سیدعلی طاهری:
مظلومیت فرهنگی برطرف نشد/وزارت ارشاد در ارائه لایحه نظام جامع رسانه به مجلس تعلل میکند
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: فعالان رسانهای با تدوین قانون نظام جامع رسانه حمایت میشوند اما وزارت ارشاد در ارائه این لایحه به مجلس تعلل میکند.
به گزارش گلستان24، حجتالاسلام سیدعلی طاهری اظهار کرد: در طول سالیان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در همه دولتها بخش فرهنگ به صورت فرعی دیده شد که این برای کشور ما خوب نیست.
وی با اشاره به اینکه ماهیت انقلاب اسلامی، فرهنگی است، تصریح کرد: بیشترین آسیبی که کشور را تهدید میکند آسیب فرهنگی است اما به جایگاه فرهنگ توجه چندانی در دولتهای مختلف صورت نگرفت.
* بیش از 40 طرح در کمیسیون فرهنگی تهیه و تصویب شد
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: در مجلس هشتم و نهم بیش از 40 طرح و لایحه در کمیسیون فرهنگی تهیه و تصویب شد اما یکی از نیازهای جدی ما در مباحث فرهنگی فعالیتهای صدا و سیما است که ما در مجلس نهم طرحی را به پایان رساندیم که اکنون در نوبت صحن است.
طاهری با اشاره به طرح اداره صدا و سیما در مسائل فرهنگی گفت: یک شاخصه مهم طرح این است که در نظارت صدا و سیما ضعف وجود دارد، رئیس سازمان صدا و سیما توسط ولیفقیه تعیین میشود اما نحوه اداره آن را قانون تعیین میکند، همچنین قانون قبلی صدا و سیما اصلاح و متناسب با نیاز در سالها تبصرههایی به آن اضافه شد.
وی کمک به بودجه صدا و سیما، توسعه زیرساختها و توجه به مسائل نرمافزاری را از شاخصههای طرح مذکور دانست و افزود: امیدوارم این طرح بهزودی در مجلس تبدیل به قانون شود.
* وجود آسیبهای فضای مجازی در سایه فقدان قانون نظام جامع رسانه است
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در خصوص طرح حمایت از مدیریت، احداث، تجهیز مساجد و نمازخانههای سراسر کشور اظهار کرد: از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون وظیفهای که در مسائل سختافزاری نماز باید انجام شود بخش مهمی از آن مورد غفلت واقع شده است.
طاهری با اشاره به اینکه مدیریت مسجد باید مردمی شود، گفت: هزار مسجد در کشور کم داریم به دلیل اینکه مسئولی در کشور مسئولیت جانمایی مساجد و آمایش سرزمینی را بر عهده ندارد در این زمینه وضعیت مناسب نیست.
وی در خصوص قانون نظام جامع رسانه بیان داشت: پیگیری این طرح از مجلس هشتم آغاز شد که شاهبیت آن تبدیل شدن به قانون است، به نوعی سه سال کارگروه رسانه و هنر روی آن کار میکند اما در مجلس نهم قانون فعلی مطبوعات برای بخش فعالیتهای مجازی که گستردهتر شده کافی نیست، لذا شاهد آسیبهای فضای مجازی هستیم.
* فعالان رسانهای با تدوین قانون نظام جامع رسانه حمایت میشوند
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در طرح مذکور دفاع هدفمند قانونی و متقن از اهالی رسانه صورت میگیرد، گفت: با وجود این قانون یک پشتیبان از اهالی رسانه ایجاد میکنیم تا رسانه در مقابل فشارها حمایت شود.
طاهری افزود: خبرنگاران و فعالان رسانه با توجه به اهمیت کار اما حقوق کمی میگیرند و حمایت لازم نمیشوند، لذا چنین طرحی نوشته شد تا از طریق قانونی آنها مورد حمایت واقع شوند.
وی در خصوص تأخیر تصویب طرح نظام جامع رسانه گفت: طرحها بار مالی دارد و اگر دولت بار مالی آن را نپذیرد شورای نگهبان آن را رد میکند، یکی از دلایل تأخیر تصویب این طرح تعلل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون مطبوعاتی در ارائه لایحه به مجلس است./فارس
ارسال نظر