعش به ایران را جدی بگیریم؟بر همین اساس سردار قاسم سلیمانی که در خط مقدم مبارزه با تروریست‌های داعش حضور دارد، موضوع مبارزه با تروریسم را به عنوان یکی از موارد مهم منافع ملی کشورمان قلمداد کرد و در گردهمایی بزرگ جانبازان و رزمندگان استان کرمان درباره داعش و سیاست آمریکا در خاورمیانه اظهار داشت: آقای اوباما فاصله پایگاه‌های شما با رمادی چند کیلومتر است و چه طور می‌شود کشتار در یک کشور صورت گیرد، شما به بهانه حمایت از آن ملت در آن کشور استقرار پیدا کنید، اما هیچ غلطی نکنید، این اسمش چیست.

وی بیان داشت: آیا این چیزی به غیر از شریک بودن در توطئه و ضلعی از توطئه است و این به غیر از این است که هیچ اراده‌ای برای مقابله با آن وجود ندارد.

فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران با طرح این سئوال که اقتصاد داعش از کجا تأمین می‌شود، گفت: از چاه‌های نفت کرکوک از چاه‌های نفت سوریه، اما به کجا صادر می‌شود، زیرا با تانکر و 20 لیتری که صادر نمی‌شود، بلکه نفت‌کش‌ها می‌برند و هزاران نفت‌کش آن را حمل می‌کنند.

سلیمانی تاکید کرد: این نفت‌ها را کجا می‌برند از زیر زمین یا از روی زمین و از طریق کشورهای موجود در اتحاد بین‌المللی، آیا برای مقابله با داعش است.

وی اضافه کرد: این توطئه خطرناکی علیه جهان اسلام است و والله اگر کسی در تشخیص آن شک کند، باید به فکر و عقل خودش شک کند.

سلیمانی ادامه داد: منافع ملی یعنی محفوظ نگه داشتن یک ملت از یک کشتار وحشیانه و نظام جمهوری اسلامی به مقابله با پدیده خطرناک داعش توجه کرده است.

وی تصریح کرد: امروز به شکل حقیقی و راستین به غیر از جمهوری اسلامی کسی در تقابل با داعش قرار ندارد، مگر ملت‌هایی که در کنار جمهوری اسلامی ایران و یا مورد حمایت کشور ما هستند.

این فرمانده ارشد نظامی عنوان کرد: به عنوان یک انسان نمی‌توانیم ملت‌های اطراف خود را دچار چنین بلای سهمگینی مانند داعش ببینیم و دلیل دینی و منافع ملی هم برای ما مهم است.

سلیمانی با تاکید بر اینکه منافع ملی ما در سودجویی نیست و از عراق چیزی نمی‌خواهیم و نیازی به خاک و نفت عراق نداریم، بیان داشت: وقتی می‌گوییم منافع ملی یعنی مصونیت‌بخشی به ملت خود و ملت اساس مسئله و در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و سیاسی هم همین است.[7]

این فرمانده ارشد نظامی گفت: چه طور برای ریزگردها و گرد و خاک جلسه منطقه‌ای می‌گیریم و این موضوع مهم است، زیرا بر صحت و سلامت جامعه ما اثر می‌گذارد، بنابراین باید به بحث داعش هم توجه کنیم.

وی یادآور شد: یک بلا یا طاعونی مانند داعش که سر بریدن برایش آسان‌تر از سر بریدن گوسفند است و نه یکی، دو تا بلکه صدها نفر را خواباندن و با چاقو سر بریدن و فریاد الله‌اکبر سر دادن خط بزرگی است و اگر کسی، ملت را نسبت به این بلا آگاه نکند و برای رفع آن تلاش نکند در مصیبت آینده سهیم است.[8]

شوهانی:‌ حمله داعش به ایران را شوخی نگیریم

چرا باید هشدار قاسم سلیمانی درباره حمله داعش به ایران را جدی بگیریم؟برخی از نمایندگان مجلس نیز با اشاره به موضوع تهدیدات منطقه‌ای که به طور مستقیم و غیر مستقیم کشورمان را تهدید می‌کنند، هشدار داده‌اند.

در همین زمینه احمد شوهانی" نماینده مردم ایلام، مهران، ایوان و چرداول، به تحرکات اخیر گروهک تروریستی «داعش» اشاره کرد و گفت: موضوع داعش جدی است ولی مسئولان آن را جدی نمی‌گیرند.

وی افزود: موضوع داعش مستقیماً امنیت ملی ما را تهدید می‌کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: در حوزه انتخابیه من 425 کیلومتر مرز مشترک با عراق داریم، اخیراً به امیر پوردستان که به مجلس آمده بود؛ گفتم در استان من نیروی کافی ندارید، که گفت بله درست می‌گویید.

وی ادامه داد: به فرمانده نیروی زمینی ارتش گفتم پس شما موضوع داعش را جدی نمی‌گیرید، در مرز، ما چهار تا پاسگاه داریم که در هر پاسگاه 10 نیروی مرزبانی وجود دارد و این‌ها آسیب پذیر هستند.

شوهانی تاکید کرد: نتوانستیم مرزها را محکم کنیم و خیلی خلاء مرزی داریم.

وی افزود: سوریه و عراق هم جزو امنیت ملی ماست ولی بعضی اوقات داعش تا فاصله 40 کیلومتری مرزهای ما پیش روی کرده و الان هم در همین حدود است.

شوهانی گفت: وقتی مردم می‌خواستند برای مراسم اربعین به کربلا بروند داعش را از مسیر کربلا دور کردیم تا به مردم نزدیک نشوند.

وی با اشاره به سخنان وزیر کشور که گفته است، اگر داعش تا فاصله 40 کیلومتری مرزهای ما پیش روی کند، ورود خواهیم کرد گفت: فرض کنید داعش امشب به 35 کیلومتری آمد، چگونه می‌خواهیم مقابله کنیم چرا که زیرساخت‌ها آماده نیست.

وی ادامه داد: داعش به دنبال تقسیم عراق است و حتی بغداد را در اقلیم سنی قرار دادند و دشمنان می‌خواهند داعش را تثبیت و سپس تقسیم عراق و سوریه را عملیاتی کنند.[9]

محسنی ثانی :‌ ورود احتمالی ایران به خاک عراق برای مقابله با داعش

چرا باید هشدار قاسم سلیمانی درباره حمله داعش به ایران را جدی بگیریم؟محسنی‌ثانی دیگر نماینده عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مورد نزدیکی داعش به مرزهای ایران گفت: همان خط قرمزهایی که اعلام کردیم پابرجاست و در حال حاضر نیز حریم 40 کیلومتری با قدرت و قوت به عنوان خط قرمز ماست.

وی ادامه داد: آنچه گاهی ادعا می‌شود طبیعتاً از قبل هم بوده که گاهی رخنه‌هایی از سوی برخی گروهک‌های معاند و ضد انقلاب در بخش‌های مختلف صورت می‌گیرد که دفع شده است.

رئیس کمیته امنیت ملی مجلس در مورد ورود احتمالی ایران به خاک عراق برای مقابله با داعش گفت: همکاری ما با عراق در ابعاد مختلف وجود دارد و همان طور که توانستیم در داخل عراق داعش را سرکوب کنیم و از عتبات عالیات با راهکارهایی که از نظر مشورتی داشتیم صیانت کنیم یقیناً اگر تعرضی از جانب داعش در خاک عراق علیه ما صورت گیرد برخورد سخت و قاطعی انجام خواهیم داد و به لحاظ همکاری و هم پیمانی که با عراق داریم در این رابطه مشکلی نخواهیم داشت.

بروجردی:‌ داعش جرات نزدیک شدن به خاک ایران را ندارد

چرا باید هشدار قاسم سلیمانی درباره حمله داعش به ایران را جدی بگیریم؟علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در حاشیه سفر به بهشهر در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه خبرهای ضد و نقیضی از حضور داعش در نزدیکی مرزهای ایران شنیده می‌شود و آیا این خبر را تأیید می‌کنید یا خیر، گفت: آن‌ها خودشان بهتر می‌دانند که جرأت چنین کاری را ندارند تا به مرزهای ما نزدیک شوند.

وی اضافه کرد: البته ما آمادگی‌های لازم را در چنین مواقعی داریم و قبل از آنکه به 100 کیلومتری مرزهای ما نزدیک شوند، با آن‌ها برخورد سختی می‌کنیم.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره کارنامه حضور آمریکا در عراق نیز اظهار کرد: کارنامه آمریکا در عراق شکست خورده است زیرا آن‌ها حامی داعش بوده و نقش آمریکا و انگلیس در به وجود آوردن داعش حتمی است، از طرفی هم‌پیمانان آمریکا در منطقه به داعش کمک می‌کنند و جمهوری اسلامی ایران، عراق و سوریه با قاطعیت ایستاده‌اند و ان‌شاءالله این پروژه آمریکایی شکست خواهد خورد.[10]

ذوالفقاری: داعش در حد و اندازه تعرض به ایران نیست

 

چرا باید هشدار قاسم سلیمانی درباره حمله داعش را جدی بگیریم؟در همین راستا، سردار ذوالفقاری معاون امنیتی وزیر کشور در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا در مرزهای غربی کشور تحرکاتی از سوی گروه‌های تروریستی دیده شده است یا خیر، اظهار کرد: تحرکی دیده نشده است و اظهارات آقای وزیر کشور مبنی بر اینکه اگر این گروه‌ها به ۴۰ کیلومتری مرز ما برسند، واکنشی جدی نشان می‌دهیم در پاسخ به شایعه ای بود که برخی مطرح کرده بودند که این گروه‌ها ممکن است به مرزهای ما نزدیک شوند.

وی افزود: بر اساس قوانین و هماهنگی‌هایی کهصورت گرفته است این امکانوجود دارد که اگر یک زمانی عواملی قصد ایجاد ناامنی در مرزهای ما را داشته باشند تا فاصله زیر ۵۰ کیلومتر بدون هیچ گونه فوت وقتی واکنشی سخت نشان داده شود.

معاون امنیتی وزیر کشور در پاسخ به این سئوال که آیا این تدبیر در خصوص مرزهای شرقی هم انجام شده است یا خیر، گفت: این موضوع برای مرزهای شرقی تفاوت پیدا می‌کند زیرا بر اساس مقررات،نیاز به یکسری هماهنگی‌ها با کشورهای همسایه شرقی وجود دارد.

سردار ذوالفقاری تاکید کرد: به طور کلی مراقبت و رصد در خارج مرزهای کشور وجود دارد و پیش بینی‌های لازم در این زمینه صورت گرفته است و همچنینبرنامه‌هاییوجود دارد که اساساً اعلام نمی‌شود اما در هر صورت تمهیدات لازم اندیشیده شده است.

وی تصریح کرد: در خصوص اینکه گفته می‌شود داعش به نزدیک مرزهای ما می‌آید باید بگویم این گروه تروریستی در حد و اندازه ای نیست که بخواهد به مرزهای ما تعرض کند و اصلاً در این سطح قرار ندارد.[11]

سید حسن نصرالله:‌ ما در مقابل خطری قرار داریم که همانند آن در تاریخ وجود نداشته است/ همگان مسئولیت خطرات این جنگ را بپذیرند

چرا باید هشدار قاسم سلیمانی درباره حمله داعش را جدی بگیریم؟این اظهارات با توصیه‌های سید حسن نصرالله برای هوشیاری در مورد تهدیدات گروه‌های تروریستی از جمله داعش همراه بوده است.

سید حسن نصرالله گفت: امروز تاریخ خود را با عناوین جدید تکرار می‌کند؛ سناریویی که کشورهای منطقه و ارتش آن‌ها را تهدید می‌کند، سناریوی تکفیری‌های متوحش است که بارزترین نمونه آن داعش است.

وی افزود: داعش یک گروه کوچک نیست، بلکه در حال گسترش است و در سوریه، عراق، سینا، یمن، افغانستان، پاکستان، لیبی، آفریقا و نیجریه حضور دارد.

نصرالله تصریح کرد: ما در مقابل خطری قرار داریم که همانند آن در تاریخ وجود نداشته است، داعش در عراق و سوریه با مردم چه کرد؟ ما در مقابل پدیده‌ای قرار داریم که وجود دیگران را تحمل نمی‌کند، پدیدهٔ تکفیری متوحش که در برابر تمامی مردم منطقه قرار گرفته است و هرکسی بیعت آنان را قبول کند در امان خواهد بود و الباقی جایی در این دنیا ندارند.

وی با بیان اینکه باید از سکوت و بی طرفی پرهیز کنیم ادامه داد: نصیحت من به طرفداران تکفیری‌ها و سکوت کنندگان این است که تجدید نظر کنند؛ چراکه اولین قربانیان داعش و جبهه النصره شما خواهید بود؛ اولین قربانیان تکفیری‌ها رهبران و نمایندگان جریان المستقبل خواهند بود.

حسن نصرالله با مخاطب قرار دادن مسیحیان لبنان پرسید: آیا موضع رهبران ۱۴ مارس شما را از کشتار و خون‌ریزی و تخریب کلیساهایتان در امان نگه خواهد داشت؟

دبیرکل حزب‌الله لبنان افزود: داعش از شهری به شهر دیگری منتقل می‌شود و تحت نظارت آمریکا از سوریه به عراق می‌رود. کسانی که به آمریکا متکی هستند نه تنها نمی‌توانند موصل را باز پس بگیرند، بلکه الرمادی را هم از دست می‌دهند.

وی تاکید کرد که عراقی‌هایی که منتظر آمریکا نبودند، توانستند دیاله و بخش اعظمی از صلاح الدین را بازپس بگیرند و مانع پیشروی تکفیری‌ها شوند.

سید حسن نصرالله همچنین به درگیری‌های مرزی مقاومت و ارتش سوریه با عناصر تکفیری از جمله منطقه القلمون اشاره کرد و گفت: نبرد القلمون تا امن شدن همه مرزهای لبنان و سوریه ادامه دارد.

وی با دعوت همگان به پذیرش مسئولیت خود در قبال خطرات و لزوم خروج از بی طرفی گفت: برخی در جریان ۱۴ مارس بین نظام بشار اسد و داعش و جبهة النصره مانده‌اند و من به آن‌ها می‌گویم که از پیروی داعش و النصره بترسید، اگر نظام سوریه پیروز شود، ما سلامتی آن‌ها را تضمین می‌کنیم اما اگر داعش یا النصره پیروز شوند آیا آن‌ها می‌توانند جان خودشان را تضمین کنند، چه برسد به امنیت مردم لبنان؟

دبیرکل حزب‌الله لبنان افزود: اشتباه است که درگیری‌ها در مرزهای لبنان را به جنگ حزب الله جهت همراه کردن ارتش با خود تفسیر کرد؛ بلکه این جنگ دولت لبنان است که ما از ارتش جهت انجام وظایف خود حمایت می‌کنیم.

دبیرکل حزب الله در ادامه به منطقه مرزی عرسال اشاره کرد و گفت: به ما گفتند که این نبرد عرسال با عناصر تکفیری بر عهده دولت لبنان است و ما هم غیر از آن نمی گوئی‌ام و من می دانم که اغلب ساکنان عرسال سنگینی این مسئولیت را به دوش می‌کشند. به ساکنان عرسال می گویم که ما آماده کمک به شما هستیم اما دولت باید مشئولیت آن را بر عهده بگیرد.

سید حسن نصرالله معدله ارتش، مردم و مقاومت را معادله پیروزی و و مواجهه به هر گونه تهدید دانست و آن را یک معادله طلایی توصیف کرد.

دبیرکل حزب‌الله لبنان با بیان اینکه یکی از نقطه قوت‌های اسرائیل در طول تاریخ تکه تکه کردن صحنه مبارزه است، گفت: تکفیری‌ها هیچ وقت زا خطر اسرائیل سخنی نمی‌گویند و ما همگان را به وحدت در مقابله با تکفیری‌ها دعوت می‌کنیم.

وی ادامه داد: اگر جلوی پیش‌روی داعش در سوریه گرفته می‌شد، هیچ وقت آن‌چه در عراق رخ داد، اتفاق نمی‌افتاد، تمام کسانی که در سوریه حاضر به پذیرش مسئولیت خود در قبال مبارزه با داعش نشدند، در اتفاقات عراق نیز شریک‌اند.

نصرالله با بیان اینکه ما در کنار ارتش و مردم سوریه در تمامی مناطق حضور داریم، این حضور را در راستای دفاع از همه مردم سوریه، عراق، لبنان و یمن دانست.[12]

ظریف: گروه تروریستی داعش همه کشورها را در معرض تهدید قرار داده است

چرا باید هشدار قاسم سلیمانی درباره حمله داعش را جدی بگیریم؟محمد جواد ظریف که سه شنبه هفته گذشته با خبرنگاران گفت وگو می‌کرد در پاسخ به سوالی درباره دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در رابطه با تنش‌های روز افزون منطقه گفت: مشکل ما مربوط به دیدگاه‌های متفاوت نسبت به واقعیت منطقه است؛ کشورهای این منطقه با چالش‌های متعددی روبرو هستند که شامل همه کشورها است و گروه تروریستی داعش همه کشورها را در معرض تهدید قرار داده است.

وی افزود: اگر پیرامون اختلافات فرقه ای و تاریخی سخن بگوییم این تهدیدی برای همه ما است و اگر موضوع ما جنگ و ترور باشد این خطر سراسر منطقه را تهدید می‌کند لذا تنها راه برون رفت از این بحران کار مشترک علیه این مشکلات است نه تحرک علیه یکدیگر.

ظریف ادامه داد: باید در منطقه همدیگر را بپذیریم و هیچکس را نمی‌توان از این منطقه حذف کرد و ما کشورهای منطقه به دلیل بافت جغرافیایی در کنار هم زندگی می‌کنیم و نمی‌توانیم تصمیم بگیریم که همسایه نباشیم و لذا به درک این حقیقت نیاز داریم که بنا به مبانی مشترکی که داریم باید با هم همکاری کنیم.

وی ادامه داد: در آن زمان نیز می‌گفتیم که صدام برای همه کشورها خطر آفرین است و امروز هم می گوییم که داعش خطر و تهدیدی برای همه ماست و کشمکش‌های طایفه گرایانه برای همه ما خطرآفرین است.

وزیر خارجه کشورمان یاداور شد بزرگ‌ترین اولویت ما ثبات منطقه است و هرچه این منطقه را تهدید کند آن را علیه خود می دانیم و بر این باوریم که داعش تهدیدی علیه ایران نیست اما تهدیدی برای همسایگان ماست و برای ما هرآنچه امنیت منطقه را تهدید کند نیز خطرساز است.[13]

وزیر اطلاعات: تمام تیم‌های مرتبط با داعش در کشور، شناسایی و دستگیر شدند

چرا باید هشدار قاسم سلیمانی درباره حمله داعش را جدی بگیریم؟البته هم‌راستا با توجه به خطراتی که از سوی تروریست‌های تکفیری کشورمان و کل منطقه را تهدید می‌کنند، جمهوری اسلامی ایران اقداماتی برای ایجاد امنیت انجام داده است. در همین خصوص حجت‌الاسلام سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات طی سخنانی در پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران، از شناسایی کامل هسته‌ها و تیم‌های مرتبط با داعش یکی پس از دیگری خبر داد و گفت: امکانات و اطلاعات آنان ضبط شد، نفراتشان زیر ضربه قرار گرفتند و با وجود تمام مساعدت و حمایت‌های صورت گرفته از داعش توسط سرویس‌های جاسوسی هنوز نتوانسته‌اند گوشه‌ای از جمهوری اسلامی ایران را به ناامنی بکشند و موفقیتی کسب نکردند که این یک امر تصادفی نیست.

علوی اضافه کرد: چندین عملیات بر یک جریان ضدانقلابی و تروریستی در غرب کشور صورت گرفت و نفرات مؤثر آنان به هلاکت رسید. اخیراً سردسته گروهک تروریستی به عنوان انصارالفرقان در جنوب شرق کشور، زیر ضربه قرار گرفت و فردی به نام هشام عزیزی معروف به "ابوحفص" و نفرات زیادی که برای عملیات انتحاری آماده کرده بودند و اقدامات آن‌ها در استان‌های مختلف شناسایی شدند و همه آن‌ها زیر ضربه قرار گرفتند.

وی همچنین از انهدام یک گروهک تروریستی که چندین معلم و بسیجی در سیستان و بلوچستان را ترور کرده بودند خبرداد، افزود: از این تیم 350 کیلوگرم مواد منفجره کشف و شناسایی شد و امکان عملیات بمب‌گذاری از آن‌ها گرفته شد.

وزیر اطلاعات گفت: همچنین تروریست‌هایی که در یک عملیات تروریستی ناجوانمردانه چادر خدماتی نیروی انتظامی را در حمیدیه خوزستان مورد هدف قرار داده بودند و 3 تن از عزیزان را به شهادت رساندند و دو تن را زخمی کردند در مدت کمتر از 10 روز شناسایی و دستگیر شدند و در اختیار قوه قضائیه قرار گرفتند. همچنین وزارت اطلاعات در آزادسازی سربازان عزیزی که گروگان گرفته شده بودند نقش اساسی را ایفا کرد و در شناسایی پیکر شهید دانایی‌فرد که یکی از این سربازان بود در انتقال پیکر آن شهید به کشور اقدامات موثری انجام داد.

