هجوم موبایل بر حریم خانواده؛
سردی روابط خانوادگی زیر سایه تلفن های همراه
این روزها بیشک تلفن همراه نه تنها وسیله ای برای تسهیل در کار افراد بلکه در فضای خانواده می توان آن را جزیی از خانواده دانست که وارد خانواده های ایرانی شده و همه را فرد گرا کرده است.
به گزارش گلستان 24، این روزها بیشک تلفن همراه نه تنها وسیله ای برای تسهیل در کار افراد بلکه در فضای خانواده می توان آن را جزیی از خانواده دانست که وارد خانواده های ایرانی شده و همه را فرد گرا کرده است.
متاسفانه این موضوع را همه باور دارند که در میان بسیاری از خانواده های ایرانی و در جمع های فامیلی و میهمانیها دیگر کمتر آن نشاط و سرزندگی و بگو و بخندهای سابق را می بینیم و در شب نشینی های خانوادگی در کنار هم بودن و لذت بردن از سرگرمیهای سابق کمتر دیده می شود.
اگر کسی از بیرون به یک مهمانی یا جمع خانوادگی و حاضران در مجلس کند نگاه های معطوف شده در تلفن های همراه گاهی آن قدر طولانی و زیاد است که شک می کنید حاضران در مجلس با هم نسبتی داشته باشند و برای گفتگو و خوش و بش دور هم جمع شده باشندو فقط در موقع صرف غذاست که مقداری از فضای مجازی خارج شده و به دنیای واقعی روی میآورند.
در بسیاری از خانوادهها دیده می شود که در جمع های خانوادههای ایرانی هر کس را نگاه کنیم در گوشهای تک و تنها نشسته و سر خود را درون گوشی تلفن همراه خود کرده و به از دور همه در فضایی دیگر به سر میبرد، و تنها چیزی که در این دورهم نشستن ها دیده می شود این است که ما در یک منزل از لحاظ فیزیکی فقط دور هم هستیم اما هرگز با هم نیستیم .
آماری که بسیار جای تامل دارد آماری است که چند وقت پیش توسط رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران اعلام شد که طبق پژوهشهای انجام شده، میانگین صحبت اعضای خانوادههای ایرانی با یکدیگر در مدت شبانه روز به 15 دقیقه رسیدهاست و نکته جالب این است که خانوادهها در این 15 دقیقه به جای اینکه در مورد خودشان صحبت کنند ترجیح میدهند در مورد مشکلات و مسائل اقتصادی و یا حتی دیگران حرف بزنند.
به جرات می توان گفت یکی از چالش هایی که این وسیله ارتباطی (که قرار بود وسیله ای برای رفع مشکلات و تسریع در کارها باشد) به همراه دارد تاثیر گذاری منفی آن بر روابط خانوادگی است و بسیاری از کارشناسان و روانشناسان صاحب نظر در عرصه خانواده بر این باورند که استفاده زیاد از تلفن همراه و سرویس های اینترنتی موجب از هم پاشیدگی و گسست خانواده ها می شودکه این در شرایط بد می تواند منجر به آثاری چون به وجود آمدن سوء تفاهم ها، گسترش روابط برون خانوادگی افراد، غیر فیزیکی شدن روابط و ... شود.
در مقوله آسیب شناسی نقش تلفن همراه در خانواده ها در این روزها دامنه آسیبها به جوانان و نوجوانان و حتی کودکان خانواده نیز کشیده شده است و نکته جالب این است که برخی از افراد معتقدند در اختیار قراردادن موبایل برای فرزندان خانواده نوعی کنترل آنها محسوب می شود و امنیتی را برای والدین به همراه دارددر حالی که کارشناسان بر این باورند که عدم کنترل کافی روی ارتباطاتی که فرزندان با تلفن همراه می توانند برقرار کنند و حتی در برخی موارد اعتیاد آنها یه این وسیله تاثیرات مخربی بر آنها می گذارد در حالی که کودکان در سالهای نه چندان دور بیشتر وقت خود را صرف بازیهای فیزیکی اصیل ایرانی می کردند که بسیار فواید مثبتی به همراه داشت.
گوشی همراه نباید صرفاً به عنوان یک وسیلۀ سرگرمی و تفریح برخورد کردولی از آنجایی که سرگرمکننده بودن گوشی همراه، خصوصاً با اینهمه نرم افزارهای متنوع، یک امر اجتناب ناپذیر شده است، باید برای این سرگرمی نظمی قرار داد. انسان باید برای تفریحات خودش برنامه داشته باشد، خصوصاً اگر نیاز دارد به بالاترین سطح رشد خود برسد و از سطحی ماندن خود متنفر است. مهمترین عنصر نظم در استفاده از گوشی همراه این است که در زمان و مدت معینی به مطالعه بپردازد و به مقدار مشخصی، ولو تقریبی، به تولید و ارسال پیامهای رسانهای خود اقدام نماید.
انتهای پیام/
ارسال نظر