مراقب تلفات فرهنگی فاجعه منا باشیم/ جریانات تخریبی چه ترفندهایی را در پیش گرفته اند؟
مدیریت صحیح واقعه در این برهه به عهده رسانه ها، حوزه های علمیه و دستگاه های مختلف تبلیغی و فرهنگی است تا این غم بزرگ کم کم به نقطه عطفی در راستای رسیدن به حج مطلوب و آزادسازی حرمین شریفین تبدیل شود.
پس از فاجعه منا، در کنار موج احساسات و هم دردی مردم فهیم ایران، شایعات و جوسازی هایی نیز از سوی جریانات مغرض که در شرایط مختلف به دنبال حاشیه سازی و تخریب اعتقادات و باورهای دینی ملی ایرانیان هستند اقدامات تخریبی خود را در شبکه های مجازی آغاز کردند.
به گزارش گلستان24، آن چه در بررسی این تخریب ها حائز اهمیت است فهم دقیق آنها و اسیر نشدن در دام جریانات سواستفاده گر است. به طور کلی مهمترین جریانات تخریبی که در این چند روز پیرامون فاجعه منا به وجود آمده است را به صورت زیر می توان طبقه بندی کرد:
۱ . حمله به اعراب و ساخت دو قطبی های عرب و عجم؛ شیعه و سنی: یکی از مهمترین اقدامات روانی که به صورت جدی و سازمان یافته در شبکه های اجتماعی در حال پیگیری است، ایجاد دو قطبی میان اعراب و ایرانی ها از یک سو و شیعه و سنی از سوی دیگر است.
دو قطبی های که هر بار به بهانه های مختلف ایجاد می شود این بار در این فاجعه فرصت یافته است. در این زمینه باید این نکته را مدنظر داشت که اولا در فاجعه منا قربانیان فقط ایرانی ها نبودند بلکه از کشورهای مختلف اسلامی قربانی بی کفایتی آل سعود شدند و ثانیا همه کشته ها شیعه نبودند حتی در بین ایرانی ها هم تعداد زیادی از اهل سنت به شهادت رسیدند پس این ماجرا اصلا ارتباطی به شیعه و سنی یا ایرانی و عرب ندارد؛ این دوقطبی ها نفتی است که بنا دارد روی آتش اختلافات قومی مذهبی منطقه ریخته شود.
۲ . حمله به فلسفه حج: دیگر محور جریانات تخریبی حمله به یکی از فروع اسلام یعنی حج است. همه ساله در موسم های حج شاهد این حملات هستیم و این روزها نیز بهانه به دست تخریبگران افتاده تا به حملات خود شدت ببخشند. مساله مهمی که باید در این زمینه مورد توجه قرار داد آن است که اولا حج، تجمعی برای امت اسلامی است که هر چه بیشتر به وحدت نزدیک شوند و امت اسلامی یکدیگر را از نزدیک ببینند و ارتباط برقرار کنند ، ثانیا مانعی برای کمک به فقرا نیست و ثالثا حتی در بدترین شرایط نیز مورد توجه معصومین بوده و هیچ گاه این فریضه مهم تعطیل نشده است.
این گونه شایعه سازی ها در راستای انفصال مردم ایران از سایر ملل مسلمان صورت می گیرد و باید به دقت در برابر آن هوشیار بود.
3. تخریب حاجیان: حجاج بیت الله الحرام با دلی داغدار و غمگین و ناراحت در حال بازگشت هستند. رصد جریانات شایعه پرداز و تخریب گر نشان می دهد که نوعی تخریب حاجیان و مقصر جلوه دادن آنها نیز در دستور کار قرار گرفته است؛ پیامک ها و جوک هایی که به تمسخر این عزیزان می پردازد از این دسته اند که می بایست با هوشیاری از پخش آنها جلوگیری کرده و مانع دامن زدن به این جو شویم.
با توجه به مواردی که ذکر شد اقداماتی که طی روزهای آینده و آغاز بازگشت حجاج و پیکرهای شهدای فاجعه منا می توان انجام داد را می شود این گونه دسته بندی کرد:
۱.کمک به اطلاع رسانی دقیق
۲.دعا برای صبر و اجر خانواده های داغ دار
۳.هم دردی با خانواده ها
4. شادی حداقلی در بازگشت حجاج سالم
۴. نقد دولت عربستان به دلیل عملکرد شائبه بر انگیز در حج امسال
5. برخورد دیپلماتیک با موضوع
۷. عدم تهییج حجاج
8. بزرگداشت جانباختگان
9. عیادت مجروحین
10. شبهه زدایی در خصوص اصل حج
فاجعه منا، اتفاقی تلخ در تاریخ حج بود؛ همه داغدار آن هستیم اما باید بدانیم که اگر آن را خوب مدیریت نکنیم می تواند علاوه بر خسارات جانی که به بار آورد تبعات فرهنگی و مذهبی مختلفی در میان گروهی از مردم ایجاد کند. مدیریت صحیح واقعه در این برهه به عهده رسانه ها، حوزه های علمیه و دستگاه های مختلف تبلیغی و فرهنگی است تا این غم بزرگ کم کم به نقطه عطفی در راستای رسیدن به حج مطلوب و آزادسازی حرمین شریفین تبدیل شود.
ارسال نظر