چرا بعضی چیزها در اسلام حرام است؟(1)
دین اسلام اکمل دین هاست. پس دستورات و سفارشاتی که در آن آمده است قطعاً به نفع بشر است. خداوند میوه ها و گوشت هایی حلال را معرفی کرده است.
به گزارش گلستان 24، دین اسلام اکمل دین هاست. پس دستورات و سفارشاتی که در آن آمده است قطعاً به نفع بشر است. خداوند میوه ها و گوشت هایی حلال را معرفی کرده است. و آنها را به وفور در همه جا گسترانیده است. در اسلام خوردن گوشت خوک و سگ و برخی حیوانات حرام است. نوشیدن برخی نوشیدنی ها مانند شراب و الکل حرام است. استفاده از طلا برای مردان حرام است. یا چیزهای دیگر . که همه اینها در علوم بشر به اثبات رسیده است که ضررش بسیار بیشتر از نفعش است. آنهم اگر نفعی باشد جز خوش بودن فقط برای چند لحظه!
سعی می شود از این پس در این مقاله به ضررهای هر یک از این مسائل پرداخته شود.
ضررهای شراب از منظر علمی
امروز تصمیم گرفتم از ضرر و زیان هایی که مصرف مشروبات الکلی بر بدن انسان ایجاد می کند بگویم اما حقیقتش را بخواهید قبل از این می خواهم خاطره ای را برایتان بازگو کنم. من نمی خواهم برای شما آیه و حدیث بیاورم که این مشروبات از نظر اسلام حرام است چون می دانم چنین چیزی را بارها برای شما بازگو کرده اند و گفته اند بلکه قصد دارم مشروب خواری و ضرر و زیانی و بد بودن آن را از دیدی دیگر به شما بگویم. در گذشته دوستی داشتم که پسر خوبی بود امّا در اواخر دوستی مان به من گفت که من گاهی اوقات مشروبات الکلی مصرف می کنم. آن موقع من اطلاعات زیادی در این مورد نداشتم و از طرفی هیچ تجربه ای هم از این موضوعات نداشتم البته الان هم ندارم چون تا امروز نه به صرف فقط حرام بودن بلکه به خاطر این که از چیزی که عقل را زائد کند بیزارم لب به چنین چیزی نزدم امّا حالات یک شخصی که مشروب مصرف کرده و به قول معروف مست شده را کامل دیده ام. بله یک روز در پیاده رو یک خیابان همان دوستم را به همراه شخصی دیگر که گویا دوستش بوده دیدم و به آن ها سلام و احوالپرسی کردم و بعد با هم به یک پیاده روی خلوت رفتیم. وقتی آنجا رفتیم من حالات آن ها را دقیق می دیدم و فهمیدم که آنها کارهای عجیبی می کنند وقتی از آنها علت رو پرسیدم جریان را به من گفتند آنها چند پیک مشروب مصرف کرده بودند و حتا دهانشان را بو کردم و فهمیدم که متاسفانه راست می گویند. امّا کارهایی که می کردند برای من جالب توجه بود. مثلا این که بدترین فحش ها را به هم می دادند به همدیگر لگد می زدند و گاهی اوقات به شکل بدی قهقه می زدند و می خندیدند از آنها می پرسیدم علت این رفتارها چیست و آنها می گفتند وقتی در این حالتی که ما هستیم قرار بگیری از انجام این کارها لذت می بری.
خوب فکر می کنید واقعاً لذت بخشه که آدم در حالتی قرار بگیرد که نامعقول ترین رفتارها و کارها برایش لذت بخش می شود. یا یک دوست دیگر که برای من تعریف می کرد روزی پدرش مشروب مصرف کرد و مست شد و بعد از مدتی سرش را محکم به دیوار کوبید به حدی که دیوار کمی به داخل فرو رفت و بعد هم به شدت خندید. خوب با ذکر این چند خاطره می خواهم بگویم که چرا ما باید در برابر زدودن عقل یک شادی کاذب که فقط چند ساعت به آدم وام می دهد و هزاران عوارض را نصیب آدم می کند بگیریم. مطمئن باشید آن شادی کاذب چیزی جز محو عقل و نزدیک شدن به حیوانیت و زدوده شدن خیلی از صفات انسانی ما نخواهد بود و من هیچ وقت در تمام عمرم نه فقط به خاطر دلایل مذهبی بلکه به خاطر این که می دانم ضررها و آسیب هایش بسیار زیاد است هرگز مصرف نخواهم کرد.
