دبیر شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی :

دبیر شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی گفت: یکی از دلایل اصلی کم رونق بودن صادرات وجود تعهد ارزی است. این مسئله باعث شده بسیاری از صادرکنندگان از دور رقابت خارج شوند و انتظار داریم موضوع تعهد ارزی صادرات مورد بازنگری قرار گیرد.

موضوع تعهد ارزی صادرات باید بازنگری شود/ دعوای بین دستگاه‌ها مانع توسعه اینچه برون است

به گزارش خبرنگار گلستان 24، امیر یوسفی عصر امروز در نشست فعالان اقتصادی استان که با حضور معاون سیاستگذاری وزارت اقتصاد برگزار شد، اظهار کرد: استان گلستان از سرمایه گذاری دلارهای ارزان قیمت و شرکت های بزرگ خصولتی بی بهره بوده است. از طرفی در استان گلستان برخی نهادها دارای سرمایه های بزرگی هستند اما متاسفانه درآمدهای آنها به خارج از استان منتقل میشود. تقاضا داریم درآمدهای این نهادها صرف توسعه استان شود.

وی افزود: استان گلستان یکی از تولیدکنندگان مهم گندم کشور است. از 650هزار هکتار اراضی کشاورزی 370هزار هکتار زیر کشت گندم می رود و گندم این استان بالاترین گلوتن را در کشور داراست. تقاضا داریم خرید تضمینی گندم بر اساس کیفیت محصول تعریف شود که تاثیر بسیار زیادی درتولید محصول با کیفیت و درآمد کشاورزان خواهد شد. 

یوسفی بیان کرد:امسال موضوع تاخیر در پرداخت وجه گندم، کلزا، جو، سیب زمینی و گوجه فرنگی خسارت زیادی به کشاورزان گلستانی که محصولات اساسی تولید می کنند. وارد کرد، خواهشمندیم ترتیبی اتخاذ گردد پول محصول کشاورزی به موقع به کشاورزان پرداخت شود. 

وی افزود: دستورالعملها و بخشنامه های خلق الساعه مشکل دیگر تولید و تجارت است در بهار امسال در حالیکه کامیونهای سیب زمینی گلستان جهت صادرات در مرز بود یک تصمیم غلط وزارت کشاورزی خسارت بزرگی به کشاورز، صادرکننده وارد کرد و نه تنها سیب زمینی صادر نشد بلکه قیمت داخلی آنقدر پایین آمد که برخی کشاورزان سیب زمینی را برداشت نکردند. در صنعت طیور هم امسال ابتدا اجازه صادرات دادند تا محصول آماده صادرات شد لغو کردند. تکرار چنین تصمیماتی موجب زیان به اقتصاد کشور خواهد شد.به دلیل پائین بودن سقف تسهیلات و اختیارات بانکهای استان، بسیاری از طرحهای توسعه ای و ایجادی استان متوقف شده، افزایش سقف تسهیلات و اختیارات بانکهای استان یکی دیگر از خواسته های بخش خصوصی است.

وی افزود: میدانیم شرایط اقتصادی کشور عادی نیست. لذا بسیاری از مشکلاتی که در حوزه اقتصادی داریم ناشی از همین شرایط است و فعال اقتصادی تقصیری ندارد. بنابراین انتظار داریم به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع فعالان اقتصادی، دستگاههای نظارتی از تخلفات کوچک چشم پوشی کنند، کماکان با تعامل در صدد حل آنها باشند.

یوسفی بیان کرد: امروز منطقه آزاد اینچه برون با تلاش همه به ثمر نشست اما می بینیم که برخی دستگاه ها به قانون تمکین نمی کنند. سرمایه گذار آماده سرمایه گذاری است اما دعوای بین دستگاه های دولتی مانع بزرگی برای ادامه کار منطقه آزاد و سرمایه گذاری شده است. 

وی تصریح کرد: همانگونه که میدانید مرز اینچه برون امن ترین مرز کشور است و امکان برقراری ارتباط اقتصادی را از چین، روسیه وکشورهای CIS با اروپا و کشورهای حوزه خلیج فارس فراهم کرده است.

یوسفی گفت: از طرفی اشتراکات فرهنگی و دینی بسیاری را با کشورهای CIS داریم لذا بایستی امکانات زیرساختی از جمله تجهیزات تخلیه، بارگیری، انبار و ریل عریض در این مرز حتما تقویت شود تا بتوانیم و محصولاتمان را به راحتی صادر و کالاهای مورد نیاز کشور را از این مرز وارد کنیم.

وی افزود:     امروز راه اندازی بازارچه مشترک مرزی، امری بسیار ضروری در این منطقه محسوب میشود که هم میتواند موجب افزایش درآمد مرزنشینان که از ترکمنهای عزیزمان هستن گردد و هم امنیت مرز، هرچه بیشتر تضمین شود. 

رییس اتاق بازرگانی با بیان اینکه علت اصلی پایین بودن درآمد مردم استان گلستان این است که قیمت محصولات تابع قیمتهای دستوری است، گفت: با اینکه گلستان استانی پیشرو در تامین امنیت غذایی است اما سود زیادی از این اقتصاد نمی برد. 

وی بیان کرد: به دلیل عدم توجه به بخش کشاورزی، تولیدات این بخش با هزینه های سنگین صورت می گیرد. بطوریکه تولید برخی از محصولات اساسی مقرون به صرفه نیست. انتظار داریم قیمتهای دستوری محصولات این بخش متناسب با هزینه های آن تعریف شود. همچنین پیشنهاد میکنیم صادرات محصولات کشاورزی از تعهدات ارزی معاف شود. اطمینان داریم این امر موجب رشد تولید و صادرات محصولات کشاورزی خواهد شد.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار