آبیاری صد و بیست هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان گلستان با چاه انجام میشود. سوخت مطمئن برای روشنی چاه آب هم دغدغه اصلی این روزهای کشاورزان است. زیرا تهیه گازوئل بسیار مشکل است.

برقی کردن چاه های استان گلستان

به گفته ایمانی رئیس خانه کشاورز استان ، کشاورز باید برای تهیه سوخت اول به کافی نت مراجعه کند و درخواست بدهد سپس در جهاد کشاورزی آن را تایید کند. همچنین امور آب و شرکت برق هم تایید کند و بعد از اخذ حواله به جایگاه مراجعه کند و سوخت دریافت کند و این پروسه بسیار طولانی است!

IMG10413145

وی افزود: به دلیل خشک سالی و کم شدن سطح آب چاه ها سهمیه سوختی که برای کشاورزان در نظر گرفته شده جواب گوی نیاز کشاورزان نیست و قطعا کشاورزان برای رفع نیاز خود از کانال های مختلف دیگری اقدام میکنند که معمولا بازار سیاه است و هزینه تولید کشاورز را بالا می برد.

شهابی ، باغداری است که محدودیت تامین گازوئیل برای چاه آب کشاورزی خود را داشت ، دو سالی است که ان را برقی کرده است و حالا با این آب پاک زلال یک پرورش ماهی هم راه انداخته است.

او می گوید: دستگاه با یک استارت روشن می شود و همه محصول به ترتیب آب می خورد. آن زمانی که گازوئیلی بود ما نمیتوانستیم در باغ ماهی بریزیم. الان هم راحت تر شده و هم آب بدون روغن است و هم و زلال .

دو هزار کشاورز گلستانی تا امروز در نوبت برقی کردن چاه آب خودشان هستند.

به گفته مقصودلو مدیر آب وخاک جهاد کشاورزی استان ، دولت برای برقی کردن چاپ های آب تسهیلاتی را در نظر گرفته است

وی افزود دولت به ازای هر حلقه چاه بین سی تا سی و دو میلیون تومان برای خرید ترانس و مجوز های مد نظر در اختیار کشاورز قرار می گیرد.

به گفته کشاورزان طی دو سال هزینه های برقی کردن چاه آب ، دوباره بر می گردد.

هم اکنون هجده هزار چاه آب کشاورزی مجاز در گلستان وجود دارد. بر طبق قانون دولت موظف است سالی بیست درصد از چاه های آب کشاورزی را برقی کند.

مقصودلو می گوید: با این مصوبه که وزارت بودجه تصویب کرده است این میزان به 1445 چاه افزایش پیدا می کند که حدودا سی درصد چاه های مجاز استان را شامل میشود.

به گفته نوروزی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی : جهاد کشاورزی ما باید رشد کند و باید تسهیلات و امکانات در اختیار کشاورزان قرار داده شود و یکی از آن موارد برقی کردن چاه های آب است.

امسال هم بنا بر این است که حدود بیست و پنج درصد تسهیلات بانک ها در حو.زه کشاورزی مصرف شود. اما با سود بسیار کم که مقرون به صرفه باشد.

همچنین ایمانی از دولت تقاضا می کند در انجام تصویبات و قوانین تسریع شود.

ارسال نظر

آخرین اخبار