مسئول برنامه ثبت سرطان کشور:گلستان تنها استانی که آمار دقیق بیماران سرطانی را دارد
گلستان پایلوت اجرای پروژههای بینالمللی تغییرات ژنتیکی سرطان میشود
مسئول برنامه ثبت سرطان کشور ابراز امیدواری کرد در آیندهای نزدیک استان گلستان پایلوت اجرای پروژههای بینالمللی تغییرات ژنتیکی سرطانهای مختلف شود.
وی با اشاره به اینکه کار تحقیقاتی بر روی سرطان 10 سال در حال انجام است، تصریح کرد: استان گلستان تنها استانی است که در ایران آمار دقیقی از تعداد بیماران سرطانی دارد، گلستان عضو رأیدهنده در آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان است در کتاب جهانی اطلاعات شیوع سرطان استان گلستان نیز وجود دارد.
* سالانه 2 هزار و 200 بیمار سرطانی در استان گلستان تشخیص داده میشود
نائب رئیس کمیته کنترل سرطان دانشگاه علوم پزشکی گلستان با تاکید بر اینکه علتیابی سرطان را بعد از پیدا کردن آمار بیماران سرطانی مهم خواند و افزود: با تحقیقات روی نمونههای ژنتیکی، تحقیقات سلولی مولکولی باید علت سرطان را شناخت و راه کنترل آن را دریافت، باید نمونههای سرطان را داشته باشیم و روی آن تحقیق کنیم که در استان گلستان تحت عنوان بیوبانک این فعالیت یکسال در حال انجام است.
روشندل هدف از بازدید رئیس آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان به این استان را در نحوه ارائه و چگونگی خدمات این مرکز برشمرد و گفت: بعد از تائید فعالیت استاندارد بودجههایی داده میشود تا علل سرطان را دقیقتر بررسی کنیم، در آیندهای نزدیک استان گلستان پایلوت اجرای پروژههای بینالمللی تغییرات ژنتیکی سرطانهای مختلف میشود.
به گفته وی؛ سالانه 2 هزار و 200 بیمار سرطانی در استان گلستان تشخیص داده میشود که شایعترین آن به ترتیب سرطان پستان، معده، مری، روده و ریه است حدود 4 هزار و 500 الی 5 هزار بیمار سرطانی در استان گلستان وجود دارد که زنده هستند و ادامه حیات میدهند.
* امکانات درمانی برای سرطان کافی نیست/ 70 درصد سرطان با سبک تغذیه درست پیشگیری میشود
مسئول برنامه ثبت سرطان کشور با اشاره به اینکه امکانات درمانی برای سرطان کافی نیست، گفت: در زمینه شیمیدرمانی و رادیوتراپی رایزنیهایی در حال انجام است.
روشندل با تاکید بر اینکه مردم باید سبک تغذیه خود را تغییر دهند و میوه و سبزیجات در سبد غذایی آنها افزایش یابد، افزود: 60 الی 70 درصد سرطان با سبک تغذیه درست پیشگیری میشود فعالیت فیزیکی، عدم چاقی، پرهیز از مواد مخدر مواردی هستند که ابتلا به شیوع سرطان را کاهش میدهند.
وی نقش رسانهها را در فرهنگسازی سبک تغذیه سلم در جامعه مهم خواند و گفت: مردم تحقیقات پرشکی را با دیدگاه غیرضروری و اضافی نبینند بلکه تحقیقات علوم پزشکی بسیار لازم و ضروری است.
انتهای پیام
منبع : فارس
ارسال نظر