نحوه مصرف هیومیک اسید + (بررسی تخصصی تمام ناگفته هایی که باید بدانید)
نحوه مصرف هیومیک اسید + (بررسی تخصصی تمام ناگفته هایی که باید بدانید) آیا میدانستید مقدار متوسط مواد آلی در خاک کشاورزی، چیزی میان 4 تا 6 درصد است و بیشترین ماده آلی مصرفی برای خاک کشاورزی اسید...
آیا میدانستید مقدار متوسط مواد آلی در خاک کشاورزی، چیزی میان 4 تا 6 درصد است و بیشترین ماده آلی مصرفی برای خاک کشاورزی اسید هیومیک است؟ کود اسید هیومیک از جمله کودهای کشاورزی بسیار مفید و مقرون به صرفه برای کشاورزی محسوب میشود. خوب است کشاورزان با نحوه مصرف کود اسید هیومیک، روش مصرف، زمان مصرف و مقدار مصرف کود اسید هیومیک آشنا باشند. اگر اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشید، میتوانید مواد معدنی بیشتری به گیاه برسانید و به رشد و پرورش گیاه و حاصلخیزی خاک امیدوار باشید. اگر شما هم جزو طرفداران کود اسید هیومیک هستید قبل از مصرف این ماده پرخاصیت، بهتر است این مقاله را تا انتها بخوانید تا با نحوه مصرف کود هیومیک اسید، میزان و نحوه مصرف آن آشنا شوید.
روش مصرف اسید هیومیک
شیوه و نحوه مصرف کود اسید هیومیک بسیار متفاوت است و با روشهایی نظیر:
- محلول پاشی
- همراه با آبیاری
- بذرمال کردن
- آغشته کردن ریشه و نهال و نشاء
البته هر کدام از روشهای مصرف، مناسب نوع خاص و مرحله متفاوتی از رشد گیاه است.
چون اسید هیومیک با بسیاری از کودهای شیمیایی سازگاری دارد و قابل مخلوط شدن است، میتوانید آن را به صورت محلولپاشی یا مصرف بر روی خاک و یا همراه با سیستمهای آبیاری تحت فشار استفاده کنید.
اگر بخواهید اسید هیومیک را به صورت مایع مصرف کنید، باید به نسبت یک تا سه در هزار با آب آن را حل کرده و برای آبیاری گیاه استفاده کنید.
اگر از سیستم آبیاری قطرهای و تحت فشار استفاده میکنید، بهتر است کود اسید هیومیک را داخل مخزن ریخته تا همراه با آب به نرمی جذب زمین شود. البته خوب است بدانید این روش آبیاری بیشتر مناسب درختان است.
اگر هنگام کاشت بذر میخواهید از کود اسید هیومیک استفاده کنید، باید آن را با آب حل کرده و بذرها را به آن آغشته کنید و سپس آنها را بکارید. میزان استفاده در روش بذرمال، غلظت یک و نیم کیلوگرم اسید مخلوط شده با هزار لیتر آب است. پس از غوطه شدن بذر 20 دقیقه باید آن را در جای خشک و سرد نگه دارید و پس از آن اقدام به کشت بذر نمایید.
اگر می خواهید از اسید هیومیک محلول، استفاده کنید باید آن را با دوز یک در هزار با آب محلول کنید و بر روی محصولات بپاشید.
روش چال کود، در این روش باید در یک سوم انتهایی سایه انداز درخت، چاله ای به عمق 50 سانتی متر بکنید و مجموعه ای از کودهای دامی و کودهای
ریخته و20 گرم اسید هیومیک را نیز به آن اضافه کنید. N مختلف
پس از انجام این کار باید روی چاله را بپوشانید
اگر میخواهید از اسید هیومیک برای نهال و نشاء استفاده کنید باید آن را به صورت محلول 10در هزار غوطه ورکنید. پس از انجام این کار باید روی چاله را بپوشانید.
اسید هیومیک برای چه گیاهانی مفید است؟
از آنجا که کود اسید هیومیک نوعی محرک زیستی است برای چمن ها، درختان، درختچه ها، بوته ها، باغچه ها و گیاهان آپارتمانی هم مفید است. از اسید هیومیک برای کشت های ارگانیک نیز استفاده میشود.
اسید هیومیک قابلیت های زیادی دارد از جمله این که مصرف کودهای شیمیایی را به حداقل رسانده و علاوه بر جلوگیری از صرف هزینههای بالا برای خرید کود شیمیایی، مانع از مسمومیت خاک توسط سمپاشی میشود برای همین از اسید هیومیک میتوان برای رشد و پرورش انواع گیاهان و درختان باغی، زراعی و زیتنی استفاده کرد.
بهترین زمان مصرف انواع اسید هیومیک
بهتر است برای دانستن بهترین زمان و نحوه مصرف کود اسید هیومیک با مشاوران با تجربه سایت نیاز گیاهان در ارتباط باشید. شاید خودتان بهتر بدانید که بهترین زمان مصرف کود اسید هیومیک از ابتدای پنجهزنی است.
به توصیه مشاوران سایت نیاز گیاهان بهتر است تا قبل از برداشت محصول نیز از همین شیوه استفاده کنید. از کود اسید هیومیک مایع در همه فصلها میتوان استفاده کرد. این محصول قابلیت استفاده برای رشد گیاهان باغی و زراعی دارد. این نوع خاص کود برای استفاده در سیستم کشت متراکم و محصولات حساس به شوری مناسب است. این نوع کود برای محصولاتی نظیر گندم، گوجه فرنگی، سیب زمینی، خیار، مرکبات، ذرت، هندوانه، فلفل، درختان میوه و غیره مفید و پرکاربرد دارد.
بهترین زمان برای مصرف اسید هیومیک
بهترین زمان مصرف برای مصرف اسید هیومیک؛ ابتدای فصل و در زمان ریشه زایی گیاه است. البته در دوره های مختلف رشد گیاه، نحوه مصرف کود اسید هیومیک و میزان مصرف آن متفاوت است. مثلا برای گیاه انگور در دوره تورم جوانه، بهتر است اسید هیومیک را محلول در آب به نسبت 3 تا 5 لیتر در هکتار مصرف کنید.
در زمان خوشه میوه، نیز میتوانید همراه با آب آبیاری به مقیاس 5تا 3 لیتر در هکتار از اسید هیومیک برای آبیاری گیاه استفاده کنید و نیاز گیاهان خود را برطرف نمایید.
زمانی که انگور ارزنی می شود؛ بهتر است باز هم همان مقدار 3تا 5 لیتر در هکتار همراه با آبیاری استفاده شود و در زمان غوره شدن می توانید از 2 در هزار به عنوان محلول پاشی استفاده کنید.
شرایط نگهداری اسید هیومیک
بهتر است اسید هیومیک را از معرض نور دور نگه داشته و آن را در پاکت اصلی خود نگهداری کنید. تنها در صورت لزوم و آن هم در اندازه های گفته شده آن را مصرف کنید. اسید هیومیک را از دسترس کودکان، مواد غذایی، آب آشامیدنی و خوردنیها دور نگهدارید. از تماس اسید هیومیک با چشم خودداری کیند و در صورت تماس فوراً با آب فراوان موضع را بشویید.
سهم اسید هیومیک در کشاورزی ایران
خاک کشور ایران به دلیل آب و هوای گرم و خشک، شوری بالایی داشته و از سوی دیگر بسیار قلیایی است برای همین نیازمند ترکیبات آلی است. کود اسید هیومیک بر خلاف سایر کودهای شیمیایی که دوام ناچیزی دارند و به اشکال مختلف نظیر تجزیه، تبخیر، تصعید، آبشویی و غیره از دسترس گیاه خارج می شوند، بسیار بادوام و پایدار است و تنها در صورتی که نمک های محلول در خاک زیاد باشند از بین می روند. برای همین اسید هیومیک، جزو کودهای مفید و ماندگار در خاک است که برای سالها در خاک باقی مانده و نیاز به مصرف مجدد در فصلهای بعد ندارد. کشاورزان زیادی هستند که در ایران و حتی خارج از ایران با استفاده از آموزش و مشاوره کارشناسان با تجربه سایت نیاز گیاهان محصولات پرباری برداشت کرده اند.
بهترین قیمت برای خرید اسید هیومیک
رقابت تنگاتنگ میان تجار و وارد کنندگان کود اسید هیومیک با مارکها و برندهای مختلف، کشاورزان را دچار سرگردانی میکند. کشاورزان عزیزی که تجربه خرید کود کشاورزی را به صورت آنلاین از سایت نیاز گیاهان ارند، میدانند مصرف کودهای حاوی نیتروژن و پتاسیم باعث افزایش کمی وکیفی محصول شده و علاوه بر آن، باعث افزایش درآمد کشاورز و نیز افزایش سلامت عمومی جامعه می شود. بنابراین قبل از خرید کود اسید هیومیک و سایر تجهیزات و ادوات کشاورزی باید از کیفیت محصولات خریداری شده مطمون باشند. آنچه در سایت نیاز گیاهان به کشاورزان عزیز ارائه میشود، مشاوره و آموزش برای خرید انواع کود کشاورزی است. با ورود به سایت نیاز گیاهان میتوانید انواع کودهای کشاورزی را به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه بخرید و مصرف کنید.
منابع استفاده شده در این مقاله
ارسال نظر