حامد عجم، مدیرمجتمع آموزشی فرهنگ شهرستان آزادشهر :
آموزشگاه های وابسته به فنی و حرفه ای در سراشیبی مشکلات
موازی کاری نهادهای مختلف، برگزاری دوره ها فقط با آزمون، راحتی و افزایش صدور گواهینامه و عدم حمایت مسئولین، قطعا در روند آموزش تاثیر منفی دارد.
حامد عجم، مدیر مجتمع آموزشی فرهنگ شهرستان آزادشهر و مدیر نمونه استانی آموزشگاه های استان در سال 88 است. همکاری با بنیاد مسکن در بازسازی مناطق زلزله زده بم، از سوابق وی به شمار می آید.
گلستان 24 ، در مصاحبه اختصاصی با حامد عجم ، درباره مجتمع آموزشی فرهنگ به گفت و گو پرداخته است:
سلام. لطفا کمی درباره مجتمع آموزشی فرهنگ برای ما توضیح بدهید؛ این مجتمع از چه سالی آغاز به کار کرده و چه رشته هایی در آن آموزش داده می شود؟
سلام. من در این آموزشگاه از سال 86 تحت عنوان مجتمع آموزشی فرهنگ در شهرستان آزادشهر با همکاری با فنی و حرفه ای استان گلستان عالیت خود را آغاز کردم.
رشته های فناوری, عمران, حسابداری و جدیدا صنایع دستی و صنایع چرم در این آموزشگاه به هنرجویان آموزش داده می شود.
هنرجویان این رشته ها پس از گذراندن دوره ها در آموزشگاه فرهنگ، به فنی حرفه ای جهت شرکت در آزمون معرفی شده و پس از قبولی در آزمون های کتبی و عملی این سازمان، گواهینامه دریافت می کنند.
این مجتمع با چه مشکلاتی روبرو است؟ آیا مسئولین از این مجتمع های آموزشی حمایت لازم را دارند؟
متاسفانه رویکرد سازمان فنی حرفه ای در این دولت به سمتی رفته که بخاطر کاهش آمار بیکاری به راحتی مجوز صادر می کنند و هیچ حمایتی ندارند.
در این بین متاسفانه پیشکسوتان آموزش با رکود مالی شدید مواجه شدند.
این حرکت قطعا در روند آموزش تاثیر منفی دارد.
همچنین برخی از دوره ها بدون شرکت کارآموزان در کلاس های آموزشی فقط از طریق آزمون برگزار می شود که این هم باعث کاهش انگیزه در آموزشگاه ها شده است.
ضمنا وجود موازی کاری نهادهای مختلف در امر آموزش از قبیل سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی و دخالت در رشته های تخصصی فنی، دلیل دیگر رکود آموزشی می باشد.
بازار کار برای هنرجویانی که گواهینامه دریافت می کنند چگونه است؟
هیچ بازار کاری وجود ندارد!
فقط کسانی که مشغول به کار هستند و مجاب به دریافت گواهینامه شدند به این مجتمع های آموزشی مراجعه می کنند.
و گرنه کسی به خاطر آینده نگری برای آموزش در این دوره ها شرکت نمی کند.
البته مشکلات مذکور سازمانی است ، ریشه در سیاست گذاری کلان کشور دارد و از عهده دوستان استانی خارج است.
استقبال جوانان از حرفه های فنی و حرفه ای چگونه است؟
رشته های فناوری اطلاعات با کاهش هنرجو مواجه شده است .اما رشته های مراقبت زیبایی رونق زیادی برخوردار است و این ممکن است بخاطر تقویت اقتصاد خانواده باشد.
حرف آخر:
هدف بنده از ایجاد آموزش در رشته های صنایع چرم و صنایع دستی، تقویت اقتصاد مقاومتی و ایجاد شغل در منازل جهت احقاق مشاغل خانگی می باشد.
زیرا هنرجویان می توانند بعد از آموزش در این رشته ها، انواع کیف های چرمی و لباس های تزیینی مطابق با فرهنگ ایرانی را تولید نموده و در بازار تهران و کشورهای همسایه بفروش برسانند.
همچنین از لحاظ فرهنگی هم در خور و شایسته زنان سرپرست خانوار می باشند. اما متاسفانه با مراجعه به نهادهای مردمی استقبال خوبی از این موضوع نشد.
زیرا نهاد های مردمی باید بخشی از هزینه های آموزش رو پرداخت کرده و در این حیطه سرمایه گذاری کنند. اما این موضوع محقق نشد. در صورتی که با هزینه 500هزار تومان و حتی کمتر می شد خانواده ها را از لحاظ مالی تقویت کرد.
گلستان24 برای شما و مجتمع آموزشی فرهنگ آرزوی موفقیت دارد.
متشکرم. موفق باشید
کدوم کار این دولت تدبیر داره که این یکی بخواد داشته باشه؟