وضعیت هجوم ملخهای مهاجر بحرانی شد +فیلم
ورود دستجات پروازی ملخ صحرایی نابالغ مهاجر از آن سوی مرزها به سیستان و بلوچستان موجب شده استان برای مبارزه با این آفت در وضعیت بحرانی قرار گیرد و اکیپهای مبارزه و دیدهبانی جهاد کشاورزی به صورت شبان
به گزارش گلستان ۲۴؛ با توجه به فرا رسیدن فصل کشت وکار محصولات زراعی و افزایش سبزینگی در مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان بر اثر بارندگیهای ماههای گذشته، حرکت ملخهای بالدار به این مناطق یک خطر جدی برای بخش کشاورزی محسوب میشود به طوریکه از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۵ شهرستان استان درگیر مبارزه با ملخ شدهاند این در حالی است که تا اسفند ماه سال گذشته تنها ۶ شهرستان سیستان و بلوچستان درگیر مبارزه با این ملخ بودند.
آبانماه سال گذشته بود که دور جدید هجوم ملخ صحرایی به استان از شهرستان سرباز در بخش «پیشین» روستای «دوشنبه چاه» آغاز شد و در مدت پنج ماه تا پایان سال یعنی درست تا ۲۹ اسفندماه ۱۳۹۸ چیزی حدود ۶ هزار و ۲۵۱ هکتار از اراضی ۶ شهرستانی که درگیر هجوم ملخ صحرایی شده بودند توسط اکیپهای مردمی و اکیپهای مبارزه و رصد جهاد کشاورزی سمپاشی شدند.
با فرا رسیدن فصل بهار، گرم شدن هوا و به دنبال آن افزایش سبزینگی در مناطق مختلف استان هجوم آفت ملخ صحرایی در استان نسبت به پنج ماه پایانی سال گذشته بسیار بیشتر شده؛ سازمان جهادکشاورزی استان با بسیج کلیه امکانات، تاکنون در سطح ۱۵۳ هزار هکتار با ملخ صحرایی مراتع و اراضی زراعی استان مبارزه کرده تا مانع آسیب رسانی جدی به بخش کشاورزی استان شود اما با این حال هر روز شاهد ریزش دستیجات جدید ملخ صحرایی نابالغ در مناطق مختلف استان هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: تاکنون نزدیک به ۷ هزار هکتار از اراضی شهرستان سرباز، ۷ هزار و ۶۳۹ هکتار از اراضی شهرستان قصرقند، ۲۶ هزار و ۹۳۰ هکتار از اراضی شهرستان نیکشهر، ۹ هزار و ۱۱۰ هکتار از اراضی شهرستان چابهار، ۱۳ هزار و ۹۹۶ هکتار از اراضی شهرستان کنارک، ۲۱ هزار و ۷۵۵ هکتار از اراضی شهرستان ایرانشهر ۲۳ هزار و ۷۸۰ هکتار از اراضی شهرستان بمپور و... علیه ملخ صحرایی مهاجر مبارزه سمپاشی انجام شده است.
غلامحیدر زورقی ادامه داد: در حال حاضر ۶۰ اکیپ مبارزه و ۴۴ اکیپ دیدهانی از همکاران جهاد کشاورزی با مشارکت و همراهی اکیپهای کشاورزان مناطق مختلف به صورت شبانهروزی مشغول مبارزه با ملخهای صحرایی مهاجر هستند البته با توجه به اینکه ملخهای نابالغ از نوع مهاجر پروازی است عملیات مبارزه با این آفت خطرناک در طول شب انجام میشود.
وی با اشاره بر اینکه از ابتدای سال تاکنون در بیش از ۱۵۰ هزار هکتار از اراضی سیستان و بلوچستان سم پاشی علیه این آفت صورت گرفته، تصریح کرد: پیشبینی میشود تا اوایل تیرماه کار مبارزه شیمیایی با این نوع ملخ در استان ادامه پیدا کند.
وی با بیان اینکه ملخهای نابالغ به صورت پروازی حرکت میکنند و امکان آسیب جدی به مزارع و باغات از سوی ملخ نابالغ وجود دارد، تصریح کرد: از کشاورزان درخواست میشود جابهجایی این دستجات ملخ را هر لحظه رصد تا در کوتاهترین زمان ممکن نسبت به سمپاشی مناطق آلوده اقدام شود چرا که ممکن است لحظهای درنگ در مبارزه، صدمات جبران ناپذیری به محصولات کشاورزی آنها وارد کند.
زورقی ادامه داد: ملخ صحرایی نابالغ مهاجر از کشورهای عربی و همسایه مانند هند و پاکستان به کشور هجوم آورده البته قبل از هجوم این دستجات ملخ، بیشترین حجم مبارزه به پوره ملخ صحرایی اختصاص داشته که خوشبختانه با همکاری بسیار خوب کشاورزان و اکیپهای مبارزه و دیدهبانی جهادکشاورزی این آفت به موقع کنترل و از بالدار شدن آن جلوگیری شد.
این فیلم را در لینک زیر مشاهده کنید:
انتهای پیام / تسنیم
ارسال نظر