علوی با اشاره به عملیات آزادسازی دیپلمات ربوده شده ایرانی در یمن توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) خاطرنشان کرد: به مردم عزیز اطمینان می‌دهیم که وزارت اطلاعات با اشراف فراگیر خود تمام حرکات دشمن را زیر نظر دارد و هرجا که دشمن قصد توطئه داشته باشد، «باز شکاری» وزارت اطلاعات بر آن‌ها فرود آمده و آن‌ها را در چنگال قدرتمند خود می‌گیرد و امکان هر توطئه‌ای را از آن‌ها سلب می‌کند.[14]

خواب خرگوشی که داعشسردار دهقان: داعش توان تهدید مرزهای ایران را ندارد

پس از سخنان علوی، سردار سرتیپ پاسدار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در حاشیه افتتاح مرحله دوم مسجدالنبی (ص) شهرقشم اظهار داشت: گروهک تروریستی داعش توان و ظرفیت تهدید کردن مرزهای ایران را ندارد و ما این گروهک را تهدیدی برای خود تلقی نمی‌کنیم، جامعه ایرانی نیز پذیرای حضور نیروهای گروهک تروریستی داعش نیست.

وی افزود: به طور قطع توان نیروهای امنیتی، نظامی و انتظامی ایران در حدی است که می‌تواند هر حرکتی را از طرف این گروهک پیش از آغاز خنثی کند.

 

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ادامه داد: هر حرکت گروهک تروریستی داعش توسط نیروهای امنیتی ایران رصد می‌شود.

سردار دهقان با بیان اینکه اگر گروهک تروریستی داعش توان انجام حرکتی علیه امنیت ایران را داشت تاکنون اقدام‌های خود را آغاز کرده بود، تصریح کرد: اما توانمندی نیروهای نظامی، امنیت و انتظامی ایران سد راه تحرکات آن‌هاست.

وی تأکید کرد: آنچه برای ما مهم است تأمین امنیت مرزهای کشور است که با توانمندی، ظرفیت بالا و آمادگی نیروهای داخلی این مهم به بهترین شکل ممکن تأمین شده است.

سردار دهقان اضافه کرد: به طور قطع نیروهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران هر حرکت تهدیدکننده امنیت کشور را جواب سختی خواهند داد.[15]

توصیه امام جمعه موقت تهران به دستگاه دیپلماسی درباره داعش

چرا باید هشدار قاسم سلیمانی درباره حمله داعش را جدی بگیریم؟حجت‌الاسلام و المسلمین کاظم صدیقی امام جمعه موقت امروز تهران طی سخنانی در خطبه‌های نماز جمعه پایتخت، با اشاره به خطر منطقه‌ای داعش خطاب به دستگاه دیپلماسی کشور گفت: من یک درخواست و توصیه به دستگاه دیپلماسی‌مان دارم و آن این است که امروز خطر بزرگ تکفیری‌ها هستند، خطر داعش یک خطر جهانی است وزیر سابق امور خارجه آمریکا در خاطراتش آورده است که با یکصد کشور و برخی کشورهای منطقه صحبت کردند و حاضر شدند منابع مالی مورد نیاز داعش و تکفیری‌ها را تأمین کنند که تأمین هم کردند و امروز دستگاه دیپلماسی ایران باید دنیا را متوجه خطر این گروهک خوارج، قانون نشناس، خدا نشناس، بی‌وجدان و آدم‌کش کند چون این گروهک تروریستی از هیچ جنایتی تاکنون دریغ نکردند.

حجت‌الاسلام صدیقی ادامه داد: باید پرسید تاکنون دستگاه دیپلماسی ما در این رابطه چقدر با عربستان، قطر و ترکیه و کشورهای دیگر صحبت کرده است؟ برای افشای خطر تکفیری‌ها و داعش در دنیا تاکنون وزارت خارجه چه اقدامی انجام داده و چه گام‌هایی برداشته است؟ بدانند ما چاره‌ای جز دفاع نداریم، در عراق و سوریه واقعاً با هستی‌مان دایرم از موجودیت خودمان دفاع می‌کنیم ولی این راه‌حل نظامی ندارد و انشالله شکست می‌خورند و این منطقه گورستان داعش خواهد شد اما این آتش خاموشی ندارد و یک جریان فکری است و بر وزارت خارجه و دولت ما واجب است که از این ظرفیت غیرمتعهدها استفاده کند و یک ارتباط بسیار فعالی را با این کشورها به راه بیندازند.

وی با بیان اینکه امید به آمریکا در مذاکرات اشتباه است چون همه شاهدیم که همواره دبه درمی‌آورند، گفت: ثانیاً ادعا کردند که می‌خواهیم از سایت‌های نظامی و دفاعی ایران بازرسی کنیم و شما هم گفته‌اید ما می‌خواهیم مدیریت کنیم و چشم شما را ببندیم، رضایت آژانس برای دنیا معتبر است و آن‌ها هم می‌گویند ایران با ما همکاری نکرد و عملاً مجوز حمله نظامی به قدرت‌های بزرگ دادن است و باید برای این مسائل فکر جدی بکنیم و هم افکار عمومی را توجیه کنیم و هم برای چاره‌جویی در امر افشای جنایات داعش و تکفیری‌ها یک حرکت موفق جهانی داشته باشیم.[16]

اردن و عربستان در تیررس داعش

این درحالی است که با رصد فعالیت‌های گروه‌های تروریستی از جمله داعش در منطقه می‌توانیم به میزان فعالیت این گروهک تروریستی چندین ملیتی پی ببریم. درحالی که عربستان سعودی خود را مشغول جنگ علیه مردم مظلوم یمن کرده است، ماری که در آستین پرورده در حال نیش زدن و فعالیت تروریستی در این کشور است.

اقدام تروریستی در عربستان علیه شیعیان این کشور در حال انجام است و طی هفته‌های گذشته چندین بمب گذاری در مساجد شیعیان عربستان انجام شده است که به شهید و زخمی شدن بسیاری انجامیده است. [17] این حملات تروریستی دیروز نیز مداومت یافت و برخی اخبار نیز از نفوذ و فعالیت داعش در اردن حکایت می‌کند.

کارشناسان در این باره مطرح می‌کنند، با توجه به تهدیدات داعش بعید نیست در آینده حملات و انفجارات علیه شیعیان عربستان ادامه یابد. حتی این احتمال وجود دارد که داعش از کنترل عربستان خارج شده و منافع این کشور را هدف قرار دهد. اگر اوضاع به چنین سمتی سوق یابد، آل سعود ناچار به بازنگری در سیاست‌های خود نه تنها در قبال یمن و شیعیان و جمهوری اسلامی ایران هست، بلکه ناگریز خواهند بود به کنترل داعش و چه بسا مبارزه با این گروه بپردازند.

گلوبال ریسرچ: آمریکا داعش را برای مقابله با نفوذ ایران ساخت

گزارش پنتاگون و آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا نشان می‌دهد ایجاد داعش برای مقابله با نفوذ ایران بود.

مرکز تحقیقات گلوبال ریسرچ در گزارشی تحلیلی نوشت: آمریکا و ائتلاف تحت امرش برای مقابله با نفوذ ایران و انزوای بشار اسد، به ظهور داعش کمک کردند. در واقع داعش در آمریکا ایجاد شد. این در حالی است که آمریکا تظاهر به مقابله با داعش می‌کند. آمریکا و همپیمانانش می‌دانستند که القاعده عراق در فاصله سالهای 2009 تا 2012 افول کرده بود اما به علت شبه نظامی‌گری در سوریه دوباره احیا شد. با وجود همه این تحولات، آمریکا و همپیمانانش همچنان به کمک مالی، تسلیحاتی و آموزشی خود به همین گروه‌های تندرو ادامه دادند، آن‌ها به طور خاص این کار را کردند چون از دیدگاه آن‌ها ظهور این گروه‌ها دارایی مهمی برای رسیدن آمریکا به اهداف ژئوپلتیکی‌اش محسوب می‌شد هر چند در همین زمان این گروه‌ها مرتکب جنایات شنیعی می‌شدند.

گزارش هفت صفحه‌ای آژانس اطلاعات دفاعی (DIA) آمریکا که تاریخ آن به اوت 2012 مربوط می‌شود و اخیراً نیز با توجه به قانون آزادی اطلاعات در آمریکا منتشر شده است، به طور خاص بیان می‌کند که مخالفان سوری در آن زمان یک مسیر روشن فرقه‌ای در پیش گرفته بودند و اینکه سلفی‌ها، اخوان‌المسلمین و القاعده عراق نیروهای اصلی محرک شورش در سوریه بودند.

در ادامه تحلیل گلوبال ریسرچ از گزارش اطلاعاتی پنتاگون آمده است: قدرت‌های حامی مخالفان سوری دقیقاً همین را می‌خواستند تا رژیم سوریه را منزوی کنند چون از دید آن‌ها رژیم سوریه عمق راهبردی گسترش شیعه بود در حالی که ایران و عراق نیز بخش لاینفک این گسترش بودند.

گلوبال ریسرچ می‌نویسد؛ سقوط موصل و رمادی چیزی نبود که آمریکا مخالف آن باشد بلکه مطلوب آمریکا بود... عامل فرار نیروها برخی فرماندهان ارتش عراق بودند از جمله یک فرمانده نظامیان تحت امرش گفته بود که دیگر تیراندازی نکنند، تفنگ‌های خود را به شورشیان تحویل دهند، لباس‌های یونیفورم خود را از تن در بیاورند و از شهر خارج شوند. موصل تسلیم 1300 داعشی شد! سقوط شهر رمادی هم که اخیراٌ صورت گرفت همانند سقوط موصل مشکوک است. ائتلاف تحت امر آمریکا که وعده داد تا از عراق در برابر داعش محافظت کند اساساً اجازه داد تا رمادی سقوط کند چون این ائتلاف در زمان نبرد رمادی فقط هفت حمله انجام داد. این تعداد حمله بسیار اندک است.

این گزارش می‌افزاید: وحده الجمیلی مشاور رئیس پارلمان عراق در واکنش به سقوط شهر رمادی گفته بود: «این سقوط چه ناشی از خیانت، غفلت و یا توطئه منطقه‌ای و بین‌المللی بوده باشد اما ائتلاف بین‌المللی در آن نقش بدی داشت. مردم دیدند که ائتلاف بین‌المللی برای داعش سلاح می‌ریخت. آن‌ها تسلیحات سنگین را برای نیروهای تروریسم در رمادی ریختند. این اقدام نیروهای ائتلاف بین‌المللی یک خیانت است».

گلوبال ریسرچ می‌افزاید: این نخستین بار نیست که یک سیاستمدار عراقی، ائتلاف آمریکایی را به ریختن تسلیحات و کمک به داعش متهم کرده است بلکه این پدیده‌ای است که مدتی در جریان بوده است. در یک مورد دو هواپیمای انگلیسی به وسیله عراقی‌ها سرنگون شدند. عراقی‌ها مطرح کرده بودند که این هواپیماها مشغول ریختن تسلیحات برای داعش بودند. عکس‌هایی به عنوان مدرک از این هواپیماها گرفته شد.[18]

بااین‌حال به نظر می‌رسد ائتلاف بین‌المللی جهت به هم ریختن اوضاع منطقه خاورمیانه با علم کردن گروه‌های تروریستی ازجمله داعش صورت گرفته است و در برخی از موارد مانند سقوط شهر الرمادی و خیانت آمریکایی‌ها در این منطقه، سیاست شوم آمریکایی‌ها را آشکار می‌سازد. البته گرچه حکومت‌های خودکامه مانند آل سعود به برافروختن آتش جنگ و ناامنی در منطقه کمک می‌کنند اما به نظر می‌رسد در آینده این کشورها نیز در آتشی که به پا کرده‌اند گرفتار خواهند آمد. اما موضوع محوری در این زمینه هوشیاری ملت‌های مسلمان برای جدی گرفتن خطر دشمن از جمله داعش است که بایستی بر اساس سخنان سردار سلیمانی این موضوع را نیز جزو منافع ملی کشورمان به حساب آوریم و هوشیاری خود را در قبال این تهدیدات از دست ندهیم؛ چراکه غفلت در این باب ممکن است آثار خطرناکی در پی داشته باشد که با توجه به حضور ایران در منطقه پر تلاطم خاورمیانه، کشورمان نیز در این زمینه آسیب ببیند.

 


[1] - http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=29792

[2] -http://www.mashreghnews.ir/fa/news/420313

[3] -http://www.mashreghnews.ir/fa/news/420842

[4] -http://www.mashreghnews.ir/fa/news/420581

[5] -http://www.mashreghnews.ir/fa/news/422284

[6] -http://www.mashreghnews.ir/fa/news/420379

[7] -http://www.mashreghnews.ir/fa/news/420576

[8] -http://www.isaar.ir/prtjtvevxuqe8vz.fsfu.html

[9] -http://www.mashreghnews.ir/fa/news/422438

[10] -http://www.mashreghnews.ir/fa/news/422276

[11] -http://www.mashreghnews.ir/fa/news/421656

[12] - http://www.mashreghnews.ir/fa/news/420587

[13] - http://www.mashreghnews.ir/fa/news/421685

[14] - http://www.mashreghnews.ir/fa/news/422337

[15] - http://www.mashreghnews.ir/fa/news/422289

[16] - http://www.mashreghnews.ir/fa/news/422355

[17] - http://www.mashreghnews.ir/fa/news/422483

ارسال نظر

آخرین اخبار