اظهارات عجیب سخنگوی دولت؛
بنزین را می خواستیم ۱۵۰۰ تومان کنیم اما رییس جمهور نگذاشت!
سخنگوی دولت در شبکه خبر افزود: شخص رئیس جمهور به هیچ وجه موافق افزایش قیمت نبوده و نیست و این تصمیم بر اساس نظرات کارشناسی گرفته شده/ باید قبول کنیم که منابع ما کم شده است
به گزارش گلستان 24، محمدباقر نوبخت در برنامه "تیتر امشب" شبکه خبر در خصوص ضرورت اصلاح حامل های انرژی گفت: بر اساس قانون هدفمندی یارانه ها مصوب سال 89 ما ملزم به اجرای این قانون بودیم.
وی خاطر نشان ساخت: بر اساس این قانون این افزایش قیمت و تأمین منابع نهایتاً بین یارانه بگیران تقسیم خواهد شد.
نوبخت با اشاره به تک نرخی شدن بنزین گفت: این گرانی در جهت نزدیک شدن به قیمت جهانی و جلوگیری از قاچاق بی رویه بنزین و نهایتاً افزایش مصرف و تأثیراتش بر محیط زیست صورت گرفته است.
10 هزار میلیارد تومان کمبود داریم که می بایست از منابع مختلف آنها تأمین کنیم
سخنگوی دولت با بیان جزئیاتی از قانون بودجه سال 94 افزود: بر اساس این قانون دولت می بایست 48 هزار میلیارد تومان از محل افزایش قیمت ها ، منابع کسب می کرد و در جهت تأمین هزینه های یارانه ها آنها را صرف می نمود.
نوبخت تأکید کرد: در حال حاضر درآمدهای حاصله ما 32 هزار میلیارد تومان است که بر اساس برآوردها 10 هزار میلیارد تومان کمبود داریم که می بایست از منابع مختلف آنها تأمین کنیم .
سخنگوی دولت افزود: به هیچ وجه موافق افزایش قیمت ها نبوده ایم و نیستیم و قصد تأمین این کسری منابع را با فشار به مردم نداریم.
باید قبول کنیم که منابع ما کم شده است
وی با اشاره به کم شدن درآمدهای کشور در سالهای اخیر بر اثر تحریم ها گفت: باید قبول کنیم که منابع ما کم شده و با مدیریت منابع فعلی باید در جهت اجرای قانون هدفمندی تلاش کنیم.
نوبخت در ادامه افزود: منابع حاصل شده برای مردم و برای تأمین اهداف بهداشت و درمان مصرف خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم تغییرات را در بهداشت و درمان و کمک به خانوارها داشته باشیم باید این افزایش قیمت را قبول کنیم.
افزایش قیمت بنزین در راستای یارانه ها میان مردم تقسیم خواهد شد
سخنگوی دولت تصریح کرد: با تک نرخی شدن قیمت بنزین تنها سه هزار میلیارد تومان درآمد برای دولت تأمین می شود که این میزان در راستای یارانه ها میان مردم تقسیم خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: دو نرخی بودن بنزین در طی سال های گذشته فسادهایی بوجود آورده بود که باید جلوی آن گرفته می شد.
نوبخت با اشاره به قانون تصویب شده در مجلس اظهار داشت: با کم شدن هزینه ها ،درآمدها هم به همان میزان هم تنظیم خواهد شد و باید در نظر داشته باشیم که از این طریق بتوانیم از مصرف بی رویه بنزین جلوگیری کنیم.
قرار بود قیمت بنزین بین 1200 تا 1500 تومان شود که رئیس جمهور با آن مخالفت کرد
وی با اشاره به سیاستهای مهار تورم توسط دولت گفت: شخص رئیس جمهور به هیچ وجه موافق افزایش قیمت نبوده و نیست و این تصمیم بر اساس نظرات کارشناسی گرفته شده است.
نوبخت اضافه کرد: پیش از این قرار بود قیمت بنزین بین 1200 تا 1500 تومان شود که رئیس جمهور با آن مخالفت کرد.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اعلام تک نرخی شدن بنزین همزمان با سوم خردادماه گفت: البته این موضوع سوژه خوبی برای طنزپردازان شد ولی این تصمیم از قبل گرفته شده بود.
سخنگوی دولت درخصوص افزایش قیمت بنزین بر حمل و نقل عمومی افزود: تلاش شده با انجام سیاست های حمایتی از بخش حمل و نقل عمومی این موضوع صورت نگیرد.
سخنگوی دولت گفت: بر اساس تجربه ای که سال گذشته در خصوص افزایش قیمت بنزین داشتیم و کنترل به موقع دولت قطعاً این افزایش قیمت هم تأثیری بر افزایش قیمت دیگر اقلام نخواهد گذاشت.
وی گفت: در شرایط تحریم ها و کاهش منابع درآمدی قبلی همدلی و همزبانی بیشتر معنی پیدا می کند.
گران کن، درآمد حاصله را دوباره بین مردم تقسیم کن
سخنگوی دولت گفت: طرح اصلی هدفمندی یارانه ها بر این پایه استوار است؛ گران کن و بعد از افزایش قیمت، درآمد حاصله را دوباره بین مردم تقسیم کن.
محمدباقر نوبخت با بیان اینکه امسال سال آخر قانون هدفمندی یارانه هاست افزود: تا بحال برای رفع نارضایتی مردم، 6300 میلیارد تومان از خزانه دولت میان مردم تقسیم شده است.
وی با بیان اینکه دولت قبل خزانه را با 5700 میلیارد تومان استقراض از بانک مرکزی و 2900 طرح ناتمام به دولت جدید تحویل داد گفت: ما برای اجرای بسیاری از طرح های مان توجیه کافی نداریم و به ناچار برای تأمین مالی برخی طرح ها از شیوه گران کردن برخی حامل های انرژی مانند بنزین دست به کار شدیم.
نوبخت در ادامه افزود: ما سال قبل تصمیم گرفتیم که هر چه بدست می آید نباید مستقیم و نقداً بین مردم تقسیم شود بلکه باید با اجرای طرح هایی مانند طرح تحول سلامت بهره مندی مردم را از درآمدهای دولتی بیشتر کنیم.
وی گفت: امسال تصمیم گرفتیم با تک نرخی کردن قیمت بنزین از عوارض قبلی آن که در اینجا صحیح نیست که به آنها اشاره کنم جلوگیری کنیم.
ما این دولت را با کاستیهای فراوان از دولت قبل تحویل گرفته ایم
نوبخت افزود: اینکه نظارت بر افزایش قیمتها در کشور بسیار ضعیف بوده و هست قبولِ، اما امسال تصمیم بر این است که با یاری مسئولین ذیربط این نظارتها افزایش یابد تا حق کسی ضایع نشود.
وی در ادامه گفت: اگر نمی توانیم توقعات همه مردم را رفع کنیم به دلیل این است که ما این دولت را با کاستیهای فراوان از دولت قبل تحویل گرفته ایم.
نوبخت افزود: درخواست ما از ملت این است که همه با هم دست به دست هم بدهیم تا فضای ناآرام کشور را در زمان تحریم های جهانی که سالهاست بر این کشور سایه افکنده آرام و مطلوب کنیم.
در خصوص بنزین بین بد و بدتر، بد را انتخاب کردیم
سخنگوی دولت گفت: درباره حذف سهمیه بندی بنزین تصمیم بین خوب و خوبتر نبود بلکه بین بد و بدتر را انتخاب کردیم.
نوبخت افزود: پیشنهادهای مختلفی درباره بنزین از جمله افزایش آن به 1500 تومان نیز به دولت ارائه شد اما با بررسی همه ابعاد تصمیم گرفتیم تا سهمیه بندی را حذف کنیم.
وی گفت: مجموعه دولت افراد تازه کاری نیستند و با مطالعه مراکز اطلاعاتی و همچنین بررسی کارشناسان به این تصمیم رسیدیم و بر اساس شرایط باید تصمیمی می گرفتیم.
سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش که چرا در اواخر سال 93 افزایش قیمت بنزین را در سال 94 رد کرده بودید؟ گفت: زمانی که قانون تکلیف و اجبار کند ما هم باید همان را عمل کنیم و در آن زمان چنین تصمیمی نداشتیم اگر چه در پرداخت یارانه ها همیشه تحت فشار بودیم چرا که به همه مردم باید مبالغی پرداخت می کردیم.
وی افزود: خوشبختانه با مدیریتی که در باره هزینه کردها داشتیم طی دو ماه اخیر 300 میلیارد تومان به تولید پرداخت کردیم.
نوبخت در پاسخ به پرسشی درباره احتمال افزایش قیمت کالاهای اساسی نیز گفت: طبق بخشنامه معاون اول رئیس جمهور دولت بر قیمت ها کنترل و نظارت دارد و البته درخواست ها را نیز بررسی و تلاش می کند بجای مجوز افزایش قیمت مابه التفاوت آنرا بپردازد تا قیمت هیچ کالایی افزایش پیدا نکند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا حذف یکباره سهمیه بنزین برخلاف انتظار مردم از دولت تدبیر و امید نبود افزود: اگر اطلاع می دادیم و یک ماه بعد اجرا می کردیم مگر چه اتفاقی می افتاد البته ممکن بود التهابی برای تورم ایجاد شود.
نوبخت گفت: خوشبختانه در سال گذشته 32 هزار میلیارد تومان به طرح های عمرانی تزریق کردیم و همه طرح های وعده شده در سفرهای استانی رئیس جمهور نیز تکمیل شد.
دولت هیچ برنامه ای برای تغییر وزرا و استانداران نداشته است و ندارد
وی در ادامه درباره برخی خبرها مبنی بر احتمال تغییر وزرا و استانداران گفت: این موضوع مدتی سوژه برخی شده بود بگونه ای که فهرستی از تغییرات وزرا و استانداران را ارائه کرده بودند اما این مسئله نظر یک فرد و یک مشاور بود.
سخنگوی دولت افزود: دولت هیچ برنامه ای برای تغییر وزرا و استانداران نداشته است و ندارد اگر چه دولت درباره عملکردها می توان ارزیابی هایی داشته باشد که اتفاقا ً این خبرها ارزیابی ها را نیز تحت تأثیر قرار داد./نسیم آنلاین
ارسال نظر