ترکش های یک «آوازخوانی» ادامه دارد؛
بعد از مدیرکل حراست، معاون هنری ارشاد نیز قربانی تکخوانی زنان می شود؟
به نظر می رسد اپرای عاشورا و حواشی آن بهای گزافی برای علی مرادخانی در پی داشته باشد، هفته آینده برای او سرنوشت ساز خواهد بود.
ماجراهای اپرای عاشورا ادامه دارد و کار برای علی مرادخانی که دو سال پر حاشیه را برای وزارت ارشاد دولت یازدهم رقم زده سخت تر می شود.
به گزارش گلستان24، با این که خود مرادخانی و علی جنتی روز سه شنبه به تماشای این اپرا نشستند و پس از آن منتقدان را آماج حملات خود قرار دادند و این انتقادات را سیاسی کاری دانستند هنوز منتقدان نسبت به این عملکرد معترضند و توجیهات جنتی مبنی بر این که این فیلم مربوط به تمرین بوده را نمی پذیرند.
یکی از کسانی که نسبت به این اقدام اعتراض بسیار جدی وارد کرد، رئیس دیوان عدالت اداری بود. حجتالاسلام والمسلمین منتظری، گفت: عاشورای امام حسین(ع) احتیاج به اپرای عاشورایی اینچنینی ندارد و مجلسی که امام صادق(ع) برای عزای جدش توصیه کرده است، این مجلس نیست که در آن زن و مرد نامحرم بنشینند، آواز بخوانند و کف و دف بزنند.
وی افزود: طی روزهای اخیر در برخی از سایتها فیلمی با عنوان اپرای عاشورا منتشر شده است که در آن متأسفانه خانمی با حجاب بسیار زننده پشت میکروفن، تکخوانی میکند و به نام حضرت زهرا(س) و امام حسین(ع) و پیامبر(ص) به آوازخوانی میپردازد.
رئیس دیوان عدالت اداری ادامه داد: متأسفانه این فیلم مربوط به یکی از مجموعههای وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. دیدن این صحنهها بسیار رنجآور و دردناک بود، زیرا گاهی افراد خودشان معصیت و گناه میکنند که باید جوابگو باشند اما اگر کسی تحت لوای عزای امام حسین(ع) و به نام آن حضرت حرمتشکنی کند، پذیرفتنی نیست.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری اضافه کرد: یعنی ملت آنقدر درمانده شده است که محافل عزاداری، حسینیهها و تکایا کنار رفته است تا ما اپرایی راه بیندازیم با عنوان هنر اسلامی و در لوای آن به ارزشهای اسلام لگد بزنیم و حرمت امام حسین(ع) را بشکنیم؟ آیا مکتب امام حسین(ع) این است؟
از سوی دیگر نمایندگان مجلس نیز به این اقدام واکنش نشان دادند. پس از این که خبرگزاری خانه ملت، تلاش کرد در مصاحبه با تعدادی از نمایندگان، از این اپرا دفاع کند تعدادی دیگر از وکلای ملت به این اقدام اعتراض کردند.
فاطمه آلیا، نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به وقوع تک خوانی در اپرای عاشورا گفت: این اپرا از شب سوم ماه محرم آغاز شده و اعلام شد که به مدت یک ماه در تالار فردوسی (مقابل تالار وحدت) ادامه خواهد داشت.
وی افزود: اطلاعات و اظهارات کسانی که در این اپرا شرکت کرده اند حاکی از این است که در آنجا تک خوانی زن رخ داده و فیلم این رخداد نیز در برخی از سایت ها و خبرگزاری ها منتشر شده است.
این نماینده مجلس اظهار کرد: آنچه در این فیلم دیده می شود آن است که یک ارکستر سمفونی همراه با تک خوانی یک زن در حضور آقایان درباره امام حسین و عاشورا در جریان است.
آلیا تاکید کرد: این خانم در حالی تک خوانی می کند که یک آقا او را به صورت دکلمه خوانی همراهی می کند.
وی تصریح کرد: پس از انتشار این اطلاعات یک تکذیبیه صادر شده و توجیه شد که این تک خوانی در زمان تمرین رخ داده است!
این نماینده مجلس افزود: باید در پاسخ به این توجیه گفت که تمرین یا غیر تمرین هیچ تفاوتی ندارد، زمانی که این مسئله به لحاظ احکام شرعی حرام است آوردن چنین توجیهاتی عذر بدتر از گناه است.
