معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گلستان:

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: اطلاع رسانی و استفاده از فناوری های روز نقش مهمی در خود مراقبتی بیماران و افزایش روند درمان دارد.

به گزارش خبرنگار گلستان 24، غلامرضا روشندل پیش از ظهر امروز در نشست خبری اظهار کرد: امروزه نقش فناوری های نوین در ابعاد مختلف بخصوص در حوزه سلامت که گاها بخش هنگفتی از منابع مالی خانواده را شامل می شود بسیار موثری است.

وی افزود: بخش تحقیقاتی در بیماری های متعدد علاوه بر اینکه به مسئولان بالادستی  و سیاستگذاران ارئه می شود به سمت اطلاع رسانی مدل بیماری و روند درمانی آن به صورت خود مراقبتی از طریف فناوری رفته ایم.

وی  در ادامه با اشاره به برخی آمارها در حوزه سرطان ها نیز گفت:  متاسفانه در برخی موارد شاهد این هستیم که گلستان به عنوان استان شاهصدر سرطان ها معرفی می شود و این در حالی است که گلستان فقط در رابطه با سرطان مری رتبه اول را دارد اما در دیگر سرطان ها حتی از میانگین کشوری نیز پایین تر است. 

روشندل گفت: متاسفانه ارائه برخی آمارها موجب ایجاد ترس و نگرانی در جامعه می شود که واحد تحقیقات این معاونت بر روی این مسأله نیز در حال تحقیق است تا با اضطراب و نگرانی های ناشی از بیماری ها را در مردم کاهش دهد. 

وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی گلستان در حوزه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها رتبه 36 را در میان 68 دانشگاه سطح کشور دارد، تصریح کرد: دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌هایی تدوین شده است که قطعاً پایبندی به آنها رتبه دانشگاه را در سطح کشور ارتقاء خواهد داد

 

در ادامه شهره کلاگری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان با ارائه طرح خود مراقبتی از طریق اپلیکیشن تلف همراه برای بیماران مزمن ریوی هم گفت: بسیاری از این بیماران به دلیل روند طولانی درمان، هزینه های درمان، دوری از خانواده، ترس علاقه ای به ادامه روند درمان ندارند و بر همین اساس تیم تحقیقاتی دانشگاه تصمیم بر طراحی نرم افزار برای خود مراقبتی از این بیماران گرفت.

وی افزود: بیماران مزمن ریوی با نصب این اپلیکیشن به راحتی مراحل خود مراقبتی در خانه را انجام میدهند و به راحتی با بخش مراقبتی در ارتباط هستند .

کلاگری بیان کرد:  در تحقیقات انجام شده بسیاری از بیماران از روند درمان نرم افزاری خود مراقبتی رضایت داشتند. 

بی بی هاجر زحمتکش دیگر سخنران این نشست بود  که بر روی طرح  بررسی ارتباط شاخص توده بدنی مادران باردار و پیامدهای بارداری  تحقیقاتی انجام داده بود که اساس این طرح تحقیق سلامت بدنی مادران بر روند بارداری  می باشد. 

وی افزود: در تحقیقات انجام شده از ۲۱۱ زن باردار نظر سنجی شده اند که ۷۷/۲ درصد مادران ترس متوسط  و ۱۸/۵ درصد ترس  بالینی و ۴/۳درصد مادران فوبیای ترس از زایمان داشتند.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار