پیگیری ۱۶ ساله گلستان برای استقرار بالگرد آبپاش در استان/ نوشدارو پس از مرگ سهراب
در حالی که استقرار بالگرد آبپاش برای اطفای حریق از سالها پیش یکی از مطالبات اصلی مردم گلستان است، اما حالا بعد از آتش سوزیهای مکرر و نابودی وسیع جنگلهای هیرکانی استقرار یک بالگرد در استان مصوب میشود،مصوبهای که برای جنگلهای گلستان حکم نوشدارو بعد از مرگ سهراب را دارد.
به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از فارس از گرگان، سناریوی تکراری آتشسوزی در جنگلهای گلستان گویا پایانی ندارد، داستان غمانگیز حریق در جنگلهای هیرکانی از ابتدای سال جاری تاکنون پای ثابت اخبار رسانههای مختلف تبدیل شده است و با وجود آنکه مسوولان و مدیران ارشد استانی بعد از هر آتشسوزی در جنگلهای مختلف استان ضعف زیرساختها و ضعف در مدیریت بحران را از دلایل اصلی گسترش آتشسوزی در جنگلها میدانند اما جای تعجب دارد که چرا هیچ اقدامی در راستای بهبود و فراهم کردن زیرساختها و ابزار لازم برای اطفای حریق در استانی که بیشترین مساحت جنگلهای کشور را به خود اختصاص میدهد انجام نمیشود و چرا با مدیران و عواملی که نسبت به آتشسوزی و نابودی جنگلها هیرکانی بیتفاوت هستند برخورد لازم و جدی نمیشود؟
* بیتفاوتی مسوولان برای استقرار بالگرد در گلستان؛ این بار آتش به جان «درازنو» انداخت
آخرین آتشسوزی در جنگلهای استان مربوط به یازدهم شهریور ماه و منطقه حفاظت شده «جهاننما» بود، حالا بعد از گذشت سه هفته در یکم مهر ماه آتشسوزی دیگری در منطقه جنگلی «درازنو» کردکوی اتفاق افتاد.
حریق منطقه جهاننما و ارتفاعات درازنو کردکوی
این آتشسوزی در سه منطقه و به صورت همزمان رخ داد اگر چه شدت وزش باد مهار حریق را به تأخیر انداخت اما فراهم بودن زیرساختهایی همچون استقرار بالگرد آبپاش در استان میتواند با حضور به موقع در منطقه از گسترش حریق در جنگلها جلوگیری کند با این وجود و در حالی که سطح وسیعی از جنگلهای هیرکانی، این میراث طبیعی کشور در گلستان وجود دارد و از سویی با خشکسالیهای بیسابقه در سال جاری که جنگلهای ما را به شدت مستعد آتشسوزی کرده است هنوز یک بالگرد آبپاش در استان وجود ندارد و هر بار با وقوع یک آتشسوزی باید شاهد نابودی صدها هکتار از جنگلهای استان باشیم تا شاید یک بالگرد آبپاش از استانهای همسایه آن هم در حد چند ساعت در گلستان حضور پیدا کند.
* خیرآبادی: پیگیری ۱۶ ساله گلستان برای استقرار بالگرد آبپاش در استان
معاون فنی اداره کل محیط زیست گلستان در خصوص عدم برخورداری استان از بالگرد آبپاش در گفتگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: این موضوع به حدود ۱۶ سال پیش باز میگردد زمانی که در استانداری پروتکلهای مربوط به اطفای حریق نوشته میشد مقرر بود گلستان به عنوان استان محل استقرار بالگرد در نظر گرفته و برای مازندران، گیلان و سمنان استان معین باشد.
حریق منطقه جهاننما و ارتفاعات درازنو کردکوی
وحید خیرآبادی تصریح کرد: هماهنگیهای لازم انجام و حتی استقرار تجهیزات انجام شد وقتی نتایج به تهران ارسال شد استقرار بالگرد مسکوت باقی ماند و کارهای انجام شده برای استقرار بالگرد در گلستان نتیجهای نداشت.
وی افزود: در حریق یک زمان طلایی داریم و هر چه در آن زمان طلایی در مدت زمان کمتری نیرو، تجهیزات و امکانات را برای اطفای حریق مستقر کنیم میتوانیم در محدوده کوچکتر حریق را مهار کنیم.
* قدمنان: نیروی انسانی به تنهایی قادر به مهار آتشسوزی نیست/ نیاز به بالگرد داریم
فرماندار کردکوی نیز در رابطه با آخرین وضعیت آتشسوزی در منطقه جنگلی «درازنو» در گفت و گو با خبرنگار فارس اظهار کرد: یکم مهر ماه آتشسوزی در دو منطقه «یانهسر» و «درازنو»کردکوی به ما اطلاع داده شد، یکسری نیروهای انسانی را به این دو منطقه فرستادیم و تقریبأ آتشسوزی در «یانهسر» مهار شد اما در «درازنو» موفق به اطفای کامل حریق نشدیم.