خوب حالا برگردیم به مساله عوارض جسمانی از زبان پزشکان و متخصصان.
آثار شراب در دستگاه گوارش
الکل مخاط زبان و حس ذائقه را ضایع و بزاق دهان را کم می کند و ترشح آن را از نظم می اندازد و نیز مخاط معده را تحریک و ترشی آن را کم می کند و با انعقاد عامل هضم که پپسین نام دارد چه بسا موجبات استفراغ را که همراه با مایعی به نام بلغم که اغلب با لخته های خون همراه است فراهم می سازد، و امراض مختلف معده و روده و گشادگی زیاد از حد معده، تورم و خراشیدگی روده ها و التهاب جهاز هاضمه، اسهال های سخت و یبوست شدید در اثر لطمه دیدن روده بزرگ شخص الکلی را تهدید می کند.
اثر آن در کبد
کبد عضو حساس، قلعه بزرگ دفاعی بدن بوده و امروزه دریافته اند که کبد از شاهکارهای آفرینش بدن است. زیرا سلول های آن با نظم و ترتیب خاص ۳۲ عملی را که به عهده دارند به خوبی انجام می دهند، کبد صفرا می سازد برای هضم غذا گلیکوژن سازی و تنظیم قند خون را به عهده دارد. لیازین می سازد برای جلوگیری از انعقاد ماده انعقادی نیز برای جلوگیری از خونریزی های احتمالی می سازد، تبدیل امونیاک مسموم کننده به اوره، دفع سموم و تحلیل آنها به مواد کم خطرتر، کبد در برابر الکل در ابتدا تغییرات جزئی و تجمع چربی نشان می دهد. سپس خرابی سلول های کبد و به دنبال آن مرگ سلول ها فرا می رسد.
احتقان فعال کبد در نتیجه اعتیاد به الکل، پرخوری، اختلالات غذایی، کم حرکتی و انزوا است.
الکل جگر را ناتوان و متورم می سازد و در اثر ضعف و خرابی کبد و صلابت آن با احساس درد و ناراحتی در طرف شکم آغاز می گردد و چه بسا ممکن است مرض مخصوصی به نام زردی در کلیه اعضا شرابخوار حتا در چشم او آشکار گردد.
در خون
شراب آب خون را جذب می کند و گلبولهای قرمز خون بالا می رود و بزرگ شدن قسمتی از هموگلوبین خود را از دست می دهد و شکل گلبولها تغییر می کند و مقدار اکسیژن آزاد شده در الکل اثر کرده، آن را به اسید استیک و رستات دو سود نجزیه می نماید که خاصیت قلیائی خون را کم کرده اسید به وجود می آید.
چون الکل قابل مصرف برای کارگاه تن نیست به محض ورود به معده وارد خون می گردد و گلبولهای سفید خون را از بین می برد و در اثر فشارهای کم تولید سکته می کند.
ضررهای شراب نسبت به قلب
الکل چون در خون اثر می بخشد کم کم آن را فاسد کرده عمل تغذیه اعضای بدن را مختل می گرداند و مقدار زیادی پیه و چربی اطراف قلب را گرفته آن را سنگین می نماید و حجمش را زیاد می کند. در نتیجه حرکات قلب ضعیف می شود. بر همین اساس نبض معتادین به الکل غالبا آهسته یا غیر منظم است.
اثر آن در کلیه
طبق آمار، بسیاری از امراض کلیه در اثر خوردن شراب است، زیرا مشروبات الکلی در هنگام دفع، مجاری ادرار را تحریک و تولید عوارض ناراحت کننده ای از قبیل سلسله البول (کسی که دائم ادرارش به صورت قطره قطره می آید و قدرت کنترل آن را ندارد) و غیره می شود.
در عقل
طبق اظهار نظر کارشناسان، مشروبات الکلی اولین عامل جنون است. آمار دقیق تیمارستان ها نشان می دهد که اغلب دیوانگان کسانی هستند که سالهای طولانی عمر خود را با میخوارگی سپری کرده اند.
فیزیولژیست های سابق الکل را مهیج ولی امروز آن را مخدر، یعنی باعث رکود مشاعر و قدرت درک می دانند و می گویند حالت وجد و فرحی که تصور می شود پس از صرف مقداری شراب به وجود می آید، این حالت شادی در انسان مربوط به از کار افتادن مراکز علیای دماغی است که در برابر مراکز پایین تر نخاعی رُل و نقش مهار کننده دارند.
در نسل
الکل در سلول های نطفه اثر نا مطلوبی نیز می گذارند، چنانچه برخی از اطبا ثابت نموده اند که تاثیر سو الکل تا سه نسل به طور حتم باقی است به شرطی که این نسل الکلی نباشند.
دکتر فالین آمریکایی می گوید: از یک مرد سالم ممکن است یازده طفل به وجود آید در حالی که از مرد معتاد به الکل از یک تا سه طفل سالم بیشتر به وجود نمی آید. به علاوه این فرزندان هم در معرض بیماری های مختلفی از قبیل سکته، صرع، عصبانیت، جنون، عدم رشد قوای عاقله و کم خونی و امراض دیگر بوده و دائما دچار تشنجات سایر بیماری های روحی و ناراحت کننده می شوند.
الکل در شیر، لنف، بزاق، ترشح لوزالمعده، صفرا، مایع نخاع و نطفه وارد از راه خون مادر به جفت و بچه هم می رسد…
الکل به وسیله شیر مادر به کودک می رسد و تجهیزات تباه کننده الکل اثراتی بر نطفه پدر دارد که ممکن است سبب پیدایش کودکان کودن مصروع و … گردد و الکل در موجد پدید آمدن اولاد غیر طبیعی است.
عکس العمل الکل در موی سر
کالویسنی که یک نوع مو ریزی است در اثر استعمال الکل اگر چه به مقدار کم هم باشد پیش می آید. بنابر این خوردن شراب اگر چه کم باشد در ریزش مو، نوعی که پیری زودرس می توان گفت موثر است.
نسبت به دستگاه تنفس
مهمترین عوارض الکل در دستگاه تنفس، بیماری خانمانسوز سل و تنگی نفس است، زیرا که الکل همراه خون وارد ریه ها شده، مخاط ریه را تحریک کرده که آن را متورم می سازد و این تحریک، کلسیم بدن را از بین برده و عمل ریه را مختل و منجر به بیماری سل خواهد گردید.
چون قسمتی از الکل از راه تنفس دفع می شود، مقاومت ریه ها را کم و آنها را آماده پذیرش عفونت ها می سازد.
عامل سرطان
دکتر سولی لدرمان با در دست داشتن ۳۵۰۰ ابسرواسیون مربوط به بیماران سرطانی که از سال ۱۹۴۳ به وسیله سرویس بهداشت همگانی جمع آوری شده و در آن با دقت مصرف دخانیات و مشروبات الکلی اندازه گیری شده بود توانست ثابت کند که گذشته از دخانیات الکل نیز رابطه مستقیمی با پیدایش سرطان دارد.
باعث کاهش نیروی بینایی
گروهی از پزشکان اعلام داشتند که الکل بینایی را ۳۳ الی ۷۵ درجه کاهش داده و قدرت انبساط و انقباض مردمک را به حدود ۳/۱ می رساند.
در انتها بگذارید نظر برخی از دانشمندان غیر مسلمان را در مورد شراب ببینیم.
