آیین علم گردانی در روستای میاندره استان گلستان + تصاویر
«علم گردانی» یکی از آیینهای ویژه ماه محرم و ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان است که در برخی شهرها و روستاهای استان گلستان انجام می شود.
به گزارش گلستان24، آیین «علمگردانی» از جمله آیینهای کهن عزاداری در ماه محرم است که هر سال در روز تاسوعا در روستا و شهرهای استان گلستان برگزار می شود.
در این آیین، با توجه به احترام فروان به سادات و برای سلامتی و برکت ، جوانان سلاله سید الشهدا به عنوان علمدار با کلاه و یا شال سبز جلو دار و علم گردان می شوند و یک یا چند مداح اشعاری را در قالب نوحه میخوانند و جمع زیادی از مردم، اعم از کوچک و بزرگ و پیر و جوان با سینهزنی و نوحه سرایی پشت سر علم حرکت کرده و «حسین، حسین، حسین...شهید کربلا حسین» تکرار می کنند.
به گفته معتمدان و ریش سفیدان این روستا، از دیر بازحضور عزاداران و دسته علمگردانی در مقابل درب منزل مایه برکت و سلامتی خوانده می شد وخانواده ها با اسفند، شیر، شربت، خرما، شیرینی و کمک نقدی به اندازه توان مالی به استقبال علم گردانمی رفتند.
مردم عزادار استان گلستان به این آیین اعتقاد فراوان دارند و هرساله برخی نیز با برآورده شدن حاجات خود، هنگامی که علم و دسته عزاداران از مقابل خانه آنها عبور می کند، گوسفند و گاو ذبح می کنند وگوشت های نذری در بین عزاداران سید الشهدا توزیع می شود.
در این مراسم که هر ساله در روزتاسوعا از اذان صبح آغاز و تا اذان ظهر ادامه دارد، علم ها به منازل تک تک مردم روستا رفته و مورد استقبال قرار می گیرند.
براساس این گزارش؛ پس از برگزاری مراسم علمگردانی و جمعآوری نذورات، اطعام عزاداران حسینی نیز آغاز میشود و مردم این روستا ظهر و شام مهمان ابا عبدالحسین (ع) هستند و معمولا مردم روستای در این ایام در خانههای خود غذا طبخ نمیکنند.
عکاس دانش آموز: علیرضا حاج محمدعلی
انتهای پیام/کلاس بیست
ارسال نظر