دخترها به شما نه نمی گویند

پدر رکن مهمی است که دختران در خانه، به آن دلگرم‌اند و برای کسب رضایتش، تلاش می‌کنند. وقتی پدر مبانی دینی‌ای که دوست دارد در خانه رعایت شود را به شکلی داستان‌گونه و یا در قالب مثال، بازی و حکایت جابیندازد، بچه‌ها کم‌کم به اصول اصلی پدر در خانه پی می‌برند و خود را به اجرای آن موظف می‌کنند.

چند پیشنهاد به پدران درباره حجاب

به گزارش گلستان24، لازم است کمی هم در مورد تاثیر پدر و مادر در مورد حجاب بحث کنیم. همانطور که می‌دانید فرزندان، در دامان پدر و مادر خود رشد می‌کنند و به بالندگی می‌رسند. لذا تا جایی که امکان دارد، پدر و مادر باید مراقب این بستر پرورشی باشند تا کودکانی عاقل، آگاه و هشیار تربیت کنند.

 

فقط در این صورت است که پدر و مادر، می‌توانند با خیال راحت فرزند خود را به اجتماع وارد کنند و از آسیب‌هایی که ممکن است بچه‌ها دچارش شوند، نترسند. اگرچه همیشه خطر در کمین ما و فرزندان ماست، اما واقعا چه کارهایی می‌شود کرد تا فرزندانی تربیت کنیم که بتوانند در موقعیت‌های حساس، عاقلانه تصمیم بگیرند و هوشمندانه مسیرشان را انتخاب کنند؟ چه کارهایی می‌شود کرد که فرزندانمان به مقولۀ حجاب علاقمند باشند و سرسختانه حفظش کنند؟

 

 

این قسمت: اهمیت نقش پدر

پدر، رکن محوری

در بر روی لولای خودش می‌چرخد. اگر این لولا نباشد، دری باز یا بسته نخواهد شد. روش تربیتی پدر هم در خانواده، به همین شکل است. پدر باید محور باشد و قوانینی که لازم الاجراست را به شکل صحیح و مدیریت شده، به فرزندانش بیاموزد و پیگیر اجرای آن باشد. در خانواده‌ای که پدر خودش را در این امور کنار کشیده است، معمولا به خاطر بار احساسی‌ای که مادر دارد، اصول لازم الاجرا، به شکل درستی اجرا نمی‌شوند و فرزندان مقیّد به انجام وظایف خود نمی‌شوند. یکی از این وظایف هم «حجاب» است.

 

رابطۀ احساسی و قوی‌ای که بین دختر و پدر برقرار است، این مساله را راحت‌تر می‌کند. در واقع این پدر است که باید رابطۀ احساسی‌اش را با دخترش تقویت کند تا بعد بتواند از راه همین ارادت و احساسات پاک پدر و دختری، پیگیر رعایت حجاب دخترش باشد. وگرنه همه چیز مثل یک سربازخانه می‌شود و فرزندان تا چشم پدر را دور می‌بینند، ممکن است از انجام وظایف سر باز بزنند.

 

 پدر رکن مهمی است که دختران در خانه، به آن دلگرم‌اند و برای کسب رضایت پدر، تلاش می‌کنند.  وقتی پدر مبانی دینی‌ای که دوست دارد در خانه رعایت شود را به شکلی داستان‌گونه و یا در قالب مثال، بازی و حکایت جابیندازد، بچه‌ها کم‌کم به اصول اصلی پدر در خانه پی می‌برند و خود را به اجرای آن موظف می‌کنند. پدر با محبوبیتی که در خانواده کسب می‌کند و با انرژی‌ای که برای بچه‌هایش خرج می‌کند، کاملا می‌تواند روی فرزندش نفوذ قلبی داشته باشد و با زبانی نرم و موثر، اصول یک حجاب مناسب را برای فرزندش تشریح کند.

 

چه کسی پیروز می‌شود؟

آنچه پدر را در این میان، پیروز میدان می‌کند تا بتواند به خواسته‌اش برسد، روی گشاده است و اینکه برای فرزندش به اندازه کافی وقت بگذارد و احساس محبت قلبی بیشتری در او ایجاد کند. در این صورت، نه تنها اصول حجاب، بلکه اصول دیگر خانواده را نیز هم، پدر می‌تواند برای فرزندان مطرح نماید و اعلام کند که در پیگیری اجرای آنها جدی است.

