طنین انداز شدن آوای موسیقی نواحی در گلستان
تالار فخرالدین اسعد گرگانی این روزها میزبان آوای موسیقی نواحی از جای جای کشور است.
به گزارش گلستان 24، این روزها دومین تالار بزرگ کشور در مرکز نگارستان ایران زمین شاهد هنرنمایی نوازندگان موسیقی نواحی از جای جای کشور است.
موسیقی نواحی نوعی موسیقی است که به نغمهها و سازها و نواهای مناطق و نواحی مختلف ایران میپردازد.
این جشنواره از 23 آبان آغاز به کار کرد و تا روز جمعه 27 آبان ادامه دارد.
در شب نخست این جشنواره هنرمندانی از مازندران آغازگر این جشنواره بودند.
گروه مسلم فهیمی با همراهی بانوی پیشکسوت حرمت یوسفی روی صحنه رفتند.
اعضای این گروه قطعات خاطرهانگیزی چون «دل قرار»، «لاره»، «نوابه»، «مازرون» و یک قطعه کتولی ضربی را برای مخاطبان اجرا کردند.
پس از این اجرا نوبت گروه دفنوازی مرادی از کردستان بود که روی صحنه آمدند و قطعاتی را در مدح پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع) اجرا کردند.
قطعات اجرایی این گروه برگرفته از ملودیهای موسیقی اصیل عرفانی بود.
بخش دیگری از اجراهای نخستین شب جشنواره موسیقی نواحی ایران به موسیقی آذری اختصاص داشت که با حضور عاشیق آذربایجان به سرپرستی احد ملکی روی صحنه همراه بود.
شب نخست جشنواره با اجرای گروهی از افغانستان به پایان رسید. این گروه به سرپرستی حمید مسائل و با حضور هنرمندانی چون عبدالستار رسولی، رشید عباسی، غلام سرور عظیمی و ابراهیم عظیمی قطعات «زندگی چیست»، «دنیا گذران»، «ای نگار من»، «میروی افسانه شدم» و «آمدهام» را برای علاقمندان اجرا کردند.
در شب دوم اما گروه «آبادونخوان» کرمان با اجرای خواهران رجائینژاد اولین گروهی بود که روی صحنه رفت.
این گروه بخش عمده اجرای خود را به آوازهایی که در عروسیهای محلی خوانده میشوند اختصاص دادند و آنها را به صورت همخوانی اجرا کردند. مضمون قطعات این گروه مربوط به سالیان بسیار دور است که از قدیم توسط بزرگترها در مجالس شادی خوانده میشده و سینه به سینه نقل شده است.
سپس گروهی به سرپرستی فرید رحیمی موسیقی فولک کردی را اجرا کردند.
در ادامه علی احمدی از کرمانشاه برای اجرای مور لکی به روی صحنه آمد و چند آوای باستانی سرزمین کهن ایران را اجرا کرد.
پس از آن نوبت گروه علی آباد کتول بود که مخاطبان را میهمان موسیقی کتولی کند. علیاکبر اصلانی کتولی (آواز) به همراه نعمت اصلانی کتولی (نی) قطعات «هوایی»، «راستهمقام» و «کلهکش» را اجرا کردند.
ادامه شب دوم با حضور بخشی حسین ولینژاد (دوتار نواز مطرح شمال خراسان) بر روی صحنه همراه بود. او اجرایش را با صلوات بر پیامبر اکرم(ص) آغاز کرد و در مدح ایشان قطعهای نواخت.
در نهایت گروه سرنا و دهل کرمانشاه روی صحنه آمدند. استاد نوخاص صیادی (دهل) و اردشیر طهماسبی (سرنا) قطعات شادی را برای مخاطبان اجرا کردند
اجرای شب سوم جشنواره با بانوان قزلباش رامیان کلید خورد.
محمد نعیمی که سرپرستی این گروه را بر عهده داشت و قطعاتی را با همراهی گروه بانوان جوان گروهنوازی کردند که با استقبال حاضران در سالن همراه شد.
پس از این اجرا نوبت موسیقی خوزستان بود. حمید هواشی «ربابهنواز» مطرح خورستان روی صحنه حاضر شد و قطعات «رکبان» و «الوانیه» را برای حاضران اجرا کرد.
اجرای عاشیقهای آذربایجان حال و هوای متفاوتی به شب سوم بخشید. عاشیق مناف رنجبر و عاشیق غلامرضا اژدری با ساز قوپوز سوال و جواب بین دو عاشیق را به زبان ساز و آواز اجرا کردند.
اجرای علیاکبر بهاری هنرمند پیشکسوت بخش دیگری از این مراسم بود و حاضران برای دقایقی میهمان موسیقی شمال خراسان شدند.
اما در نهایت موسیقی منطقه تالش فضای شاد و متفاوتی به سالن بخشید. آرمین فریدی برای حاضران «هفتخوانی» اجرا کرد و سهراب ظهیری او را همراهی کرد. تکنوازی «ل له» هم بخش دیگری از این اجرا بود.
لرستانیها پایانبخش شب سوم پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران بودند. گروه «یوتاب» به سرپرستی و خوانندگی علیرضا سپهوند روی صحنه آمدند و آواز علیدوستی، مقام سنگین سماع، مقام ۳ پا و مقام ۲ پا را اجرا کردند.
ارسال نظر