پایان یک ژست دولتی با دغدغه برگزاری کنسرت/چرا وزیر ارشاد به اختتامیه جشنواره موسیقی فجر نرفت؟
یکی از سوالها و ابهامهای اساسی جشنواره امسال در خصوص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. سید رضا صالحی امیری وزیر جدید دولت یازدهم به اختتامیه جشنواره موسیقی فجر نیامد. اما چرا؟
به گزارش گلستان24، سیودومین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر امسال با حاشیههای زیادی برگزار شد. درست چند روز مانده به افتتاحیه این جشنواره، فوت آیت الله هاشمی باعث شد تا تغییراتی در روال برنامه اتفاق بیافتد. قرار بود این جشنواره چهارشنبه 22 دی برگزار شود، درست در آخرین روز از سومین روزِ عزای عمومی فوت آیت الله هاشمی.
در چنین شرایطی مسئولان جشنواره موسیقی فجر اعلام کردند که جشنواره را با دو روز تاخیر در جمعه 24 دی برگزار خواهند کرد.
بالاخره جشنواره با همه انتقاداتی که در حوزه مهمانان آن وجود داشت شروع به کار کرد. برخی از دعوتشدگان خارجی خلاف وعده جشنواره نیامدند و اجرایی نداشتند. این البته رویهای بود که در سالهای قبل هم اتفاق افتاده بود.
یکماه قبل، هشتمین جلسه از سلسله نشست های«گفتمان ضرب اصول» با موضوع«بررسی عملکرد دولت یازدهم در عرصه موسیقی» برگزار شد. علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم مهمان این نشست بود. موزیسینها انتقادات جدیای را به عملکرد دولت در حوزه موسیقی مطرح کردند. 700 هنرمند موسیقی در نامهای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، انتقادات مهمی را به جشنواره فجر وارد کردند اما حتی نامه آنها پاسخ هم داده نشد! مرادخانی دوباره آن حرفها را شنید. یکی از انتقادات راجع به چگونگی برگزاری جشنواره موسیقی فجر بود. فردین خلعتبری آهنگسار خطاب به آقای معاون گفت: «مدیر کدام جشنواره هنری میآید به هنرمندان تکتک زنگ میزند تا آنها را به جشنواره بکشاند؟ الان آقای مهرجویی که در جشنواره فیلم فجر شرکت میکند پولی میگیرد؟ انگیزه ایشان مسلماً پول گرفتن از مدیران جشنواره نیست؛ چه بلایی بر سر جشنواره موسیقی فجر آوردهایم؟ چرا ما راهکاری نداریم که گروههای موسیقی داوطلبانه بدون اینکه پولی بگیرند مانند همه جشنوارهها در فستیوال شرکت کنند؟»
جشنواره موسیقی فجر در غیاب بزرگانی مثل حسین علیزاده، شهرام ناظری و ... با حضور و اجراهای متعدد خوانندههای پاپ پر شد. در واقع جشنواره موسیقی فجر همان کنسرتهایی است که تا همین هفتههای قبل در سطح شهر برگزار میشد ولی خب کسی به اسم مدیر جشنواره همت کرده و البته کلی پول خرج کرده تا تعدادی هنرمند در یک جدول زمانبندی شدهی هشت روزه کارهایشان را اجرا کنند.
برخی از همین خوانندههای پاپ که «مهمان» جشنواره سیودوم هستند در گفتوگو با رسانهها تصریح کردهاند که اجرایشان در جشنواره هیچ تفاوتی با کنسرتهای عادیشان ندارد و حتی بسیاری از آنها قطعه جدیدی هم برای اجرا مهیا نکردهاند.
همه این حاشیهها گذشت و سیودومین جشنواره موسیقی فجر یکم دیماه 1395 در تالار وحدت با معرفی برگزیدگانش به کار خود پایان داد.
مراسم اختتامیه یک روز پس از فاجعه فرریختن پلاسکو و شهادت بسیاری از آتشنشانهای فداکار برگزار شد. فاجعهای که دل مردم را لرزاند و همه را در شُکی بزرگ فرو برد. عدهای گفتند که جشنواره میان دو عزا برگزار شد؛ اما بالاخره برگزار شد.
یکی از سوالها و ابهامهای اساسی جشنواره امسال در خصوص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. سید رضا صالحی امیری وزیر جدید دولت یازدهم به اختتامیه جشنواره موسیقی فجر نیامد. اما چرا؟
سه هفته قبل حسن روحانی رئیس جمهور در گفتوگوی زنده تلویزیونی حاضر شد و حدود یک ساعت و نیم با مردم سخن گفت. سهم فرهنگ از این صحبتها چندان زیاد نبود. وقتی از روحانی درباره عدالت اجتماعی پرسیده شد، گریزی به مسئله فرهنگ زد و گفت: «اجازه بدهید کنسرتها برگزار شود تا مردم شاد شوند». گریزهای گاه و بیگاه روحانی به مسئله برگزاری کنسرتها چیز جدیدی نیست، حالا همه این دغدغهها تبدیل به یک ظاهرسازی نازیبا میان هنرمندان و اهالی موسیقی شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حتی در اختتامیه جشنواره موسیقی فجر هم حاضر نشد. گفته شد که او درست یک روز پس از اختتامیه جشنواره موسیقی فجر در میان روزنامهنگاران موسسه ایران حاضر شد تا در جشن تولد آنها شرکت کند.
هیئت دولت در پی حوادث ناگوار پلاسکو، شنبه را عزای عمومی اعلام کرده بود.
منبع: سراج24
ارسال نظر