سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان:
مصرف کودهای کشاورزی یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت است
سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان گفت: مصرف کودهای کشاورزی باعث بهبود کیفیت و افزایش تولید محصولات کشاورزی میشود و یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت است و به همان اندازه که مصرف بیش از حد آن ضرر دارد، مصرف کمتر از حد استاندارد هم به شدت به تولید آسیب میزند.
به گزارش گلستان 24، سید صمد ضیائی اظهار کرد: با توجه به محدودیتهای اقلیمی و منابع آب و خاک و همچنین تنشهای ناشی از شوری و خشکی، افزایش سطح زیر کشت مقدور نیست لذا باید توان تولید در سطح افزایش یابد که لزوم تحقق این مهم نیازمند استفاده از کودهای کشاورزی مناسب است.
وی افزود: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی وظیفه تهیه و تدارک، توزیع، حمل و نقل و فروش انواع نهادههای مورد نیاز کشاورزی به خصوص کود شیمیایی را بر عهده دارد.
ضیائی گفت: ۱۲۷ کارگزار فعال در ۱۴ شهرستان استان، کود شیمیایی بخش کشاورزی را بر اساس سهمیه بندی سازمان جهاد کشاورزی از طریق سامانه پایش مواد کودی در اختیار کشاورزان قرار میدهد.
وی افزود: در ۲ سال اخیر مصرف کودهای فسفاته و پتاسه در کشور کاهش معناداری داشت و میزان مصرف از نصف میانگین جهانی و پیشنهاد موسسه آب و خاک به کمترین میزان مصرف رسید که خسارت بزرگی در زمینه کمیت و کیفیت تولیدات زراعی و امنیت غذایی متوجه کشور و این استان شد.
ضیائی اظهار کرد: با توجه به کاهش ۴۵ درصدی قیمت کودهای فسفاته و پتاسه در کنار بازدیدهای نظارتی و ترویج مزایای مصرف آنها، امسال میزان مصرف این کودها به مصرف استاندارد در جهان و میزان پیشنهادی موسسه تحقیقات خاک و آب کشور نزدیکتر شود.
وی بیان کرد: سهمیه امسال کود شیمیایی ازته، فسفاته و پتاسه گلستان ۱۹۲ هزار و ۳۰۰ تن اعلام شده که تاکنون بیش از ۸۲ هزار تن از این سهمیه تامین شده است.
ضیائی گفت: مصرف کودهای فسفانه و پتاسه نقش زیادی در کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی و ارتقای سطح سلامت جامعه دارد. در ۲ سال اخیر کممصرفی در کودهای فسفاته و پتاسه به یکی از دغدغههای مهم کارشناسان و مدیران بخش کشاورزی تبدیل شده بود.
وی ادامه داد: مصرف کودهای شیمیایی فسفاته و پتاسه به ترتیب چهار و ۲ برابر نسبت به مدت مشابه سال گذشته در این استان افزایش پیدا کرد که به استانداردهای جهانی نزدیک و تأثیر خود را بر عملکرد تولید نشان داد.
ضیائی تصریح کرد: این کودها به ازای هر کیسه شامل سوپرفسفات تریپل ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال، دی آمونیوم فسفات سه میلیون و ۵۰۰ هزار ریال، فسفات ۱۳ درصد یک میلیون ریال و فسفات آلی گرانوله ۱۶ درصد یک میلیون و ۲۳۰ هزار ریال، سولفات پتاسیم ۲ میلیون ۹۹۰ هزار ریال و کلرور پتاسیم ۲ میلیون و ۷۴۷ هزار ریال توزیع شده است.
وی افزود: بیش از ۲۴ هزار تن انواع کودهای شیمیایی یارانه دار ازته، فسفاته و پتاسه در انبارهای تحت پوشش این شرکت برای کشت محصولات پاییزه و برنامه کشاورزی قراردادی در گلستان ذخیره شده و روند حمل و تخلیه کود شیمیایی در انبارهای سازمانی شرکت و همچنین انبارهای کارگزاران در شهرستانهای استان ادامه دارد.
ارسال نظر