وقتی کرونا به این2 عضو بدن حمله می کند
محققان دریافتند، ویروس کرونا میتواند بافت مغز را آلوده کرده و بر ساختار قشر مغز منطقهای که مسؤول عملکردهایی مانند حافظه، هوشیاری و زبان است، تاثیر منفی بگذارد.
به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از بهداشت نیوز، پژوهشگران در تازهترین بررسی خود دریافتند، سارس-کوو-۲، ویروسی که باعث ایجاد بیماری کووید-۱۹میشود، میتواند بافت مغز را آلوده کرده و بر ساختار قشر مغز منطقهای که مسؤول عملکردهایی مانند حافظه، هوشیاری و زبان است، تاثیر منفی بگذارد.
این مطالعه که توسط محققان برزیلی صورت گرفته حکایت از آن دارد که ویروس کرونا میتواند فراتر از آنچه که ذکر شده بر مغز تأثیر منفی بگذارد.
دانیل مارتینس دو سوزا، استاد انستیتوی زیستشناسی دانشگاه کامپیناس (یونیکامپ) و محقق این پژوهش گفت: «ما برای نخستین بار نشان دادیم ویروس SARS-CoV-۲ آستروسیتها را آلوده کرده و تکثیر میشوند که نتیجه آن کاهش امکان زنده ماندن سلولهای عصبی است».
طبق این مطالعه، ویروس کرونا میتواند بر روی سلولهای آستروسیت، فراوانترین سلول در سیستم عصبی مرکزی تأثیر بگذارد که عملکردهایی مانند تأمین پشتیبانی و مواد مغذی برای سلولهای عصبی و تنظیم غلظت انتقال دهندههای عصبی و سایر مواد مانند پتاسیم را انجام میدهد.
در این مطالعه آمده است: «عفونت این نوع سلول از طریق آزمایشات انجام شده بر بافت مغزی ۲۶ بیمار که در اثر COVID-۱۹ فوت کرده اند، تأیید شده است».
به گفته مارتینس دو سوزا، دانشمندان از تکنیکی استفاده کردند که به عنوان ایمونوهیستوشیمی شناخته میشود و شامل استفاده از آنتی بادی برای تشخیص آنتی ژنهای خاص در نمونه بافت است.
وجود ویروس در ۲۶ نمونه مورد بررسی تایید شد و در پنج نمونه از آنها تغییرات خاصی یافت شد که احتمال آسیب به سیستم عصبی مرکزی را نشان میدهد.
این مطالعه توسط دانشمندان یونیکامپ و دانشگاه سائوپائولو (USP) و با همکاری دانشمندان آزمایشگاه ملی علوم زیستی، دانشگاه فدرال ریودوژانیرو و موسسه D'Or انجام شده است.
ارسال نظر