در گفت‌وگو با «سراج24» مطرح شد؛

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آمریکا توانمندی سابق را ندارد و با موجی از تقابل روبه‌رو است که این موج از بیرون آمریکا نیست بلکه از درون بوده و باعث فرتوت شدن و شکسته شدن آن است. نمونه بارز آن انتخابات آمریکاست.

 خوش‌چشم: خواسته‌های بایدن همان خواسته‌های ترامپ است/آمریکا دوران افول را سپری می‌کند

به گزارش گلستان 24، سید مصطفی خوش‌چشم کارشناس مسائل بین‌الملل و سیاست خارجه در گفتگو با خبرنگار سراج24، با بیان اینکه هیچ وقت در هیچ دولتی نباید به آمریکا اعتماد کرد، گفت: استراتژی آمریکا ثابت است و تا اندازه‌ای روش کار متفاوت است؛ در حقیقت خواسته‌های بایدن خواسته‌های ترامپ است.

وی ادامه داد: اگر قاتل شهید سردار سلیمانی را ترامپ بدانیم خطاست چون دولت آمریکا این ترور را انجام داده است و بایدن هم ابراز پشیمانی و ناراحتی نکرده است. اگر بر سر شهادت سردار سلیمانی دعوایی هم بین دموکرات‌ها و ترامپ بوده بر سر این بوده است که چرا ترامپ به نفع خودش این کار را انجام داده است وگرنه بایدن و ترامپ ترور سردار را دنبال می‌کردند.

کارشناس مسائل بین‌الملل و سیاست خارجه تصریح کرد: بایدن و ترامپ با استفاده تحریم و ابزارهای دیگر در حوزه‌های نیمه‌سخت و نرم به دنبال محدود و مهار کردن مولفه‌های قدرت جمهوری اسلامی بودند و هستند حالا ترامپ یکجا به دنبال این بود و بایدن فاز به فاز دنبال اجرایی کردن آن است. بایدن تقاضا کرده است ایران ضمانت کند تا تمامی فازهای سه یا چهارگانه را تا انتها بیاید این یعنی اینکه تفاوتی بین بایدن و ترامپ وجود ندارد. فازها شامل مهار مولفه‌های منطقه‌ای، قدرت موشکی و ادامه هسته‌ای است البته بایدن در پایان نیز درخواست تضمین امنیت اسرائیل را هم کرده است.

*خواسته‌های بایدن همان خواسته‌های ترامپ است

وی اضافه کرد: کاملا مشخص است که خواسته‌های بایدن همان خواسته‌های ترامپ است که ترامپ در یک معامله بزرگ به هدف خود رسید و بایدن درتلاش است گام به گام به هدف خود برسد.

خوش‌چشم با اشاره به اینکه مشکلات اقتصادی کشور باید از داخل حل شود، بیان کرد: بارها بر این موضوع تأکید شده است اما ضعف در اغناسازی جامعه باعث می‌شود مجدداً بازی سال‌های اخیر تکرار شود این ضعف بخاطر هدایت افکار عمومی از طریق رسانه و حوزه نرم است و تا زمانی که این ضعف برطرف نشود و ما اصرار به ادامه رفتار به ماند چهار سال گذشته داشته باشیم قطعاً نتایج چهار سال قبل حاصل خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه هدایت افکار عمومی به شیوه صحیح و تأثیرگذار می‌تواند راه و نتیجه را تغییر دهد، عنوان کرد: تجربه قبلی و درس گرفتن از آن و پرداخت به موضوع می‌تواند راهگشا باشد. اگر بخواهیم دوباره به همان شکل عمل و اقدام کنیم نتیجه به مانند گذشته خواهد بود.

*پرهیز از دوقطبی سازی جامعه در برخورد با آمریکا

این کارشناس مسائل بین‌الملل و سیاست خارجه تأکید کرد: بایستی از دوقطبی سازی جامعه در برخورد با آمریکا پرهیز شود تا در انتخابات ریاست جمهوری تأثیر نگذارد. اگر به مسئله برجام درست پرداخته می‌شد می‌توانستیم یک تجربه درونی‌سازی داشته باشیم؛ درس از برجام در جامعه نهادینه نشده است و همان‌طور که از وضعیت این روزهای بازار پیداست ممکن است دوباره همان اشتباه و مشکلات پیش آید.

وی با اشاره به اینکه دو جناح آمریکا در تقابل با ایران تفاوتی با هم ندارند، تشریح کرد: گروه‌ها و جناح‌های سیاسی برای وزن‌کشی در زمان انتخابات و به‌دست گرفتن قدرت از عنصر تقابل با آمریکا استفاده می‌کنند تا قدرت را به دست بگیرند. چهار سال پیش هم در برجام با دوقطبی‌سازی، دوجناح همدیگر را به سمت مخالف هم هل دادند. با به وجودآمدن افراط و تفریط افکار عمومی دوجبهه و دو شقه خواهد شد. بایستی حتماً در خصوص این مطلب بحث و بررسی و راهکارهای جدیدی اتخاذ شود تا جامعه ندانسته به سمت و سویی هُل داده نشود که دوباره کشور دچار معضلات و توقف چند ساله شود.

*منافع ملی ماورای منافع جناحی است

وی اظهار کرد: پرداخت بد به موضوع باعث تشدید دوقطبی در جامعه شود و ممکن است مولفه‌های مربوط به منافع ملی تحت تأثیر این دوقطبی‌ها قرار گیرد. باید همواره مدنظر داشته باشیم که منافع ملی ماورای منافع جناحی است و برای اینکه دوقطبی ایجاد نشود باید راهکارهای هوشمندانه‌تری اتخاذ شود.

*باید بدانیم آمریکا در دوران افول خود است

خوش‌چشم با تأکید بر اینکه باید بدانیم آمریکا در دوران افول خود است، تأکید کرد: آمریکا توانمندی سابق را ندارد و با موجی از تقابل روبه‌رو است که این موج از بیرون آمریکا نیست بلکه از درون بوده و باعث فرتوت شدن و شکسته شدن آن است. نمونه بارز آن انتخابات آمریکاست.

وی ضمن اشاره به اینکه در کشور ما دریافت درستی از وضعیت جامعه و قدرت آمریکا وجود ندارد، توضیح داد: هر دو طیف سیاسی کشورمان نگاه‌ها واقعی نسبت به آمریکا وجود ندارند یک طیف آمریکا را ابرقدرت می‌داند و طیف دیگر هم گمان می‌کند این روزها آمریکا دچار فروپاشی می‌شود اینگونه نیست آمریکا به شدت در حال افول و ضعیف شدن است اما معنای آن این نیست که آمریکا دیگر ابرقدرت نیست این متلاشی و زوال ممکن است بیش از یک دهه طول بکشد و کسی نمی‌داند این اتفاق چه زمانی اتفاق خواهد افتاد اما باید بدانیم آمریکا نسبت به نیم قرن گذشته بسیار ضعیف‌تر شده است و هیچ وقت اینقدر ضعیف نشده بود و وضعیت فعلی هم همین امر را نشان می‌دهد.

*لزوم روشنگری در جامعه نسبت به واقعیت جامعه آمریکا

کارشناس مسائل بین‌الملل و سیاست خارجه یادآور شد: قطعاً بخشی از ضعف آمریکا به‌خاطر تقابل با ایران در خاورمیانه پدید آمده است چون ایران در خاورمیانه مانع اصلی اجرایی شدن طرح‌های آمریکا شد. به نظر می‎رسد باید بیشتر از این‌ها در جامعه نسبت به واقعیت جامعه آمریکا تصویرسازی و روشنگری کنیم.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار