عضو اتاق بازرگانی استان گلستان مطرح کرد
لزوم ایجاد واحدهای تحقیق و توسعه در کارخانجات گلستان
عضو اتاق بازرگانی استان گلستان با اشاره به اینکه شرکتها و کارخانجات استان باید به علم روز مجهز شوند، گفت: واحدهای تحقیق و توسعه باید در کارخانجات گلستان ایجاد شود.
به گزارش گلستان 24؛فرخ قبادی صبح امروز در همایش چالشهای اقتصاد ایران و راهبرد اقتصاد مقاومتی که در دانشگاه آزاد اسلامی گنبدکاووس برگزار شد با اشاره به اینکه بخش عمدهای از مشکلات اقتصادی کشور ما به دلیل عدم توجه به مبانی علم اقتصاد و بدیهیاتی است که در قرن 21 باید مورد توجه اقتصاد سنتی قرار بگیرد، اظهار کرد: امروز اقتصاد علمی است و در تمام دنیا مبانی علمی و فنی اقتصاد رعایت میشود و توصیههای اقتصاددانان برای دور کردن دولت از اقتصاد مورد توجه قرار میگیرد.
وی با ابراز تاسف از عدم برقراری واحدهای تحقیق و توسعه در شرکتها و کارخانجات تجاری کشور به ویژه در استانها و شهرستانها، افزود: متاسفانه مدیران و مسوولان شرکتها و کارخانجات ما اعتقادی به این مسائل ندارند و به همین دلیل نیز در بسیاری از اوقات از آینده شغل، تولید و صنعت خود اطلاعی نداشته و نیازهای مردم در زمان پیشرو را نمیدانند.
عضو اتاق بازرگانی استان گلستان با تاکید بر اینکه کلید مساله اقتصاد تقاضاست، خاطرنشان کرد: وقتی یک تقاضا درباره یک کالا در کشور وجود داشته باشد یا شرکت داخلی وجود دارد و آن را تامین می کند و یا در آینده به وجود خواهد آمد.
قبادی با اشاره به اینکه برای به وجود آمدن تقاضا چهار راه وجود دارد، ادامه داد: نخستین عامل به وجود آورنده تقاضا مصرف کننده است و سرمایهگذاران تولید، دولت و کشورهای خارجی نیز سه عامل و مولفه دیگر ایجاد تقاضای کالا در کشور هستند که میتوانند موجب تولید و رونق اقتصاد باشند.
وی با بیان اینکه متاسفانه درآمد قابل تصرف مردم کاهش بسیاری پیدا کرده است، تصریح کرد: به طور میانگین درآمد امروز مردم به اندازه درآمدهای سال 86 آنهاست و این به معنای آن است که نمیشود روی تقاضای مصرف کننده و قدرت خرید او برای خرید تولیدات عرضه شده حساب کرد.
عضو اتاق بازرگانی استان گلستان با تاکید بر اینکه سرمایهگذاری در کشور نیازمند چشمانداز روشن و نرخ تسهیلات بانکی مناسب است، اضافه کرد: متاسفانه هر دوی این مولفهها در کشور ما وضعیت نامطلوب و نابهسامانی دارد که موجب میشود نتوانیم تقاضای منبعث از سرمایهگذاری برای تولید را نیز قابل توجه بدانیم.
قبادی وضعیت مالی دولت را نیز در شرایط بحرانی توصیف کرد و گفت: هر روز شاهد این هستیم که دولت از تنگناهای مالی خود سخن میگوید و بدهکاریهای کلانش به بانکها، بیمهها و سازمان تامین اجتماعی نشان میدهد که دولت هم نمیتواند حداقل تا چند سال آینده منبع تقاضای کالای تولید و عرضه شده در کارخانجات کشور ما باشد.
وی با اشاره به اینکه بنابراین تنها راه ایجاد تقاضا مشتاق کردن خریداران خارجی و صادرات کالاهاست، تاکید کرد: اگر نخواهیم به سرعت به سمت صادرات کالاهای خود برویم باید به زودی شاهد تعطیلی همه کارخانجات و بنگاههای تولیدی خود در کشور باشیم.
عضو اتاق بازرگانی استان گلستان با بیان اینکه مهار واردات نیز باید به موازات افزایش صادرات صورت بگیرد، افزود: برای این کار دیگر باید از موضوع تعرفهگذاری فاصله بگیریم زیرا تعرفه بالا خودش موجب بروز پدیده شوم قاچاق در کشور شده که به مراتب ضربه بیشتری به تولید داخلی زده است.
قبادی تولید باکیفیتتر و افزایش بهرهوری را دو راهکار بسیار مثبت برای کاهش واردات و افزایش توان رقابت داخلی و خارجی دانست و گفت: ارتقای فناوریهای تولید، کاهش نرخ بالای بهره تسهیلات بانکی و کاهش هزینههای تامین اجتماعی نیز از دیگر مولفههایی است که میتوانند در روند مهار واردات و افزایش صادرات کمک کنند.
وی بر لزوم حذف استعلامات و قوانین دست و پاگیر در حوزه تولید و صادرات تاکید کرد و ادامه داد: متاسفانه همین مسائل باعث ایجاد هزینههای زمانی و مالی بسیاری برای صنعتگران و تولیدکنندگان شده است که در نهایت به اقتصاد کشور آسیب وارد خواهد کرد.
عضو اتاق بازرگانی استان گلستان با اشاره صدور مجوزهای بیمنطق و متعدد در برخی صنایع که هیچ تقاضا و نیازی برای آن وجود ندارد، گفت: این اتفاق موجب میشود رقابتهای کاذب درونی شکل گرفته و عملا کارخانجات با بخشی از توان تولید خود کار کنند به شکلی که ما 10 برابر کشور کرهجنوبی کارخانه فولاد داریم اما تولیدمان به اندازه 30 درصد این کشور است.
/فارس
ارسال نظر