تأثیرات شبکه های اجتماعی بر کلیساها
کلیساها شبکههای اجتماعی را با آغوش باز پذیرفتند زیرا روشی بود تا خود را از طریق آن به دنیا معرفی کنند.
کلیساها شبکههای اجتماعی را با آغوش باز پذیرفتند زیرا روشی بود تا خود را از طریق آن به دنیا معرفی کنند. کلیساهایی که در استفاده از شبکههای اجتماعی موفق عمل میکنند از آن بهعنوان وسیلهای برای تعاملات با اعضای کلیسای سابق و عضوگیری اعضای جدید استفاده میکنند. البته استفادهی آنها از شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر و غیره؛ تنها برای توسعهی کلیسا نیست، بلکه مهمتر از آن همگام شدن کلیسا با فنّاوریهای روز است.
- تعاملات با اعضا: کلیساها از شبکههای اجتماعی برای تعاملات با اعضای خود میپردازد. حال دیگر این مکانهای عبادی برای ارائهی خدمات، خود را در گوشهی خیابان و آخر هفتهها محدود نمیکنند، بلکه اعضای فعلی و اعضای بالقوه میتوانند به خطبهها دسترسی داشته باشند و یا به پادکستها گوش کنند؛ با اعضای کلیساهای دیگر در ارتباط باشند و یا تصاویری از تازهترین رویدادهای کلیساها داشته باشند. تعدادی از روشهای ابتکاری که کلیسا برای ارتباطگیری با اعضای خود از طریق شبکههای اجتماعی بهره جسته را معرفی میکنیم:
- سالمندان و اطلاعرسانی: برای سالها کلیساها به دنبال روشی مناسب برای ارتباط برقرار کردن با اعضای ارشد و بهخصوص اعضای سالمندی که توانایی خروج از خانه را نداشتند، بودند. اکنون بسیاری از کلیساها از فیسبوک و دیگر شبکههای اجتماعی برای این هدف استفاده میکنند.
- به اشتراک گذاشتن تصاویر: این امر قابلانکار نیست که تصاویر در فضای مجازی بسیار محبوب هستند. کلیساها نیز از این قابلیت در شبکههای اجتماعی استفاده کرده و رویدادهای جدید را در قالب تصاویر در شبکههایی مانند Pinterest و Instagram قرار میدهند.
- در ارتباط بودن با اعضای خارج از شهر: یک کلیسای غیرمذهبی در کالیفرنیا، برای اعضای خود روش جالبی را استفاده میکند: اعضا میتوانند از بین 5 برنامهی زمانی هرکدام را دوست دارند انتخاب کرده و بهصورت مجازی در مراسم دعای کلیسا شرکت کنند.
- جایگزین بولتن کاغذی: در دوران اخبار لحظهای، دیگر بولتنهای کاغذی برای اطلاعرسانی هفتگی پاسخگو نیست. برخی کلیساها از شبکههای اجتماعی برای دسترسی سریع اعضا به اخبار و اطلاعیهها بهرهبرداری مینمایند.
- پخش اخبار و اطلاعرسانی: یکی از اساسیترین دلایل کلیسا برای استفاده از شبکههای اجتماعی این است که آنان قادر به انجام فعالیتهایشان با کمترین هزینه و منابع هستند. آنها میتوانند پیغام خود را به بیرون در سراسر جهان برسانند و در برخی موارد اعضا را تشویق به بحثهای آزاد بنمایند. و این امر از طریق روشهای مختلفی از قبیل:
- توییت کردن پیغامهای روزانه و یا آیههایی از کتاب مقدس
- انتشار منظم برنامههای پادکست
- آپلود کردن ویدئوهایی از خطبهها و آموزههای معنوی
- به اشتراک گذاشتن وبلاگهای نوشتهشده توسط رهبران کلیساها
- بالا رفتن عضویت: یکی از فواید شبکههای اجتماعی برای کلیسا، پتانسیل آن برای جذب نیرو و اعضای جدید و در همین راستا جذب سرمایهها است. کلیساهایی که از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند گامهای باارزشی در این راستا برمیدارند، بااینکه گاهی برخی کاربران ناشناس میتوانند با دادن نظرات منفی فضا را آلوده کنند و یا محتوای سایت را پاک کنند و برای کلیسا تولید زحمت کنند؛ بااینحال بسیاری از کلیساها این ریسکها را پذیرفته و به فعالت خود ادامه میدهند.
روشهای کلیسا برای جذب اعضای جدید:
- به راه انداختن رقابت و مسابقه برای ایجاد علاقه کردن: اینیک روش بازاریابی ساده است که در آن به کاربران درازای پاسخ دادن به مسابقه از طریق لایک کردن و یا توییت کردن جوایزی تعلق میگیرد. هدف کلیسا، ایجاد علاقه در کاربران برای شرکت در فعالیتهای کلیساها میباشد.
- اشتراکگذاری: در شبکههایی مانند Pinterest، تصاویری از فعالیتهایی که در کلیساها انجام میشود، قرار میدهند و به این طریق مخاطبانی که به این نوع فعالیتها علاقه داشته باشند میتوانند با آنها ارتباط بگیرند.
- آغاز گروههای کاربری: در شبکههایی مانند فیسبوک برخی کلیساها گروههای جالبی ایجاد میکنند مانند 'نوجوانان برای وزارتخانهی جوانان'. آنان قادرند به همهی برنامههای استراتژیکی کلیسا که غالباً توسط رهبران ارشد اداره میشود؛ دسترسی داشته باشند.
- جمعآوری کمکهای مالی: کلیساها نیز مانند سایر مراکز غیردولتی از شبکههای اجتماعی بهعنوان یکراه فوقالعاده برای دریافت خیریه و سرمایهها برای مصرف جاری و پروژههای اجتماعی بهره میجویند.
- ایجاد یک روش ساده برای اهدا کردن: کلیساهای زیرک، با گفتن یک داستان کوتاه و تأثیرگذار، مخاطبان را برای پاسخگویی برمیانگیزانند و سپس کاربران پاسخهای خود را از طریق هدیههای مالی به کلیسا میدهند.
سخنرانی باهدفی متفاوت: در رخدادهای خاص مانند سفرهای کاری و سخنرانی برای جمعآوری کمکهای مالی در کلیساها و یا انجمنهای خیریهی محلی میتوان از روش متفاوتی این کار را انجام داد: مانند سخنرانی از طریق فضای مجازی مانند YouTube و SlideShare
ارسال نظر