پوتکاره رئیس جمهور اسبق فرانسه
وی که ریاست جمعیت مبارزه با الکل را به عهده داشت در اعلامیه ای بعد از شکست فرانسه از آلمان در جنگ جهانی اول گفت:
ای فرزندان فرانسه! بزرگترین دشمن شما مسکرات و شراب است. بیش از اینکه با آلمان بجنگید به نبرد با الکل بروید. زیرا خسارت جانی و مالی که از سال ۱۸۷۰ به بعد متوجه فرانسه شده به مراتب بیشتر از خسارات ناشی از جنگ با آلمان بوده است.
کارل گریفور روانشناس معروف می نویسد:
هفده درصد فرزندان معتادین به الکل بیماران روانی را تشکیل می دهند.
پیرلونی، سیاح و نویسنده بزرگ فرانسوی:
چیزی نمانده است که در این باره ادعای مسلمانی کنم، زیرا لب به شراب و مسکرات نیالوده ام.
بنتام، نویسنده انگلیسی در کتاب اصول شرایع می گوید:
از محاسن دین محمدی (صلی الله علیه و آله) این است که تمام مسکرات را حرام کرده است.
ادوارد ویلیام لین در کتاب خود می نویسد:
برخی مطالب در قرآن نام برده شده که در اخلاق و زندگی اجتماعی مسلمانان تاثیر نیکو داشته است. از جمله آنها منع خوردن شراب و هر گونه مسکر می باشد که ضررهای آنها به مراتب بیشتر از منافع آنها بوده است.
ارنست رنان دانشمند بزرگ فرانسوی:
دین اسلام پیروان خویش را از ابتلائات بسیاری نجات داده، از جمله نجات از گرفتاری های زیاد با منع شرابخواری و گوشت خوک و غیره است.
دکتر ملوین در کنگره جهانی مبارزه با الکل:
وی در این کنگره که در نیویورک تشکیل شد گفت: حتا مصرف کم الکل می تواند ضایعات مغزی بسیاری را سبب شود. او افزود: بعضی ها گمان می کنند که اگر فقط در مجالس به اصطلاح لبی تر کنند گرفتار اعتیاد نمی شوند، یا الکل در آنان ضایعات مغزی بوجود نمی آورد. در حالی که تحقیقات وسیعی که در این زمینه شده نشان می دهد که مشروبات الکلی حتا به میزان بسیار کم سبب اختلال در کار سلول های مغزی می شود.
دکتر هانس لوکر نبورگر، روانشناس معروف:
وی در کنگره ای که در شهر مونیخ تشکیل شد گفت: حتا یک جرعه مشروب هم برای رانندگان خطرناک است.
رموس کرنیک:
حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) پیغمبر اسلام به خطرات الکل توجه داشته و در قرآن نوشیدن آن منع شده و مسلمان حقیقی هم هرگز مشروب نمی نوشد.
نتیجه گیری نهایی:
دانشمندان می گویند یکی از آثار بد الکل حالت روانی و زیاده طلبی است که در اشخاص به وجود می آورد و به طوری که شراب شرابخواری را به سوی این عمل سوق می دهد و چون بدن حالت دفاعی در برابر الکل قبلی می گیرد باید مرتب به آن افزوده شود. بنابر این اعتیاد به الکل و مواد مخدر و مسائل دیگر یک حالت روانی و زیاده خواهی ایجاد می کند که فرد معتاد هر روز تمایل دارد بر عمل و کاری که به آن عادت کرده بیافزاید.
بر همین اساس اسلام شراب را حتا یک قطره اش را حرام کرده است.
با وجود تمام این تفاسیر هر کس که از قبل مصرف کرده و می خواهد باز هم ادامه بدهد یا کسی که مصرف نکرده و ممکن است خدایی نکرده در آینده به او تعارفی شود باید بداند که پشت این چهره جذاب و شاداور چه خطراتی برای بدن دارد.
ارسال نظر