آلیا اظهار کرد: مطرح کردن چنین توجیهی کلاه شرعی است، درحالی که این اتفاق در زمان تمرین هم رخ نداده است!
وی تاکید کرد: نمی توان آموزه های دینی و پیام های درست را از راه نادرست ترویج کرد، این دقیقا مشابه مسجد ضرار است و ادامه این راه ممکن است خدای ناکرده به این بینجامد که هر مکروهی را می توان برای ترویج مضامین دینی حتی در مسجد انجام داد.
این نماینده مجلس تصریح کرد: این رخداد نشان دهنده روند نفوذی خطرناکی است که در پیش گرفته شده است.
آلیا افزود: برای اینکه به صورت تدریجی تک خوانی زنان را به ذائقه جامعه تحمیل کنند دست به استفاده ابزاری از عزاداری امام حسین می زنند.
وی اظهار کرد: قیام امام حسین برای اقامه امر به معروف و نهی از منکر و همچنین احکام اسلامی بود بنابراین نمی توان احکام اسلامی را به بهانه مراسم عزاداری امام حسین زیرپا گذاشت.
این نماینده مجلس تاکید کرد: متاسفانه این رخداد در هفته امر به معروف و نهی از منکر نیز اتفاق افتاده است.
آلیا تصریح کرد: نه در این زمینه رئیس جمهور و وزیر ارشاد باید پاسخگو باشند.
این نماینده مجلس اظهار کرد: متاسفانه زمانی که دیدند برخی از نمایندگان مجلس در جهت اظهار ناضایتی از این مسئله موضع گیری کرده اند، دست به یارگیری از نمایندگان زده تا با ایجاد دوقطبی به هدف خود برسند.
آلیا تاکید کرد: متاسفانه برخی از نمایندگان نیز این توجیهات را با خوش بینی پذیرفته اند در حالی که اسناد این رخداد آشکار است و این توجیهات بی پایه است.
«محمدعلی اسفنانی» هم با اشاره به اقدام وزارت ارشاد در خصوص ارائه مجوز به اجرای اپرای عاشورایی و تک خوانی یک زن در آن اظهار کرد: دادن چنین مجوزهایی که با شعائر اسلامی در تضاد است و منتسب کردن آن به مباحث عبادی و اعتقادی جامعه قطعا آسیبزا خواهد بود.
وی ادامه داد: اجرای چنین اپرایی آن هم در ماه محرم که هدف از قیام امام حسین (ع) اجرای امر به معروف و نهی از منکر بوده است نوعی حرمت شکنی است و با هیچ توجیهی در این خصوص پذیرفتنی نیست.
اسفنانی تاکید کرد: اینکه گفته شود اجرای این اپرا و تک خوانی یک زن در آن مربوط به پشت صحنه بوده است، عذر بدتر از گناه است و جای تاسف دارد که پشت پرده اپراهای ما چنین خبرهایی است.
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: انجام فعل حرام و یا معاونت در آن و فراهم آوردن شرایط رخ دادن آن طبق قانون مجازات اسلامی قابلیت پیگرد قانونی دارد.
در کنار این واکنش ها اتفاق دیگری در ارشاد افتاد که نشان از تحت فشار جدی قرار داشتن این وزارت خانه دارد. حسن عرب سرخی، مدیرکل حراست معاون هنری ارشاد از سمت خود برکنار و محمدرضا سلمان زاده، مسئول حراست معاونت فرهنگی این وزارت خانه سرپرست شد.
رسانه های منتقد علی جنتی این برکناری را در ارتباط مستقیم با ماجراهای اپرای عاشورا دانستند اما رسانه های حامی دولت خبر دادند که این ماجرا فقط یک "جابجایی از پیش معین" بوده است. این رسانه ها البته پاسخ ندادند که اگر این مساله فقط یک "جابجایی از پیش معین" بوده چرا دقیقا در همین ایام صورت گرفته و چرا مسئول حراست معاونت فرهنگی همزمان سرپرستی حراست معاونت هنری را نیز بر عهده گرفته است؟
به نظر می رسد اپرای عاشورا و حواشی آن بهای گزافی برای علی مرادخانی در پی داشته باشد، هفته آینده برای او سرنوشت ساز خواهد بود./سراج 24
ارسال نظر