آیا فیس بوک باعث نابودی رابطهی زناشویی می شود؟
یافتهها نشان میدهد که صرف ساعات زیادی برای صحبت با دوستان در فضای مجازی میتواند تأثیر منفی بر روابط مهم شما مانند رابطه با همسر شود.
یافتهها نشان میدهد که صرف ساعات زیادی برای صحبت با دوستان در فضای مجازی میتواند تأثیر منفی بر روابط مهم شما مانند رابطه با همسر شود.
در مطالعات جدیدی که توسط جیمز ای کتس، استاد دانشگاه و دو نفر از همکاران وی انجام شد؛ رابطه ای بین استفاده از شبکههای اجتماعی، اختلافات با همسر و میزان طلاق وجود دارد. محققان گفتهاند پژوهشهایشان حاکی از آن است استفادهی طولانی مدت از شبکههای اجتماعی به ویژه فیس بوک، تاثیرات ملموسی در مشکلات زناشوئی در آمریکا داشته است.
این پژوهش ناظر بر اطلاعاتی مبنی بر رفتار انسان تحت تأثیر فنآوری ارتباطات به خصوص فنآوریهایی بر پایهی تلفن همراه میباشد. برای جمعآوری این اطلاعات، محققان ابتدا اطلاعات جمعآوری شده توسط زوجهای طلاق گرفته در بین سالهای 2008 تا 2010 را تحت بررسی قرار دادهاند. آنان این کار را با مقایسهی میزان طلاق در 43 ایالت تحت نفوذ فیسبوک – تعداد کاربران فیسبوک در هر ایالت_ نسبت به کل جمعیت هر ایالت آمریکا انجام دادند؛ حتی زمانی که از مسائلی مانند شرایط کاری، سن، نژاد و ... فاکتور گرفته میشود. این میزان همچنان ثابت است.
این محققان سپس تعداد 1،160 زوج 18 تا 39 ساله را در سال 2011 برای نظرسنجی در دانشگاه تگزاس گرد هم آوردند تا میزان روابط عاطفی آنان با همسرانشان را بررسی کنند.
طبق این بررسیها کسانی که فعالیتی در شبکههای اجتماعی نداشتند 11.4% در زندگی مشترک خود شادتر و راضیتر از کسانی هستند که مدام در این شبکهها مشغول فعالیتاند و فعالین در این شبکهها 32% بیشتر به ترک همسرانشان فکر میکنند تا 16% درصدی که کاربر نیستند.
کتس توضیح دیگری نیز در این باب میدهد، او میگوید این تفسیر نیز منطقی است اگر بگوییم افرادی که از زندگی مشترک خود راضی نیستند بیشتر به فیسبوک گرایش پیدا میکنند تا با افراد جدید آشنا شوند و فرصت ملاقات انسانهای جدیدی را به دست آورند تا کمکی در سهلتر شدن فرایند جدایی آنها شود و این شبکه نیز با معرفی افراد و گروههای جدید این امر را تسریع میکند. طبق مطالعات ارتباط آشکاری بین استفاده از فیسبوک یا شبکههای اجتماعی دیگر و میزان نارضایتی از زندگی زناشویی و طلاق در آمریکا وجود دارد و پرسش فقط این نیست که ما چگونه از این ابزار استفاده میکنیم بلکه این است که این فعالیت چگونه باعث تأثیر گذاشتن بر میزان طلاق میشود.
کتس میگوید قبل از اینکه مطالعات خود را شروع کنم میدیدم که چگونه ابزارهایی مثل گوشی همراه تبدیل به ابزارهایی برای ارتباطات اجتماعی شدند و اینکه چگونه مردم زمان خود را سپری میکردند اما به ندرت به این مساله توجه میکردم که چگونه آنها در این شبکهها بر تعاملات اجتماعی و احساسات ملی ما تأثیر گذاشتند. وی اضافه میکند هدف من از این پژوهش کمک به مردم جهان است تا به عواقب ارتباطات تلفنی بر روی روابط اجتماعی و رفتار انسانها از نظر روانشناسی پی ببرند.
ارسال نظر