 

پدرانی که جدیت به خرج داده‌اند و تسلیم احساسات زودگذر (که اغلب اثر منفی در تربیت می‌گذارند) نشده‌اند، در این میدان پیروز هستند و نتیجه‌اش را تا سال‌ها بعد دیده‌اند.  آنچه مهم است این است که هیچ پدری نگوید: «ولش کن!» یا نگوید: «خودم را بکشم کنار و بسپرم به مادرش!» یا نگوید: «حالا برایش زود است.» یا نگوید: «خودش بعدا می‌فهمد و یاد می‌گیرد.»

 

اینها آسیب‌ زننده است و باید هر پدری حواس‌اش به نقش موثری که می‌تواند در خانواده داشته باشد.

 

منوی پیشنهادی ما برای پدران با ذوق

چند پیشنهاد برای شما دارم که امیدوارم برایتان کاربردی و مفید باشد:

 

۱. برایش قصه‌هایی با مضامین دینی بگویید

از کودکی، بعضی شب‌ها پدر در کنار رختخواب دخترش حاضر شود و برای او قصه بگوید. قصه‌هایی که کم‌کم سمت و سوی دینی (البته در چندین و چند لفافه) می‌گیرد و مباحث اخلاقی مثل دروغ و راستی، عدالت، کمک به دیگران و... و البته اصول دینی مثل حجاب و سایر مباحث را مطرح می‌کند.

 

 

 

 

۲. گل‌سرهای زیبا برای دخترتان بخرید

روسری قشنگ برای دختراش تهیه کند.  اما قبل از روسری باید پدر، مدتی به خرید هدیه‌هایی مثل گل‌سر، تل سر و... بپردازد. بعد هد بندهای گل‌گلی زیبا برای دخترک‌اش تهیه کند و بعد سراغ روسری برود. اینها همه مراحلی است که باید هوشیارانه پیگیرش بود. دخترکی که از گل سری که پدر تهیه کرده، استقبال می‌کند، قطعا به استفاده از روسری هم رغب نشان خواهد داد.

 

 

 

۳. تشویق یادتان نرود

تشویق یادتان نرود. وقتی دخترک‌تان روسری پوشید حتما او را تشویق کنید و ببوسیدش.

 

 

۴. از حجاب زیبای او تعریف کنید

از دختران جلوی روی‌اش، تعریف کنید. از حیاء او و زیبایی حجابش تعریف کنید تا تحسین دیگران را برانگیزید.

 

۵. روز جشن تکلیف را برایش تبدیل به یک روز خاص کنید

هدیۀ مخصوص پدر، برای جشن تکلیف دخترش چه چیزهایی باشد؟ تا به حال فکرش را کرده‌اید؟

 

• یک تاج قشنگ. که شما می‌توانید اسمش را تاج بندگی بگذارید. بهتر است که خودتان آن را بر سرش بگذارید. او را روی دست بلند کنید و بالا ببریدش. احساس بزرگی و شأنیت پیدا کردن، دخترتان را غنی خواهد کرد.

 

 

• یک نامه برایش بنویسد. با احساسات پدرانه و پاک خود، او را از اصولی که باید رعایت کند، مطلع کنید.(البته این قضیه مستلزم این است که قبلا آگاهی‌های لازم را با زمینه سازی‌های قبلی، به او داده باشید. نه اینکه یکهو برایش اصول تعیین کنید.)

 

• بعد از مراسم جشن تکلیف، یک گردش پدر و دختری ترتیب دهید. دخترها کیف می‌کنند با پدر بیرون بروند.

 

 

۶. حجاب مادرش را تحسین کنید

اگر حجاب چادر برایتان مهم است، از چادر مادرش خیلی تعریف کنید. از خانم‌های چادری که حجاب زیبا و محفوظی دارند، بگویید و توجه دخترتان را به این جلوه‌ها جلب کنید.