نیروی حاضر برای مهار حریق منطقه جهاننما و ارتفاعات درازنو کردکوی
ابراهیم قدمنان با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۳۵۰ نیروی انسانی در منطقه حضور دارد گفت: آتشسوزی در منطقه به صورتی است که نمیتوان تنها با نیروی انسانی آتش را مهار کرد و نیاز به حضور بالگرد آبپاش در استان داریم.
وی بیان کرد: روز جمعه حدود یک ساعت و نیم بالگرد آبپاش در منطقه حضور داشت و اگر تعداد بالگردها و مدت زمان حضور آنها در منطقه بیشتر باشد میتوانیم آتشسوزی را با سرعت زودتری مهار کینم.
فرماندار کردکوی خاطرنشان کرد: کاری که بالگرد قادر به انجام آن است نیروی انسانی نمیتواند آن را انجام دهد در واقع باید یک بالگرد در استان مستقر باشد تا عملیات اطفای حریق زودتر به اتمام برسد.
منطقه دچار حریق در جهاننما و ارتفاعات درازنو کردکوی
* بیشترین سطح جنگلهای گلستان در کردکوی واقع شد
قدمنان بیان کرد: بیشترین سطح جنگلهای گلستان در کردکوی واقع شده است از طرفی استان ما بیشترین سطح جنگل در کشور را دارد اما جای تأسف است که با وجود وقوع آتشسوزیهای زیاد در جنگلهای استان هنوز یک بالگرد آبپاش در گلستان مستقر نیست.
وی افزود: عوامل انسانی بر آتشسوزیهای جنگل تأثیر گذارند از طرفی خشکسالی موجب مستعد شدن جنگلها برای آتشسوزی شده است در حالی که بارها پیگیر استقرار بالگرد آبپاش در استان بودیم هنوز این پیگیریهای نتیجهای در بر نداشته است.
* ایری: ضعف زیرساختی و مدیریتی و سناریوی تکراری وقوع حریق در جنگلهای گلستان
نماینده مردم کردکوی، بندرترکمن و بندرگز ضعف شدید در زیرساختها و ضعف در مدیریت بحران را از جمله دلایل اصلی وقوع آتشسوزی جنگلهای گلستان عنوان کرد و گفت: متأسفانه گلستان یک استان بحرانخیز به دلیل آتشسوزی است، سالی نیست که در محدوده جنگلهای کردکوی و استان آتشسوزی اتفاق نیفتد در واقع ضعفهای بسیار شدیدی هم به لحاظ مدیریت بحران و هم به لحاظ زیرساخت و ابزار در استان در جهت مقابله با آتشسوزی داریم که نمیتوانیم آن را مدیریت کنیم.
نیروی حاضر برای مهار حریق منطقه جهاننما و ارتفاعات درازنو کردکوی
عبدالجلال ایری تصریح کرد: دستگاههایی که نیازمند امداد هستند از همین الان باید به فکر سیل تابستان و سال آتی باشند که جنگلهای ما با این ابعاد دچار حریق نشود در واقع باید برنامههایی برای نجات جنگل در مواقع بحرانی داشته باشیم و دستگاههای اجرایی باید از هم اکنون نیازهای خودشان را به ما و دستگاههای خدماترسان دیگر اعلام کنند تا سال بعد شاهد ضعفهای شدید مدیریتی به لحاظ بالگرد آبپاش در استان نباشیم.
وی بیان کرد: باید کارها کارشناسانه دقیق در خصوص وقوع آتشسوزی در جنگلهای استان انجام شود و افرادی که در این امر دخیل هستند پاسخگو باشند چرا که این اتفاقات یک بعد انسانی هم دارد.
نیروی حاضر برای مهار حریق منطقه جهاننما و ارتفاعات درازنو کردکوی
* تصویب استقرار بالگرد در گلستان، نوشدارو پس از مرگ سهراب
وقوع آتشسوزیهای مکرر در جنگلهای گلستان و در مورد اخیر منطقه جنگلی «درازنو» پای اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و مسعود منصور رئیس سازمان جنگلها و مراتع آبخیزداری کشور را به گلستان باز کرد تا شاید راه علاجی برای جلوگیری از نابودی میراث طبیعی در کشور پیدا شود، خروجی جلسه مدیریت بحران در استانداری گلستان استقرار بالگرد برای اطفای حریق در استان بود در این جلسه از وزارت دفاع خواسته شد حداقل تا پایان پاییز که فصل آتشسوزی در جنگلهاست بالگرد آبپاش در گلستان مستقر شود.
در حالی که استقرار بالگرد برای اطفای حریق باید از سالها پیش در استان اتفاق میافتد اما بعد از آتشسوزی و نابودی وسیع جنگلهای هیرکانی حالا بعد از حریق حدود ۲۰۰ هکتار از جنگلها «درازنو» و فقط در یک جلسه استقرار بالگرد در استان مصوب میشود اتفاقی که برای جنگلهای استان حکم نوشدارو پس از مرگ سهراب را دارد.
امید است مصوبه استقرار بالگرد مانند بسیاری از مصوبات بر زمینمانده استان که هیچگاه به مرحله اجرا نرسید و فقط در حد یک تیتر خبری برای رسانه باقی ماند، نباشد.
ارسال نظر