شبکه های اجتماعی و تغییر فرهنگ غذایی آمریکا
بر اساس مطالعات و بررسیهایی که "گروه هارتمن" و دیگر "مشاوران عمومی ایالات متحدهی آمریکا" در زمینه فرهنگ غذایی و تغییر آن انجام داده بودند، به این نتیجه دست یافتند که شبکههای اجتماعی قادرند به سهولت فرهنگ آشپزی و غذا خوری را در این کشور تغییر دهند. این تغییر از طریق آموزش آشپزی، انتخاب دستور العمل، برنامههای غذایی، خرید غذا و به اشتراک گذاشتن اسرار آشپزی انجام میشود. این تغییر احتمالا خبر خوبی برای فروشندگان مواد غذایی است زیرا میتوانند با استفاده از شبکهی اجتماعی با مشتریان خود به راحتی ارتباط برقرار کرده و بازاریابی کنند.
فرهنگ غذایی در آمریکا هم بیتاثیر از تکنولوژی نیست. بر اساس گزارش "کلیک و هدف" : آسیب تکنولوژی اجتماعی بر فرهنگ غذایی از زمانی آغاز شد که کاربران شبکههای اجتماعی شروع به آموزش و به اشتراک گذاشتن اطلاعات آشپزی کردند و به سرعت در این زمینه فعال شدند. در واقع نزدیک به 50% از کاربران اینترنتی آشپزی را از طریق سایتهای اجتماعی مانند "فیسبوک" و "توییتر" یاد گرفته اند و 40% از شهروندان آمریکایی از طریق برنامهها و وبلاگها فوت و فنهای آشپزی را آموختهاند.
در گذشته، افراد معمولا آشپزی را معمولا از طریق مادر و خانواده به صورت سنتی باد میگرفتند. اما امروزه جستجو به صورت آنلاین وجود دارد و کاربران مهارتهای لازم آشپزی را میآموزند بدون آن که قبلا حتی آن را مزه کرده و یا بوییده باشند. طبق نظر رئیس "گروه هارتمن"؛ "آشپزی دیجیتالی غالبا پروسهای بصری و عقلانی است نه یک پروسه حسی".
بر اساس بررسیهای انجام شده، شبکههای اجتماعی به قدری در تجربیات آشپزی نفوذ یافته است که تقریبا یک سوم از نسل جدید آمریکا، نزدیک به 37% از نسل جوان از سایتهای اجتماعی برای آشپزی استفاده میکنند و تقریبا نقش خانوادهها در آموزش آشپزی بسیار کمرنگتر از گذشته است.
این تغییر فرهنگی حتی در "نحوه غذا خوردن" هم مشهود است به گونهای که فرد ممکن است تنها زندگی کند اما از طریق نت با دیگر دوستان خود غذا میل کند.
اما این اثر تبلیغی برای برندهای مختلف مواد غذایی کافی نیست. بر اساس نتایج تحقیقات برندهای مختلف به سادگی نمیتوانند خود را در فضای مجازی مطرح کنند و هواداران زیادی را با خود همراه کنند. برای اثرگذاری بر روی مشتریان و مخاطبان باید یک برنامهی بلند مدت ارتباط گیری با اشخاص و کاربران وجود داشته باشند تا مشتریان بتوانند به برندها اعتماد کنند. برندی بیشترین اثرگذاری را خواهد داشت که کمپین دیجیتالی و اجتماعی آن انعکاس قویتری داشته باشد.
تحلیل
فرهنگ آمریکایی مانند دیگر ابعاد زندگی فرد در جامعه تحت تاثیر تکنولوژی قرار گرفته است. بر اساس مطالعات و بررسیهایی که در زمینه فرهنگ غذایی و تغییر آن در آمریکا انجام دادهاند، شبکههای اجتماعی قادر بودهاند به سهولت فرهنگ آشپزی و غذا خوری را در این کشور تغییر دهند. این تغییر از طریق آموزش آشپزی، انتخاب دستور العمل بهتر، برنامههای غذایی، خرید غذا، به اشتراک گذاشتن اسرار آشپزی و حتی نحوه سرو غذا بوده است. اگرچه اثرگذاری تکنولوژی بر تغییر فرهنگ آشپزی بسیار مشهود است، اما رسانهها نتوانستهاند در تبلیغ برندهای مختلف کالا بسیار موفق باشند و اعتماد مشتریان را جلب کنند
ارسال نظر