 

 

۷. تذکرهایتان همراه با شوخی و خنده باشد

تذکرهای کوچک، نرم و همراه با شوخی و خنده را باید تا مدتی داشته باشید تا حجاب برای دخترتان جا بیفتد. این در مورد دخترانی است که مدتی هم از سن تکلیف‌شان گذشته و باید جدی‌تر باشیم. مثلا دارید از او در یک محیط باز عکس می‌گیرید، تذکر بدهید که موهایش کمی بیرون است. برعکس وقتی در خانه دارید از او  عکس می‌گیرید، اشاره کنید که موهایت را باز و افشان کن و اینطوری علاوه بر اینکه او را حساس نمی‌کنید، به  او می‌فهمانید که برایتان حجابش در محیط بیرونی، مهم است.

 

 

 ۸. به او عزت نفس بدهید

از شخصیت دخترتان تعریف کنید. او را پر بار و غنی نشان دهید. جوری که نیاز به خودنمایی و بدحجابی در مقابل نامحرم را نداشته باشد. معمولا خودنمایی‌ها ریشه در کم و کسری در شخصیت فرد است و اینکه عزت نفس پایینی دارد. او را غنی از تعریف و تمجید غریبه‌ها کنید. شخصیت اش را بالا ببرید و کمک اش کنید تا توانایی‌هایش را بشناسد و روی آن کار کند.

 

 

۹. یک جشن ویژه برایش بگیرید

وقتی به نظرتان آمد که حجاب دخترتان کامل شده، برایش جشن بگیرید؛ با هدیه و مخلفات رنگارنگی که شادش کند.

 

 

 

۱۰. به خواسته‌های دخترتان اهمیت دهید

جلسات خانوادگی بگیرید و خواسته‌های دخترتان را یادداشت کنید. هر کسی باید هر بار یک تا پنج خواسته‌اش را بگوید. اینطوری از حال و هوای او بیشتر با خبر می‌شوید. مخصوصا که به مرور، بروز و ظهور مسائل بلوغ دخترتان هم بیشتر می‌شود و شاید در کل، کمی از خانواده کناره‌گیری کند. با این جلسات پیوندتان را همچنان محکم نگه می‌دارید.

 

 

۱۱. بی‌توجه به قیمت، برای حجاب‌اش خرج کنید

گاهی به او متذکر شوید که یک مانتوی بلند و پوشیدۀ زیبا، یا یک پوشش حجاب مثل انواع مختلف چادر مشکی و رنگی و مدل‌های مختلف روسری را با کمال میل برایش تهیه می‌کنید، حتی اگر قیمت‌اش بالا باشد. به او یادآوری کنید که پوشیده بودن حجاب برایتان مهم است و قیمت، در کنار آن هیچ است.

 

آموزش حجاب، یک امر دفعی نیست

به هر حال رابطۀ پدر و دختری آنقدر اعجاب برانگیز است که هیچ کس نمی‌تواند منکر آن شود. از آنجایی که مسالۀ حجاب هم مهم است و باید به شکلی تدریجی و البته محکم و پیوسته، پیگیر آن باشید تا نتیجه بدهد، لازم است پدران هم در این قضیه ورود کنند و آن را کامل به مادران نسپرند. البته که برای مادر خانه هم باید مسالۀ حجاب جا افتاده باشد تا بتواند دخترش را در این زمینه همراهی کند. اما در این قسمت به اهمیت نقش پدر پرداختیم و اینکه پدر هم در جذب یا دفع دخترش نسبت به حجاب، موثر یا مقصر است. پس در برخورد با دخترش باید مراقب، هوشیار و دقیق باشد و روی حساب و کتاب، کار کند تا نتیجۀ تربیتی‌اش را بعدها ببیند.

 

 

آموزش حجاب، یک امر دفعی نیست. از سه چهار سالگی باید شروع شود و پیگیری‌هایش تا بعد از سن تکلیف ادامه داشته باشد. تنها در این صورت است که موفق خواهید شد.

 

پدرها! دخترها به شما «نه» نمی‌گویند. از این قدرت و احساس زیبا، به نفع کمالاتشان بهره بگیرید.

منبع : جام

 

ارسال نظر

آخرین اخبار