صدا و سیما
سلمان رشدی جدید از هالیوود سربرآورد
اهمیت این فیلم در دشمنیِ نمادین آن با شیعیان است که در این ساخته، همچون موجودات بیگانه و دشمنان بشریت معرفی میشوند.
فیلم "نشانهها" با نقش آفرینی «مل گیبسون» و «خوآکین فینیکس» محصول سال 2002 سینمای آمریکاست که توسط "ام.نایت شیامالان" (M.Night-Shyamalan) نوشته و کارگردانی شده است.
اهمیت این فیلم در دشمنیِ نمادین آن با شیعیان است که در این ساخته، همچون موجودات بیگانه و دشمنان بشریت معرفی میشوند. شبکه نمایش، فیلم نشانهها را در ساعت 21 چهارشنبه چهارم تیر و ساعت 11 صبح پنجشنبه نمایش داد. این فیلم نخستین مرتبه جمعه یازدهم آذر 1384 با نقد خنثای نیما حسنینسب از برنامه صد فیلم (شبکه سوم) پخش شده است.
فیلم نشانهها، یک فیلم آخرالزمانی است؛ ماجرای یک کشیش که پس از مرگ همسرش، ایمان خود را از دست داده و هجوم بیگانهها به مزرعهاش باعث میشود تا او ایمانش را بازیابد. فیلم نشانهها، ماجرای تقابل ادیان و تمدنها را به نحوی سمبولیک مطرح میکند.
در فیلم نشانهها، هیچ تصویر غیراخلاقی وجود ندارد و لذا این فیلم 106 دقیقهای بدون حذف و تعدیل، چندین نوبت از سیمای جمهوری اسلامی پخش شده است. اما فیلم نشانهها، پیام خود را با زبان نماد و اشاره میگوید و انقلاب اسلامی را دشمن بشریت، و شیعیان را بیگانگان مهاجم معرفی میکند.
فیلمساز، نشانههای چندی در فیلمش گذاشته تا موجودات مهاجم بیگانه را، مسلمانان و بخصوص شیعیان معرفی کند. ما در اینجا به برخی از آنها اشاره میکنیم:
1 ـ پوستر فیلم نشانهها، تصویر نمادینی است که بیگانگان در مزرعۀ گراهام (مل گیبسون) ساختهاند (دقیقه 5). این تصویر با چرخش 180 درجهای به نام پیامبر اکرم (ص) شباهت مییابد.
2 ـ در تلویزیون، یک پروفسور متخصص کشاورزی خبر میدهد که این نشانهها نخستین مرتبه در اواخر دهۀ 1970 میلادی در مزارع هندوستان دیده شدهاند (دقیقه 20). این خبر، به پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 و صدور آن به کشورهای جهان اشاره دارد.
3 ـ مریل در اتومبیل به مورگان توضیح میدهد که این موجودات، بیکار هستند و با دختران دوست نمیشوند (دقیقه 31). واضح است که عدم ارتباط غیرشرعی با جنس مخالف، از مشخصات مسلمانان است که شهرت جهانی یافته (و لاَ مُتَّخِذَاتِ الأخدَان ـ نساء/ 25). قابل توجه اینکه، این جملات به فیلم لحن واقعی میدهد.
4 ـ «چهارده» سفینههای نورانی بر فراز نقاط مختلف جهان (آمریکا، لندن، اورشلیم، عمّان و پکن) دیده میشوند (دقیقه 40). با توجه به شمار معصومین علیهم السلام، فیلم بطور واضح به مقدسات شیعیان اشاره میکند.
5 ـ مورگان در کتابی میخواند و به پدرش گراهام خبر میدهد که مهاجمان از تکنولوژی ما یا جنگ هوایی استفاده نمیکنند چون که میدانند ما در نهایت از سلاح هستهای استفاده خواهیم کرد. و میافزاید: آنها اغلب پرنده میشوند و اگر شکست بخورند تجدید قوا میکنند و دوباره برمیگردند (دقیقه 62). اشارات فیلم، واضحا به رزمندگان ما در دوران دفاع مقدس اشاره دارد که با اعتقاد میجنگیدند و عقبنشینی نمیکردند. جالب توجه اینکه فیلمساز بطور ضمنی قصد کرده تا شیعیان را از سلاح هستهای آمریکا بترساند.
6 ـ گویندۀ تلویزیون، خبر میدهد که مردم در نقاط مختلف جهان به کنیسهها و کلیساها پناه بردهاند (دقیقه 67). اما او نام «مساجد» را نمیبرد و به این ترتیب مهاجمان را مسلمان معرفی میکند.
7 ـ بیگانگان در جریان حملۀ شبانه، علائم هلال و ستاره را در خانة گراهام، حک کردهاند (دقیقه 91)؛ علائمی که واضحاً در مساجد مسلمانان به کار میرود.
8- گراهام در نتیجۀ حملۀ بیگانگان، ایمان خود را باز مییابد و مجدداً به جامۀ کشیشان درمیآید (دقیقه 100). به این ترتیب فیلم تأکید دارد که این جنگ، بین الادیانی است.
حکم امام خمینی (ره) درباره مهدور الدم بودن سلمان رشدی، باعث شد تا دشمنان برای عداوت خود ضد اسلام به تولید آثار نمادین روی بیاورند. و جالب اینکه شیامالان نیز همچون سلمان رشدی از هندوستان برخاسته است. ام. نایت شیامالان علاوه بر کارگردانی، نویسندۀ فیلمنامه نیز بوده است.
نمیتوان نادیده گرفت که فیلم نشانهها، وامدار فیلم مریخ حمله میکند (1995) ساختۀ تیم برتون است. در این فیلم موجودات بیگانۀ سبزرنگ، از مریخ میآیند و زبانی غریب دارند و ابداً صلح را نمیپذیرند. در نهایت آمریکاییها میفهمند که این موجودات از موسیقی متنفرند و لذا با پخش موسیقی در همۀ اماکن، باعث نابودی آنها میشوند.
یهودیان نه تنها حضرت عیسی (ع) را به عنوان پیامبر خدا بلکه حتی به عنوان یک آدم صادق نیز قبول ندارند و نعوذاً بالله او را دجال مینامند. آنها اینچنین تبلیغ میکنند که عیسی ادعا میکرد که ماشیح (پیامبر خاتم) است و عده زیادی را به سوی خود جلب کرد اما چون مشخصات ماشیح را نداشت علمای ما او را بر صلیب کشتند!
ارسال نظر