سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان:
عدم مدیریت تعذیه، عامل بحرانی در تولید کلزا است
سرپرست خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت :عدم مدیریت تعذیه، یک عامل بحرانی در تولید محصول استراتژیک کلزا است.
به گزارش گلستان 24، مجید محمدی اظهار کرد: توازن و تأثیر این مدیریت نه تنها به بهینهسازی عملکردهای گیاه و سودبخشی آن نیازمند است، بلکه کیفیت و محافظت ظرفیت تولید را در منابع خاکی تضمین میکند.
وی تصریح کرد:به علت نیازهای کودی زیاد در کلزا اکثر خاکهایی که این گیاه در آن رشد میکند قادر به فراهم کردن شرایط مساعد مطلوب از لحاظ مواد غذایی برای عملکرد دانه، روغن و ترکیبات پروتئین قلمداد نمیشوند.
محمدی ادامه داد: کلزا نیاز فراوانی به ازت دارد و استفاده از کود ازته برای افزایش عملکرد ضروریست، کلزای پائیزه 70 کیلوگرم ازت از خاک جذب میکند.
وی افزود: یک تن دانه برداشت شده کلزا با 42 درصد روغن و 38 درصد پروتئین در کنجاله، محتوی 35 کیلوگرم ازت بوده و کود مورد نیاز کلزا برای دستیابی به عملکردی مطلوب، از ۲۴۰کیلوگرم ازت در هکتار تا ۳۰۰ کیلوگرم متفاوت است.
که این میزان ازت، هنگام کاشت(ازت پایه) و مابقی در دو الی سه مرحله از رشد بصورت سرک مصرف میشود.
وی با بیان اینکه از شروع کشت تاکنون،۱۵۰ کیلوگرم کود اوره در سامانه پایش مواد کودی بارگزاری شده است که۱۰۰ کیلوگرم مربوط. به زمان کشت و۵۰ کیلوگرم مربوط به سرک اول است که درست پیش یا در زمان آغاز رشد مجدد گیاه(خروج از حالت روزت) و در زمانی که دمای هوا هنوز پائین است، باید انجام شود.
وی اظهار کرد: تقسیط کود ازته در زراعت کلزای پائیزه بررسی شده و در مقایسه با مصرف یکجا، تقسیط کود آثار منفی بدنبال نداشته است. زمانی که شرایط برای شستوشو مساعد است(خاکهای سبک، بارندگیهای سنگین) تقسیط کود ارجحیت دارد، اما هزینهی این کار اغلب از سود حاصل بیشتر است.
وی دربارهی قابل دسترس بودن ازت به شکل نیترات برای گیاه گفت: ازت وقتی به شکل نیترات استفاده میشود، خیلی سریعتر برای گیاه قابل دسترسی است، اما کلزا میتواند فرم آمونیاکی از نوع سولفات آمونیوم را نیز استفاده کند.
وی با اشاره به افزایش تحمل گیاه با مصرف پتاسیم افزود: مصرف سرک کود پتاس از نوع کلرور پتاسیم به همراه کود ازت ، تحمل گیاه را نسبت به امراض، سرما و خشکی بیشتر و تولید نشاسته و کربوهیدراتها را افزایش میدهد پتاسیم استحکام گیاه را افزایش داده و برای رشد بهینه، مقدار مطلوب آن ضروریست.
وی به کشاورزان کلزا کار توصیه کرد: با استفاده از حداکثری از شرایط آب و هوایی ، مدیریت خوب مزرعه و بارش رحمت الهی از کود سرک استفاده کنند.
و خاطر نشان کرد: هم اکنون ذخیره سازی خوبی بابیش از شش هزار تن کود اوره و یک هزار و ۵۵۵ تن کود کلرور پتاسیم در انبار های عاملین توزیع صورت گرفته وجای هیچ گونه دغدغه و نگرانی نیست.
ارسال نظر