ثبت نشان جغرافیایی فرش ترکمن برای گلستان
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان ازپیگیری برای ثبت نشان جغرافیایی فرش دستباف ترکمن استان خبر داد.
به گزارش گلستان۲۴؛ درویش علی حسن زاده در تشریح اهمیت این طرح در رونق صنعت فرش دستباف ترکمن گفت: نشان جغرافیایی به منظور حفظ و جلوگیری از کپی برداری و سوء استفاده کشورهای رقیب از فرش ایران و شهرت جهانی آن ،مطابق با کنوانسیون لیسبون به ثبت می رسد.
به گفته وی؛ نشان جغرافیایی، نشانه ای است که روی کالاهایی که دارای یک منطقه جغرافیایی خاص بوده و کیفیت و شهرت آن به واسطه آن منطقه باشد، به کار می رود.
وی با بیان اینکه گلستان از قطبهای تولید فرش دستباف در کشور به شمار می رود، افزود: توسعه بافت فرش در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی بوده و با توجه به اینکه مواد اولیه این صنعت در داخل کشور قابل تامین است، تلاش برای افزایش تولیدات در این بخش ضروری می باشد.
به گفته وی؛ برای تحقق اقتصاد مقاومتی و حمایت از بافندگان و فعالان این هنر- صنعت و توسعه تولید صادرات محور توجه و حمایت بیشتر از حوزه فرش دستباف در استان لازم است.
به گزارش ایرنا گلستان واقع در شمال کشور از دیرباز مهد تولید فرش های دستبافت از جمله فرش ترکمن بوده و طبق آمارها حدود 70 هزار بافنده فرش در این منطقه فعالیت دارند.
از مجموع آمار فعالان بخش قالیبافی در گلستان، حدود 31 هزار نفر دارای کارت شناسایی این هنر صنعت هستند و تمرکز بیشتر واحدهای فعال در صنعت فرش در شهرهای گنبدکاووس، بندرترکمن، آق قلا و کلاله است که در این میان گنبدکاووس با داشتن 30 درصد سهم تولید بزرگترین تولید کننده این بخش است.
همچنین طبق آمار سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان میزان تولید فرش دستبافت شامل انواع قالی، قالیچه، گبه، تابلو فرش و فرشهای بزرگ حدود 30 هزار متر مربع در سال است.
تعداد زیاد بافندگان و واحدهای تولیدی، بیش از 250 شرکت تعاونی فرش دستباف، وجود ظرفیتهای مناسب نظیر تولید فرش ترکمنی و فرش ابریشم منحصر بهفرد و تنوع طرح و رنگ و نوع ( فرش ترکمنی، گلیم، جاجیم، گبه و طرحهای خاص ) از جمله نقاط قوت و فرصت های فرش دستبافت استان است.
ایجاد خوشه فرش دستباف گلستان نیز که باهمکاری شرکت شهرک های صنعتی گلستان پیگیری می شود شامل تولیدکنندگان، تامین کنندگان مواد اولیه، فروشندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان، طراحان، رنگرزها، قالیشویان، رفوگران و تمام ارگانهای ارائهدهنده خدمات کسب و کار و سازمان های دولتی مرتبط و تمام ذینفعان این حوزه است.
استان گلستان طبق سرشماری نفوس و مسکن سال 95، یک میلیون و 869 هزار نفر جمعیت دارد و اقتصاد اصلی آن بر پایه کشاورزی و دامپروری استوار است.
در این استان اقوام مختلف زندگی می کنند که هر یک آداب و سنن و صنایع دستی مخصوص به خود را دارند، بافت انواع فرش در بین بیشتر این قومیت ها و بخصوص قوم ترکمن قدمت طولانی دارد.
ارسال نظر