چه کنیم که ثواب یک شهید را ببریم؟!
مرگ چیزی است که همه از او میگریزند و از ترس آن، گاهی به مرگهای بزرگتری تن میدهند و روح و کرامت خود را قربانی میکنند. آدمها از ترس مرگ، ذلیل میشوند؛ از ترس کشتهشدن، پابوس میشوند و شرف و غیرت انسانیشان را از دست میدهند.
البته، اینها اوصاف آدمهای مادی است؛ یعنی کسانیکه خدا ندارند یا خدا را قبول ندارند یا حداقل خدایی را به رسمیت میشناسند که دلبستگیها و وابستگیهای مادیشان را به رسمیت بشناسد. برای این ها مرگ سخت است، یاد مرگ هم سخت است، تا چه رسد به آرزوی مرگ.
به گزارش گلستان 24، آرزوی مرگ برای مۆمنِ مجاهد و صبور، چیزی جز «آرزوی شهادت» نیست. آرزوی شهادت، از انسان تلاش میسازد و مقاومتِ خستگیناپذیر، نه انفعال و گوشهنشینی؛ تلاشی در جهتِ کسب رضای الهی.
وظیفه مهم ما گام برداشتن در راه نورانی شهدا و الگو قرار دادن آنها در زندگی است. دفاع از دین و ارزش های الهی و اسلامی و انجام وظایفی كه از طرف خداوند به عنوان مسلمان مۆمن بر عهده ما گذاشته شده و منطبق كردن برنامه زندگی با دستورات دین و قرآن و سنت معصومین(علیهم السلام) همان راه روشن و سعادت بخش شهدا است. اگر در این راه گام برداریم در مسیر شهادت قرار گرفته ایم و از ثواب و پاداش شهیدان بهره مند می شویم هر چند به شهادت هم نرسیم. باید روحیه شهید و شهادت را همواره در وجود خویش حفظ كنیم و این وظیفه مهم كنونی ما است. اگر در راه شهدا و در مسیر تحقق بخشیدن به هدف عالی آنها كه همان حاكمیت دین الهی و دستورات قرآن و ایجاد جامعه ای توحیدی و اسلامی گام برداشتیم، به مسئولیت مهم خود عمل کرده ایم هر چند به ظاهر به شهادت هم نرسیم.
در روایت آمده است «أَشْرَفَ الْمَوْتِ قَتْلُ الشَّهَادَة» (1) شریف ترین و ارزنده ترین مرگ، كشته شدن و شهادت در راه خدا است.
پیامبر اكرم(صلی الله علیه و آله) می فرماید: «هر كسی آرزوی شهادت داشته باشد و صادقانه از خدا بخواهد او را با شهادت از دنیا ببرد، به آرزویش می رسد، حتی اگر كشته هم نشود ثواب شهید به او داده می شود.» (2)
این تنها شما نیستید که آرزوی شهادت دارید بلکه شهادت، آرزوی هر مۆمن و از ویژگی های رفتاری اوست.
در حدیثی از حضرت رسول خدا(صلی الله علیه و آله) آمده است: مَنْ سَأَلَ اللَّهَ الشَّهَادَةَ بِصِدْقٍ بَلَّغَهُ اللَّهُ مَنَازِلَ الشُّهَدَاءِ وَ إِنْ مَاتَ عَلَى فِرَاشِهِ (3) هر كسی با صداقت از خدا شهادت بخواهد خداوند او را به درجات و مقامات شهدا نایل می گرداند. اگر چند در بستر خود بمیرد.
طبق روایت اگر شما با محبت قلبی و عملی اهل بیت، به مرگ طبیعی نیز از دنیا بروید ثواب شهید را دارید. پیامبر اكرم(صلی الله علیه و آله) فرمود: مَنْ مَاتَ عَلَى حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ مَاتَ شَهِیداً (4) هر كسی بمیرد در حالی كه محبت آل محمد(صلی الله علیه و آله) در دل داشته باشد شهید است.
فردی به نام منهال می گوید، روزی خدمت امام صادق(علیهم السلام) عرض كردم: دعا كن خداوند شهادت را روزی من گرداند. امام فرمود: مۆمن (در هر حال) شهید است .(5)
با توجه به این نکات:
سعی كنیم معرفت و ایمان خود به وحدانیت خدا و نبوت و رسالت پیامبر اسلام و ولایت اهل البیت(علیهم السلام) را افزایش دهیم، و بر اساس دستورات آنان عمل كنیم و عمل صالح انجام دهیم تا شهادت یا مقام و منزلت شهید نصیب ما گردد. (6)
زیارت امینالله را هر روز یا هفتهاى یک بار با توجه و تأمل بخوانیم. یكى از قسمتهاى مهمّ این زیارت شریف این عبارت است: ... اللهمّ فاجعل نفسى مطمئنّةً بقَدرِكَ، راضیةً بِقضائك.. بارخدایا! پس جان مرا مطمئن و آرام نسبت به سرنوشت قرار بده، و مرا خشنود نسبت به داوریت بگردان (حاج شیخ عباس قمى، مفاتیحالجنان، ص 578). كه اشاره دارد خدایا مرا به مقام «رضا» و «خشنودى» برسان تا آن چه به من مىرسد مرا از توجه به تو باز ندارد.
سلام
باتشکر. این مطلب با نام خودتان در گلستان بلاگ منتشر شد
http://golestanblog.ir/%DA%86%D9%87-%DA%A9%D9%86%DB%8C%D9%85-%DA%A9%D9%87-%D8%AB%D9%88%D8%A7%D8%A8-%DB%8C%DA%A9-%D8%B4%D9%87%DB%8C%D8%AF-%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D8%A8%D8%B1%DB%8C%D9%85%D8%9F/