موارد مربوط به هنجارهای لازم مشخص خواهد شد و هر گونه عکسی مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت. همین امروز با دوستان برگزار کننده موسسه «مد آنلاین» نشستی برگزار کردیم و در مورد جشنواره و شرایط آن صحبت شد و تذکرات جدی و لازم به آن ها هم داده شد. اهداف برگزاری این جشنواره کاملا مشخص است و ملاحظات لازم که اشاره کردید حتما مورد توجه قرار خواهد گرفت.

ژست زنان و مردان برای تصاحب تندیس مخصوص وزارت ارشاد!

به گزارش گلستان24، در میان اخبار ریز و درشت عرصه فرهنگ و هنر و در گوشه ای گمشده میان انواع اتفاقات حاشیه ای و جاذبه برانگیز به موضوعی رسیدم که بسیار شگفت انگیز و جای ابهام داشت؛ برگزاری نخستین دوره جشنواره «پوشش مردم ایران» در جهت انتخاب خو‌ش ‌پوش ‌ترین مرد و زن ایرانی که می تواند مسیری در جهت ترویج مدگرایی به حساب آید و عدم محدودیت در ارسال تصاویر زنان و مردان به سایت برگزار کننده «مد آنلاین» که متعلق به شرکتی خصوصی است و عدم شفافیت گزینش گران در این باب پرسش هایی اساسی را به همراه خواهد داشت و از این رو جهت پیگیری موضوع به سراغ حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت ارشاد رفته و با ایشان به گفت و گو پرداختم. همچنین در ادامه پیگیری های خود، گفت و گوهایی با 2 تن از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص جشنواره سوال برانگیز«پوشش مردم ایران» انجام دادم که حجت الاسلام احمد سالک به عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس و سید علی طاهری عضو دیگر این کمیسیون در این باره اظهار بی اطلاعی کرده و عنوان کردند که در جلسه پیش روی کمیسیون فرهنگی این موضوع را مورد توجه قرار خواهند داد. با این مقدمه گفت و گویی که با حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس صورت دادم ارائه می شود.

ژست زنان و مردان

آقای قبادی، وزارت ارشاد با چه دلایلی به سمت برگزاری جشنواره «پوشش مردم ایران» رفت؟
جشنواره «پوشش مردم ایران» در جهت مهرفی الگوهای اسلامی ایرانی و توسعه آراستگی و زیباپوشی در جامعه با رعایت ارزش های اسلامی و عنجارهای همومی و مطابق الگوهای دینی، فرهنگی کشورمان برگزار می شود.

ایده فوق از طریق موسسه «مد آنلاین» به وزارت ارشاد پیشنهاد شد. چرا این همه با چراغ خاموش به اطلاع رسانی پرداختید؟!
در چند روز آینده بیانیه جشنواره اعلام خواهد شد و تاکنون هم اطلاعاتی داده شده است. ما کاملا براساس نگاهی فرهنگی پیش رفتیم. در بخش خصوصی طرح فوق آماده شد و ما بررسی های لازم را در کارگروه سامان دهی مد و لباس وزارت ارشاد صورت دادیم و آن را شکل بخشیدیم.

اولین مساله این جشنواره که به تصور آدمی درمی آید، ترویج حرکتی مدگرایانه در جامعه خواهد بود. مسیری که به شکلی هدفمند با عنوان «دختر شایسته ایرانی» توسط رژیم پهلوی جهت انحطاط پوشش اسلامی آن دوران راه اندازی شده بود!
اصلا، به هیچ عنوان اینگونه نخواهد بود. این مساله کاملا با آن طرح ها فاصله دارد و موضوعی دیگر است.

شما چه راهکارهایی برای کنترل تصاویر ارسالی خواهید داشت؟ چرا که هر کاربری در فضای مجازی به راحتی می تواند هر نوع پوششی را به آدرس سایت جشنواره ارسال کند!
در شاخصه ها همه این موارد مطرح شده و موارد مربوط به هنجارهای لازم مشخص خواهد شد و هر گونه عکسی مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت. همین امروز با دوستان برگزار کننده موسسه «مد آنلاین» نشستی برگزار کردیم و در مورد جشنواره و شرایط آن صحبت شد و تذکرات جدی و لازم به آن ها هم داده شد. اهداف برگزاری این جشنواره کاملا مشخص است و ملاحظات لازم که اشاره کردید حتما مورد توجه قرار خواهد گرفت. ضمن این که داوری ها توسط کارشناسان داوری و با مشارکت صاحب نظران دینی انجام خواهد شد و قطعا آثاری انتخاب می شودد که مورد تائید ارزش های دینی و عرفی جامعه باشد.

بحث من نه انتخاب آثار برتر بلکه نَفس برگزاری جشنواره ای با نگاهی جاذبه برانگیز می باشد که وسوسه عرض اندام افراد برای ارسال تصاویری توجه برانگیز را در بر خواهد داشت و همین تفکر موجب بسط عکس هایی نامناسب، مشابه فضای شبکه های مجازی می شود!
به هر حال ارسال آثار مشکلی ندارد، اما انتخاب برتر در راستای شاخصه ها خواهد بود، در واقع اثر برتری که به رویت مردم خواهد رسید براساس شاخصه های داوری می باشد.

براساس وظیفه نظارتی مجلس شورای اسلامی هماهنگی های لازم را با این نهاد صورت دادید؟
روال معمولی و قانونی هر نهاد دولتی این است که براساس شرح وظایف خود پیش رود و در صورت شرایط خاص هماهنگی لازم صورت می پذیرد. هر نهادی وظیفه خود را انجام می دهد و مجلس شورای اسلامی هم در مواردی که تذکر و پیشنهادی داشته باشد، ورود پیدا می کند و در مورد جشنواره «پوشش مردم ایران» هم نیازی به هماهنگی نبوده است.

کارگروه ساماندهی مد و لباس در مدت فعالیت خود چه آثار و دستاوردهایی را در زمینه پوشش گزینی مناسب مردم داشته است؟
ببینید، مهم ترین دست یافت کارگروه ساماندهی مد و لباس در وزارت ارشاد، ایجاد زمینه های باور ملی و اقتدار و ارتقای توانایی های داخلی در عرصه طراحی و تولید الگوی پوشش اسلامی ایرانی است. در این مورد تاکنون اقدام به طراحی چندین مدل مناسب و مرتبط با فرهنگ اصیل خود کرده و در این زمینه الگونمایی شد که تولیدکنندگان گرامی هم تعداد زیادی از این مدل های ارائه شده را تولید کردند.

به طور دقیق این الگوهای شما از چه طریقی عرضه گردید؟
از طریق ژورنال ها و نمایشگاه ها برگزار شده مُد و لباس در فجر به طور مستمر ارائه شده است.

برگزاری آن نمایشگاه ها که همراه با حرف و حدیث های بسیاری بوده است و نحوه ارائه مدل ها و نوع سوال برانگیز طرح های لباس موجبات اعتراض بسیاری شده بود!
به هر حال هر کاری انتقادات خود را خواهد داشت و باید دانست که بیان ادعا نیاز به اثبات آن دارد! قطعا جشنواره ای که برگزار شده داوران کارشناسی داشته است. من نمی دانم این حرف هایی که مطرح می کنید یعنی چه؟

شما به عنوان شخصی مسئول در کارگروه سامان دهی مد و لباس باید پاسخگوی دغدغه های برخی از افراد باشید!
ببینید، خودتان خوب می دانید که هر کاری هم موافقان و هم مخالفان خود را خواهد داشت، به خصوص اقدامات جدیدی که بخواهد شکل بگیرد با برخورد برخی روبرو می شود و کارکرد مناسب آن ها زمان بر خواهد بود. ضمن این که شما وقتی می خواهید نمره ای به نهادی بدهید، باید سرجمع آن کار را در نظر بگیرید. ممکن است جشنواره برگزار شده خالی از اشکال نباشد اما نباید نسبت به هدف و کلیت کارموضع گرفت. طبیعی است که من هم می توانم از فضای فعالیت های شما اشکال بگیرم، همانطور که شما این کار را انجام می دهید، اما در نهایت معدل کلیه فعالیت ها است که می تواند جایگاه آن نهاد را مشخص کند.

و جشنواره «پوشش مردم ایران» نیز در زمره موفقیت های کارگروه ارشاد محسوب خواهد شد!؟
قطعا همین طور است و تاکید بنده نیز اتکاء به شاخصه جشنواره می باشد که باید در جهت الگوهای اسلامی ایرانی قرار گیرد. مطمئن باشید هیچ گاه تصاویری مغایر با ارزش های جامعه منتشر نخواهد شد و مورد تائید ما نمی باشد. اگر هم موسسه ای بخواهد در مسیری انحرافی دست به ارائه لباس هایی ناهنجار بزند، حتما با آن برخورد قانونی خواهد شد.
انتهای پیام./آوینی

ارسال نظر

آخرین اخبار