عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، توجه به افزایش حقوق کارکنان، بهبود شرایط کشاورزی و کاهش مالیات تولیدکنندگان را از نکات مهم و ارزشمند لایحه بودجه ۱۴۰۲ برشمرد و گفت: عزم دولت برای سال آینده رفع چالش های اقتصادی است

توجه به حقوق کارمندان، کشاورزی و تولید از نکات مثبت بودجه ۱۴۰۲ است

به گزارش گلستان 24،  بهروز محبی نجم آبادی درباره بخش های مهم لایحه بودجه ۱۴۰۲ گفت: دولت تلاش کرده که این لایحه را بر اساس سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه تهیه کند و بر همین اساس در این لایحه به بهبود حقوق کارمندان، پروژه های عمرانی و بهداشتی، به اتمام رساندن پروژه های ناتمام و دیگر بخش های زیرساختی و مهم کشور توجه شده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به توجه به بهبود حقوق کارکنان در لایحه بودجه ۱۴۰۲ افزود: افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارکنان در شرایط فعلی اقتصادی کشور برای این قشر از جامعه بسیار مهم است. همچنین افزایش ۱۰۰ درصدی حق اولاد و رشد ۵۰ درصدی حق عائله‌مندی و معافیت مالیاتی تا حقوق ۷ میلیون تومان برای آنها در لایحه بودجه دیده شده است.

وی با اشاره به کاهش ۷ درصدی مالیات تولید در این لایحه اظهار داشت: توجه به تولید یکی از محورها و تاکیدات رهبر انقلاب اسلامی در سال های مختلف بوده است و از این رو کاهش ۷ درصدی مالیات تولیدکنندگان کمک به سزایی برای تقویت بخش تولید خواهد کرد.

نماینده مردم سبزوار در مجلس درباره پیش‌بینی صندوق عدالت و پیشرفت در تمام استان‌های کشور که در لایحه بودجه ۱۴۰۲ دیده شده است، اظهار داشت: در سال‌های گذشته بیشتر اعتبارات به استان های بزرگ و کلان شهرها اختصاص داشت که این موضوع سبب فاصله زیاد بین استان ها و رشد محرومیت می شد. اما در بودجه ۱۴۰۲ دولت بر حمایت و رشد متوازن اقتصادی استان‌ها با تأسیس این صندوق‌ها تاکید کرده است و تحقق آن می توان سبب رشد پایدار اقتصادی به صورت عادلانه در همه بخش های کشور شود.

محبی با بیان اینکه دولت در بودجه ۱۴۰۲ هزار میلیارد تومان منابع مالی برای هر استان پیش بینی کرده است، تصریح کرد: این مبلغ برای استان ها کم برخوردار به عاملی برای تحرک اقتصادی و کمک به توسعه اشتغال و تولید می شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به برنامه ریزی دولت در بخش مالیات که در بودجه ۱۴۰۲ به آن توجه خاصی شده است، گفت: اخذ مالیات از خانه‌های بالای ۲۰ میلیارد تومان و مالیات از خودروهای بالای ۱.۵ میلیارد تومان هم از نکاتی که دولت در بودجه حساب ویژه ای برای آن باز کرده است. همچنین کاهش تعرفه گمرکی برای نهاده‌های دامی و کشاورزی و توجه به شرکت‌های دانش بنیان و تسهیلات قرض الحسنه به کارگاه‌های کوچک و زودبازده هم نشان از عزم دولت در بودجه برای رفع چالش های اقتصادی دارد.

این نماینده مجلس با بیان اینکه دولت در لایحه بودجه سال آینده به بخش کشاورزی اهمیت ویژه ای داشته است، اظهار داشت: در این لایحه ۳۵ هزار میلیارد تومان منابع برای طرح‌های نیمه‌تمام، مهار آب های مرزی و تأمین آب و طرح‌های برق‌آبی دیده شده که با توجه به سالهای کم بارش کشور و خشکسالی در بعضی از مناطق، این رقم نسبت به بودجه امسال سه برابر شده است.

وی یادآور شد: بر این اساس در بند (ح) تبصره ۷ لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، وزارت نفت مکلف شده ۱۰ هزار میلیارد تومان از منابع داخلی خود و شرکت‌های تابعه را با هدایت و نظارت معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور در فرایند قابلیت‌سازی و توسعه فناوری و عملیات حفاری و بهره‌برداری از آب‌های ژرف و سایر فناوری‌های آب اختصاص دهد که این نگاه و توجه ارزشمند است.

محبی ابراز امیدواری کرد پس از تصویب کلیات لایحه بودجه، پیشنهادت نمایندگان هم بتواند در جهت بهبود شرایط کشور اعمال شده و به زودی نیز بررسی برنامه هفتم توسعه از سوی دولت به مجلس ارسال شود.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار