کتابشناسی استکبارستیزی در گلستان24؛

نویسنده این کتاب،پروفسور روژه گارودی ، از دردمندان و اندیشمندان مسلمان فرانسوی است و او را به جهت نظرات ضد صهیونیستیش می شناسند وی با دیدی وسیع و ذکر اقدامات فرهنگ آمریکایی به این سوال پاسخ می دهد: چرا،آسیا اروپا و بسیاری از اندیشمندان آمریکایی و غیر آمریکایی با این نظام مخالفند و دلایل آنها چیست؟

آمریکا ستیزی چرا؟

این قسمت از گزارش کتابشناسی استکبار ستیزی گلستان24، به کتاب "آمریکا ستیزی چرا؟"، اثر پروفسور روژه گارودی می پردازد:

 

آمریکا ستیزی چرا؟1

 

 

عنوان کتاب: آمریکا ستیزی چرا؟

نویسنده: پروفسور روژه گارودی

مترجم: جعفر یاره
ناشر: موسسه فرهنگی دانش و اندیشه معاصر
سال انتشار: 1379 
 
 
 
آمریکا ستیزی چرا؟2
 

بیوگرافی روژه گارودی

پروفسور روژه گارودی ( roger garudy) فیلسوف ، سیاستمدار و نویسنده معاصر فرانسوی، در سال 1913 در شهر مارسی به دنیا آمد.

گارودی پس از طی دوره دبیرستان، تحصیلات عالی خود در رشته فلسفه را تا اخذ درجه "اگرگاسیون" ادامه داد و سپس به عضویت کمیته مرکزی حزب کمونیست فرانسه درآمد.

این فیلسوف فرانسوی در سال‌های 1945 و 1951 به عضویت مجلس موسسان فرانسه، در سال 1956 به نمایندگی مجلس ملی فرانسه و در سال 1959 به سناتوری مجلس سنای فرانسه انتخاب شد.

گارودی در سال1963 با نوشتن رساله‌ای تحت عنوان " فرضیه ماتریالیستی شناخت" موفق به اخذ درجه دکترای فلسفه شد. در سال 1959 به دانشیاری دانشگاه کلرمون فران و در سال 1965 به استادی فلسفه دانشگاه "پواتیه" منصوب شد.

گارودی پیش از این تاریخ، یعنی در سال 1956 به عضویت دفتر سیاسی حزب کمونیست فرانسه و سپس مدیریت مرکز مطالعات و تحقیقات مارکسیسم منصوب شده بود.

وی درباره اسلام می‌گوید: «اسلام جهانی‌ترین دین جهان است، من که مسیحی بودم و مارکسیست، به این خاطر مسلمان شدم که دین اسلام را جهانی و فراگیر یافتم. بنابراین ما مسلمانان باید با همدیگر به مبارزه با حاکمان انحصار طلب جهان برخیزیم.»

 

آمریکا ستیزی چرا؟3

 

معرفی موضوع کتاب

موضوع محوری کتاب " آمریکا ستیزی و آمریکا گرایی در جهان" با نگاهی دقیق و علمی به این موضوع می باشد. آنچه در این کتاب به آن تاکید می شود بنیاد و اساس آمریکا گرایی و مقابله با آن است. نویسنده در مقدمه این کتاب آمریکایی بودن را تنها به کسانی که در آمریکا متولد شده اند متعلق نمی داند چنانچه می نویسد(( آمریکایی به تمام کسانی اطلاق می شود که با این فرهنگ خاص زندگی می کنند)).

در این کتاب مشخصه های اصلی آمریکا گرایی در کشورهایی که رهبرانشان به قیمومیت آمریکا تن داده اند در موارد زیر خلاصه شده است:
1-    تلاش در جهت حداکثر استفاده از افکار عمومی و در واقع تبلیغات عوام فریبانه در جهت تحقق اهداف
2-    استفاده ابزاری از دین و احساسات مذهبی و اعتقاد به قوم برگزیده بودن ملت آمریکا
3-    اطمینان به اینکه نشانه بارز این گزینش الهی، موفقیت و پیشرفت و نشانه این دو ثروت فراوان است.
 
به اعتقاد نویسنده نتیجه کلی آمریکا گرایی که همان نظام سرمایه داری از نوع شدید آن است، ایجاد « دنیایی شکسته» میان کشورهای شمال و کشورهای جنوب است و این امر از طریق تهاجم فرهنگی آمریکا، بسط و توسعه نظام اقتصاد جهانی و ایجاد نظام سلطنت مطلقه ی بازار در کل دنیا و سلطه صنایع نظامی تحقق پیدا خواهد کرد.
نگارنده در این کتاب به توربوکاپیتالیسم اشاره دارد و آنرا حیله ای نوین معرفی می کند که روند آمریکا گرایی را به عنوان یک پدیده سریع و غیر قابل تغییر بر دنیا تحمیل می کند.
فصل آخر و پنجم این کتاب با عنوان << چه باید کرد>> به نقاط ضعف فرهنگ آمریکاگرایی اشاره می کند و بهترین و موثرترین وسیله در نبرد علیه آمریکا گرایی را استفاده از این نقاط ضعف می داند.چنانچه می نویسد:ما باید از تمامی کسانی که نامزد نمایندگی مجلس در کشورهای مختلف دنیا می شوند بخواهیم که موارد زیر را رعایت کنند:
1-تعهد در مورد عدم خرید تسلیحات نظامی از آمریکا
2-کناره گیری از اختاپوسهای اقتصادی دنیا مانند صندوق بین المللی پول و بانک جهانی
3-خارج شدن از پیمان ناتو
4-داد و ستد و حذف دلار در معاملات جهانی
 
کتاب حاظر در پنج فصل تنظیم شده است.عناوین فصل اول تا پنجم این کتاب به شرح زیر است:
«پیدایش آمریکا» ، «مراحل رشد و توسعه» ، «دهکده بزرگ جهانی» ، «توربوکاپیتالیسم حیله ای نوین» ،  « چه باید کرد». در این کتاب موضوعاتی چون: نژاد پرستی افراطی، اروپا در دام آمریکا، جهان در برابر خطر، اروپای آمریکایی، آسیای آمریکایی، تهاجم فرهنگی آمریکا، سلطه صنایع نظامی، آمریکا چگونه به اینجا رسید؟، مقابله با جنگ افروزی، مقابه با سلطه اقتصادی و فرهنگی به بحث گذاشته می شود.
 
آمریکا ستیزی چرا؟4
 
 
قسمت هایی از کتاب:

آمریکا ستیزی نه برخوردی متعصبانه با یک ملت مستقل و نه نوعی ملی گرایی افراطی است. آمریکا ستیزی یعنی مقابله با یک فرهنگ خاص که ما آن را فرهنگ «آمریکایی» می نامیم.

«رویای آمریکا» شامل سرزمین بسیار بزرگی بود که در آن هر کس می توانست به تناسب قدرت و امکاناتش تکه ای از زمین های سرخپوستان را که تعدادشان اندک بود و سلاح های بسیار ابتدایی داشتند، تصاحب کند. در سال 1776 تعداد سرخپوستان 600 هزار نفر بود که این تعداد در سال 1910 به 220 هزار نفر کاهش یافت. پس از قتل عام وانددنی (wounded knee) در سال 1890 و نابودی کامل سرخپوستان از لحاظ نظامی، «بازماندگان» آن ها در اردوگاههای کار اجباری و در شرایطی بسیار سخت و غیر انسانی حبس شدند.

آمریکایی ها در سال 1945 به لطف دو جنگ جهانی نصف کل ثروت دنیا را در اختیار داشتند.

آمریکا به بهانه ی دفاع از «امنیتش»، هزاران کیلومتر دورتر از مرزهای این کشور و در آن سوی اقیانوس آرام، به کشور کره حمله کرد. بهانه ی این حمله «تهاجم غافلگیر کننده ی» کره شمالی، متحد شوروی، علیه کره جنوبی در منطقه بود. این تهاجم در سال 1950 صورت گرفت.

جنگ کره در سال 1950، جنگ ویتنام که تا سال 1973 ادامه داشت، جنگ پاناما در سال 1989، جنگ خلیج فارس در سال 1991 و جنگ کوزوو در سال 1999 همگی در جهت جوابگویی به «توسعه ی» اقتصادی آمریکا که یک نیاز درونی نظام این کشور است، به وقوع پیوستند.

آمریکا و هالیوود که فرهنگ را بخشی از تجارت می دانند قصد دارند به کمک سازمان تجارت جهانی این دیدگاه را بر پایه اصولی که در سندی تحت عنوان «استراتژی های سمعی و بصری آمریکا» آمده بر همگان تحمیل کنند.

آمریکا ستیزی نه نژاد پرستی است و نه وطن پرستی، بلکه ریشه ای کاملاً مذهبی دارد. آمریکا ستیزی یعنی انتخاب میان یک زندگی تهی از معنا و یک زندگی سعادتمند انسانی.

وقتی صحبت از انسان است وظایف ما بسیار سنگین تر خواهد شد.

 

لینک دانلود کتاب:

 زبان: فارسی  نویسنده: روژه گارودی
 نوع فایل: exe
 تعداد صفحات: -  ناشر: باشگاه اندیشه
 حجم کتاب: 650 کیلوبایت
 

 

 

گلستان24، کاملترین خلاصه نویسی از این کتاب را با نام خود شخص منتشر می کند.

ارسال نظر

  • سین جیم
    0

    خیلی جالب بود.

آخرین اخبار